15 χρόνια κάθειρξη σε δήμαρχο για απάτες κατ’ εξακολούθηση πώλησης και αγοράς οικοπέδων του δημοσίου

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Ποινή κάθειρξης 15 ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας στον δήμαρχο Ελαφονήσου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε 14 επίδικα συμβόλαια για την πώληση εκτάσεων του δημοσίου στην περιοχή της Ελαφονήσου.

Το «κόλπο» που είχε στηθεί ήταν πολύ ευφυές και στηρίζονταν στην απουσία ελέγχου κατά την μεταβίβαση ακινήτων. Πωλούσαν οικόπεδα που άνηκαν στο Δημόσιο, επικαλούμενοι χρησικτησίας τους, είτε από τους ίδιους, είτε από «αγνώστους». Ενίοτε συνέτασσαν κληρονομιτήρια με τα κληρονομικά μερίδια να εμφανίζονται ως «εκ χρησικτησίας», σε τρίτα «παρένθετα» πρόσωπο που λειτουργούσαν έναντι αμοιβής ως πωλητές των πολύ μεγάλης αξίας οικοπέδων. Να σημειωθεί ότι η κατοχύρωση-ιδιοποίηση δημόσιας περιουσίας με την αιτιολογία της χρησικτησίας έχει καταργηθεί με νόμο από το 1935.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν περίπου 5 χρόνια, μετά από καταγγελία, πραγματικού ιδιοκτήτη που είδε δημόσια έκταση μπροστά το δικό του κτήμα να μετατρέπεται μέσα σε μία νύκτα σε πολυτελείς ξενώνες…


Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε 14 επίδικα συμβόλαια για την πώληση εκτάσεων του δημοσίου στην περιοχή της Ελαφονήσου. Επίσης, εκκρεμούν κι άλλες δικογραφίες για οικοπεδοποίηση στην Ελαφόνησο, οι οποίες αφορούν περίπου 130 συμβόλαια, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ετών.

Για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν ένοχοι ένας συμβολαιογράφος, όπως και άλλα 13 άτομα που ήταν κατηγορούμενα, ενώ αθωώθηκε ένας 83χρονος. Στον συμβολαιογράφο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε και σε μία γυναίκα κατηγορούμενη. Επίσης, ποινή κάθειρξης 15 ετών επιβλήθηκε σε έναν ακόμη κατηγορούμενο, ενώ άλλοι 11 καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 12 ετών. Ας σημειωθεί ότι το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους καταδικασθέντες το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Στο μεταξύ, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, οι ποινές να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Ακόμη, σε όλους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Επίσης, στον δήμαρχο και σε έναν ακόμη κατηγορούμενο, επεβλήθη χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Vukentra.gr

---------------------------

Διαβάστε ακόμη για «άσπιλους» Δημάρχους…

  1. Η Δικαιοσύνη ενίοτε λειτουργεί - Στο εδώλιο για απιστία το πρώην ΔΣ Γλυφάδας
  2. Στο εδώλιο για κακούργημα παραπέμπονται 26 δημοτικοί Σύμβουλοι για το σκάνδαλο της αγοράς των δύο οικοπέδων από το Δήμο Γλυφάδας
  3. Διαφθορά στους ΟΤΑ (;): “Καθείρξεις και πολυετείς φυλακίσεις” για το οικονομικό σκάνδαλο του δήμου Κιλκίς
  4. 5 χρόνια φυλάκιση στο Δήμαρχο Μεγίστης κ. Παύλου Πανηγύρη από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου
  5. Τα «καλά παιδιά» βρίσκονται στους δήμους: 102 στον Εισαγγελέα για «πάρτι» 32 εκατ. ευρώ σε αμαρτωλή δημοτική αναπτυξιακή Εταιρεία!!!
  6. 18 χρόνια φυλακή στον πρώην Δήμαρχο Αποστόλου Παύλου Ημαθίας κ. Ελευθύριο Βαλαβάνη για κατάχρηση
  7. Με Βαριά «καμπάνα» καταδικάστηκε ο δήμαρχος Φολεγάνδρου κ. Βενιός για πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος
  8. Η λίστα Νικολούδη με τους 75 αιρετούς της Τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν «προβληματικό» πόθεν έσχες
  9. Για κακούργημα στο εδώλιο οι Δήμαρχος & Αντιδήμαρχος Κυθήρων και άλλα 28 άτομα
  10. Δήμαρχος με τα 18.000.000 ευρώ καταθέσεις

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "