Τα «καλά» Paidia των Δήμων «βρήκαν» χρήμα και το ξοδεύουν – Η περίπτωση του Δήμου Γλυφάδας και τα 4.598.862,40 ευρώ !!!

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Τελικά ή στραβή είναι η βάρκα ή στραβός είναι ο γιαλός, στα δημοτικά δρώμενα της χώρας… Για όποιον βλέπει ειρωνικά τα πράγματα, απλώς θα πρέπει να επισκεφθεί τον «οφθαλμίατρό» του.

Ο λόγος, για την αναπτυσσόμενη τάση μεταξύ των δημάρχων να δεσμεύουν τις επόμενες διοικήσεις των δήμων, ναι αυτές που θα προκύψουν από τις επόμενες εκλογές του 2019, με απίστευτα ποσά και υποχρεώσεις.

Τελευταίος στην σειρά, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, που με μία απίστευτη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του, κάνει διαγωνισμό συνολικού ύψους 4.598.862,40 ευρώ (!!!) για την συντήρηση των οχημάτων του Δήμου του, διάρκειας 48 μηνών από την κατακύρωσή του, δηλαδή μέχρι τα μέσα του 2020, ενάμισι χρόνο μετά την ολοκλήρωση της δικής του θητείας.

Το γιατί, αυτός ο διαγωνισμός που πραγματοποιεί ο Δήμος Γλυφάδας, έχει διάρκεια υλοποίησης 48 ολόκληρους μήνες, δηλαδή 4 χρόνια και όχι ένα, δεσμεύοντας με σύμβαση την επόμενη δημοτική αρχή, χρήζει ιδιαίτερης και όπως λένε οι νομικοί, «αιτιολογημένης» εξήγησης-απάντησης από την πλευρά της οικείας Δημοτικής Αρχής (για να δείτε την διακήρυξη του δήμου γλυφάδας κάντε κλικ εδώ).


Να θυμίσουμε, ότι άλλη μία σύμβαση που προέκυψε πάλι από διαγωνισμό του Δήμου Γλυφάδας, συνολικού ύψους μεγαλύτερου του 1.5 εκατ. ευρώ «για αγορά φυτικού υλικού», ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, για μη σύννομες διατάξεις και ελλείψεις όρων τυποποίησης σε ότι αφορά τις προδιαγραφές των προς προμήθεια υλικών.

Σε ότι αφορά, τον αναφερόμενο διαγωνισμό για την συντήρηση των οχημάτων που διαθέτει, το ποσό των 4.598.862,40 ευρώ, έστω για 48 μήνες, δηλαδή 95.89,63 ευρώ/μήνα, είναι εξωπραγματικά μεγάλο, όπως αναφέρουν πολύ έμπειροι αυτοδιοικητικοί με βαθειά γνώση στον τομέα αυτό, συμπληρώνουν δε ότι, αντί για την λύση που επέλεξε η Διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας, θα μπορούσε, είτε με απ’ ευθείας πληρωμή, είτε με την μέθοδο του «λίζινγκ» να ανανεώσει όλο τον στόλο οχημάτων που διαθέτει με καινούργιο.

Για όλα αυτά και τις πιθανές «σκοπιμότητες» που υπάρχουν για τον αναφερόμενο διαγωνισμό, οι κρίσεις στον αναγνώστη…

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "