Αυτοδιοικητικά: Τα «καλά» παιδιά πάνε Ταμείο… Καταδίκη Αντιπεριφερειάρχη…!!!

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Ποινή φυλάκισης για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαρ. Καφύρα

Φυλάκιση 12 μηνών, στον πρώην αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Χαράλαμπο Καφύρα, για παράβαση καθήκοντος, επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου.

Ο Χαράλαμπος Καφύρας κρίθηκε ένοχος, γιατί δεν προχώρησε στην οριστική διακοπή λειτουργίας μηχανουργείου στον Πύργο, που προκαλούσε υποβάθμιση του περιβάλλοντος, εξαιτίας ηχορύπανσης.

Με την ίδια απόφαση επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη του μηχανουργείου ποινή φυλάκισης 12 μηνών για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και 15 μηνών για υποβάθμιση περιβάλλοντος (κατά συγχώνευση 21 μήνες) καθώς και πρόστιμο 3.000 ευρώ για περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου στην υπόθεση αυτή, που αφορά στην περίοδο 2012-2014 και στην οποία είχε παρέμβει ο τέως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, αλλά και ο τότε Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Μέρκος, έκρινε αθώους, ελλείψει δόλου, τους 6 υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, οι οποίοι βάσει του κατηγορητηρίου αφού διενήργησαν 4 ελέγχους στο συγκεκριμένο μηχανουργείο, και παρά το γεγονός ότι διαπίστωσαν και κατέγραψαν την προκαλούμενη ηχορύπανση από τη λειτουργία του, δεν προέβησαν στην επιβολή καμίας κύρωσης, παρά τα όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.

Πηγή: epoli.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "