Στο εδώλιο Δήμαρχος για απάτη κατά του δημοσίου με οικόπεδα «εκ χρησικτησίας»

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενος για απάτη κατά του Ελληνικού Δημοσίου με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50 «περί καταχραστών του Δημοσίου» θα καθίσει ο δήμαρχος Μεγίστης κ. Παύλος Πανηγύρης, που τελεί σε καθεστώς αργίας.

Η εναντίον του δίωξη στηρίχθηκε στην από 7 Νοεμβρίου 2011 μηνυτήρια αναφορά του πολιτικού του αντιπάλου κ. Γεωργίου Παπουτσή προς την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, την οποία χαρακτηρίζει ωστόσο ψευδή και συκοφαντική.

ο δήμαρχος Μεγίστης κ. Παύλος ΠανηγύρηςΟ κ. Παπουτσής είχε ισχυριστεί συγκεκριμένα ότι μια μικρή ομάδα ανθρώπων λυμαίνονται τη δημόσια περιουσία στη Μεγίστη, εκμεταλλευόμενοι την απουσία οιουδήποτε ελέγχου οιασδήποτε αρχής και ότι κατάφερε να περιέλθουν στα χέρια των ανθρώπων της, εκατοντάδες αστικά οικόπεδα τα οποία, προ της καταστροφής του νησιού κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο αποτελούσαν τα «σπίτια» των νοικοκυραίων νησιωτών, οι οποίοι έφυγαν και εγκαταστάθηκαν στη λοιπή Ελλάδα και σε υπερπόντιες χώρες, ως μετανάστες.

Ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε και στις διαπιστώσεις του εκλιπόντος επιθεωρητή της οικονομικής επιθεώρησης Κρήτης Μ. Χριστοδουλάκη για την απαράδεκτη ιδιοκτησιακή κατάσταση και στην επισήμανσή του ότι «επί δημαρχίας Παύλου Πανηγύρη, έχουν γίνει, πάνω από 1500 πράξεις μεταβίβασης ακινήτων σε νησί 200 κατοίκων με τη… μέθοδο της χρησικτησίας».
Ο κ. Παπουτσής έκανε ειδική μνεία στην οικοπεδική περιουσία του κ. Πανηγύρη και μελών της οικογένειάς του, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο απόκτησης των ακινήτων.

 Πηγή: dimokratiki.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "