Παραπομπή Αιρετών Δήμου για παράνομες μονιμοποιήσεις ΙΔΑΧ και απόλυση εργαζόμενων

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Σκόνη και θρύψαλα έκανε το ΑΣΕΠ και το ΝΣΚ, τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4325/2015), για την μονιμοποίηση ΙΔΑΧ με το Π.Δ Παυλόπουλου στους Δήμους, που στηρίχθηκαν σε παράνομες και ψευδείς βεβαιώσεις των δημοτικών αρχών ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων.

Η σχετικές αποφάσεις αφορούν σε πρώτη φάση το Δήμο Κερατσινίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα του ΑΣΕΠ συνεχίζεται και σε άλλους Δήμους της χώρας. Σε ότι αφορά τον Δήμο Κερατσινίου, οι Αιρετοί, -Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι-, που βεβαίωσαν ψευδώς ότι οι ΙΔΑΧ που μονιμοποιήθηκαν με βάση το Π.Δ. Παυλόπουλου, παραπέμπονται στη δικαιοσύνη για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης σε βάρος τού Δημοσίου. Διαβάστε όλο το ιστορικό…

----------------------

Γνωμοδότηση-ΣΟΚ του ΝΣΚ για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων με το Π.Δ Παυλόπουλου

Γνωμοδότηση – ΣΟΚ τού Νομικού Συμβουλίου τού Κράτους, σε συνέχεια σχετικού Ερωτήματος τού Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (νυν Εσωτερικών), για περίπτωση “μονιμοποίησης” δημοσίων - δημοτικών υπαλλήλων, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου (164/2004), και στη συνέχεια, επανέλεγχο στη μετατροπή των συμβάσεων αυτών ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ, βάσει του ν. 4250/2014 (Νόμου Μητσοτάκη) και συγκεκριμένα 33 εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, οι οποίοι και οδηγούνται στην απόλυση.

Σύμφωνα με την υπ. αριθμό 83/2017 σχετική Γνωμοδότηση τού Ε’ Τμήματος τού ΝΣΚ, η Δημοτική Αρχή όφειλε να προχωρήσει στην ανάκληση των θέσεων αυτών - ΙΔΑΧ - (απόφαση υπ’ αριθμ. 590/5-11-2014 του Γ΄ Τμήματος ΑΣΕΠ, που ανακαλούσε κατά το μέρος αποφάσεις Τμημάτων του ΑΣΕΠ, που αποφάνθηκαν ότι, οι εν λόγω δημοτικοί υπάλληλοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου).

Η απόφαση αυτή του Γ΄ Τμήματος ΑΣΕΠ στηρίχθηκε στο Πόρισμα Επιθεωρητή Συμβούλου του ΑΣΕΠ, βάσει του οποίου, ο Δήμαρχος τού πρώην Δήμου Δραπετσώνας και Δημοτικοί Σύμβουλοι, «….με τις περιγραφόμενες στο πόρισμα μεθοδεύσεις (χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων και απατηλή συμπεριφορά) παραπλάνησαν τα αρμόδια Τμήματα του ΑΣΕΠ» - όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο Ιστορικό της Γνωμοδότησης - με αποτέλεσμα να αποφανθούν ότι, πληρούσαν το Π.Δ. Παυλόπουλου, «…ενώ στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι αυτοί δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις».

Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου παρ’ αυτά, δεν προχώρησε στην ανάκληση των διοικητικών πράξεων κατάταξης των 33 δημοτικών υπαλλήλων σε θέσεις ΙΔΑΧ (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 128/23-4-2015 και Αποφάσεις Δημάρχου 195/ΑΠ 26814/3-6-15 για τους 19 εξ’ αυτών και 205/ΑΠ 29299/11-6-15 για τα 14 ΑμεΑ), επικαλούμενη το Νόμο Κατρούγκαλου (Ν. 4325/2015), και το Άρθρο 26 Παρ. 6 αυτού, που κατήργησε το Νόμο Μητσοτάκη, που επέβαλε τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων αορίστου χρόνου από το ΑΣΕΠ... 

Υπενθυμίζεται ότι, το προαναφερόμενο Πόρισμα τού Επιθεωρητή Συμβούλου, υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος παραγόντων της τότε Δημοτικής Αρχής (Δημάρχου, Αντιδημάρχου, Προέδρου ΚΕΠΚΥ και Δημοτικών Συμβούλων) για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης σε βάρος τού Δημοσίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Πρόκειται για ένα σημαντικότατο θέμα, με εργασιακές προεκτάσεις - με το Π.Δ. Παυλόπουλου υπολογίζεται ότι, μόνο για την περίοδο 2006 - 2010, "μονιμοποιήθηκαν" περίπου 35.000 συμβασιούχοι τού "στενού" και "ευρύτερου" Δημοσίου Τομέα - αλλά και πολιτικές, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να καταργεί μία νομοθετημένη πρόβλεψη - επανέλεγχο ενδεχομένων μη σύννομων μετατροπών συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, του νυν Προέδρου τής Ν.Δ., κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πρώην Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης...

με στοιχεία από το epoli.gr

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "