Χωρίς δήμαρχο ο Βόλος - Τη Δευτέρα τίθεται σε αργία ο Μπέος

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Χωρίς δήμαρχο ο Βόλος – Τι αποφάσεις θα πάρει το δημοτικό συμβούλιο

Την παραλαβή της διαπιστωτικής πράξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας που τον θέτει σε αργία, λόγω της παραπομπής του σε δίκη για τους “στημένους” αγώνες στις 15 Απριλίου 2016, αναμένει σήμερα ο Δήμαρχος βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο Δήμος Βόλου είναι ακέφαλος και θα πρέπει να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, προκειμένου να γίνουν εκλογές και να αναδειχθεί νέος Δήμαρχος Βόλου μεταξύ των υπόλοιπων δημοτικών συμβούλων. Προηγουμένως θα γίνει η σύγκληση της ομάδας πλειοψηφίας προκειμένου να προτείνει τον υποψήφιο Δήμαρχο, ο οποίος αναμένεται να είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του Αχιλλέα Μπέου.

Τη Δευτέρα τίθεται σε αργία ο Μπέος – Πώς “‘έπαιξε” καθυστερήσεις με τα ΕΛΤΑ

Μεταξύ Αποκεντρωμένης, ΕΛΤΑ και Δήμου Βόλου χάθηκε η διαπιστωτική πράξη της αργίας του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου που έχει υπογραφεί από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλία Τσέλιγκα στις 2 Δεκεμβρίου. Κι αυτό γιατί ενώ στις 3 Δεκεμβρίου η απόφαση είχε ήδη σταλεί στο Διοικητικό-Οικονομικό Τμήμα της Αποκεντρωμένης και από περασμένη Δευτέρα στάλθηκε στα ΕΛΤΑ με συστημένη επιστολή και συγχρόνως κοινοποιήθηκε  στο υπουργείο Εσωτερικών, δεν έγινε δυνατό να παραδοθεί στο Δήμο Βόλου, καθώς έλειπε η αρμόδια υπάλληλος παραλαβής της αλληλογραφίας!. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται στο δήμο, η συγκεκριμένη υπάλληλος θα επιστρέψει την ερχόμενη Δευτέρα 14/12, όποτε και θα παραλάβει τη διαπιστωτική πράξη με την οποία τίθεται αυτομάτως σε αργία ο Α. Μπέος. Στη συνέχεια οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα επιλέξουν πρώτα μεταξύ των αντιδημάρχων και αν αρνηθούν μεταξύ των υπολοίπων μελών, το νέο δήμαρχο, ο οποίος θα πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από το δημοτικό συμβούλιο.

Το Υπ. Εσωτερικών ζήτησε να μπει σε αυτοδίκαιη αργία λόγω της παραπομπής του για την υπόθεση των στημένων αγώνων


Την επιβολή του μέτρου της αυτοδίκαιης αργίας στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο ζητεί ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Κώστας Πουλάκης.

Αιτία αποτελεί η παραπομπή του κ. Μπέου για την υπόθεση των ύποπτων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου και την επιβολή των περιοριστικών όρων που δεν έχουν αρθεί μέχρι σήμερα.

Με τα έγγραφα ντοκουμέντα τα οποία αποκαλύπτει το ereportaz και αποστέλλονται προς την αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Πουλάκης επισημαίνει ότι η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται και σε περίπτωση «αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση».

Στο ίδιο έγγραφο ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνει ότι μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου του 2015, οπότε και εκδόθηκε υπηρεσιακή βεβαίωση του τμήματος Βουλευμάτων του εφετείου Αθηνών, δεν είχε ασκηθεί αναίρεση στο εφετειακό βούλευμα το οποίο παρέπεμπε σε δίκη για την υπόθεση των ύποπτων αγώνων τον κ. Μπέο και τους συγκατηγορούμενούς του. Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο δικαστικό έγγραφο δεν προέβλεπε την άρση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου.

Έτσι λοιπόν ο κ. Πουλάκης εκτιμά ότι είχε παρέλθει το χρονικό διάστημα του ενός μήνα από την καθαρογραφή και την επίδοση του βουλεύματος στον κατηγορούμενο δήμαρχο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν ασκήθηκε αναίρεση με αποτέλεσμα το βούλευμα να καταστεί αμετάκλητο.

Γι′ αυτό λοιπόν ζητεί την εφαρμογή των άρθρων 236 και 238 του νόμου 3852/2010 βάσει των οποίων κατηγορούμενοι στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση πρέπει να τεθούν σε καθεστώς αργίας.

Μάλιστα το έγγραφο του γγ καταλήγει ότι″τυχόν παράβαση της ως άνω υποχρέωσης ή υπαίτια χρονοτριβή στην εκπλήρωσή της, πλήττει ευθέως το δημόσιο συμφέρον, συνιστά δε παράβαση νόμιμης υποχρέωσης και πειθαρχικό παράπτωμα.

Η απόφαση του δικαστηρίου στις 20 Οκτωβρίου

Στις 20 Οκτωβρίου το Γ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή αλλά και μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως στο δήμαρχο Βόλου και πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα.

Την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας υποστηρίζοντας πως ακόμα και αν το θύμα σήμερα λέει πως δεν θυμάται δεν παίζει ρόλο καθώς η προανακριτική του κατάθεση ήταν πιο κοντά στα γεγονότα.

Η ποινική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο για απόπειρα εκβίασης, είχε ασκηθεί την άνοιξη του 2011 από τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, μετά από καταγγελίες του Αλέξη Κούγια και του Σωτήρη Βοργιά, συνοδευόμενες από παράνομα ηχογραφημένες συνομιλίες .

Η ακριβής κατηγορία ήταν «απόπειρα εκβίασης στην οποία ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης δραστηριότητος που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος» και είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.


 

Πηγή: aftodioikisi.gr, ereportaz.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "