Μαθήματα Διαπλοκής & Διαφθοράς: Προϊστάμενος Υπηρεσίας Δόμησης δικάζεται για παράβαση καθήκοντος και …

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, που συνίσταται στην μη επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε καταστήματα της Λίνδου, κατηγορείται επιτελικό στέλεχος του Δήμου Ρόδου, που υπηρέτησε επί σειράν ετών ως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης.
Ο κατηγορούμενος, που δικάζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, φέρεται από το έτος 2012 έως και τον Μάρτιο του 2015 να μην προέβη σε έλεγχο νομιμότητας κατασκευών με την διενέργεια αυτοψίας και σε έκδοση πρωτοκόλλων αυθαίρετων κατασκευών στην Λίνδο.

Πιο συγκεκριμένα την 13η Ιουνίου 2012 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου είχε ενημερώσει ότι σε αυτοψία που διενεργήθηκε 9 ημέρες ενωρίτερα σε τμήμα της κεντρικής παραλίας, διαπίστωσε ότι είχαν κατασκευαστεί 8 αυθαίρετες, πρόχειρες κατασκευές, από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε ιδιοκτησία της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.
Σύμφωνα με την Αρχαιολογία οι κατασκευές αυτές έθιγαν ανεπανόρθωτα την εικόνα του αρχαιολογικού χώρου και του ιστορικού τοπίου της Λίνδου.

Ανάλογη αυτοψία φέρεται να είχε διενεργηθεί εξάλλου και τον Δεκέμβριο του 2010 χωρίς να κινηθούν ομοίως οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες αλλά και να προχωρήσει η ανάκληση των αδειών των καταστημάτων.

Επιπλέον η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015, ενημέρωσε την Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ρόδου με τρία έγγραφά της, ότι θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες ανάκλησης των αδειών λειτουργίας 5 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέτοια εντολή όμως δεν φέρεται να δόθηκε παρότι προς τούτο υπήρχε και εγκύκλιος, που τον υποχρέωνε προς τούτο.

Επιπλέον τον Απρίλιο του 2013 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου απέστειλε στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ρόδου πορίσματα μορφολογικού ελέγχου για 77 καταστήματα προκειμένου να διενεργηθούν αυτοψίες.

Σε 15 καταστήματα από τα 77 ενημέρωνε μάλιστα ότι υφίσταντο κτηματολογικές και οικοδομικές υπερβάσεις και απαιτείτο η άμεση έκδοση πρωτοκόλλων αυθαιρέτων.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να μην ανταποκρίθηκε και στο έγγραφο αυτό.

Πηγή: dimokratiki.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "