Εμ ήταν ζαλά τα γίδια, έμ να τους πάρουμ και τα κέρατα – Εξωπραγματικές αυξήσεις μισθού για δημάρχους ζητά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες

 


Καμαρώστε τον και όπου τον βρείτε “φτύστε” τον, με μεγάλη μάλιστα ποσότητα σάλιου, για να μην τον ματιάσετε. Βρήκε ευκαιρία ο συγκεκριμένος κύριος και σαν εκπρόσωπος της Ένωσης των Δημάρχων (ΚΕΔΕ) ΖΗΤΗΣΕ από τον Τσίπρα αυξήσεις μισθών γι' αυτούς που φθάνουν σε ποσοστό το 80% και μάλιστα σε οργανική σύνδεση με τους μισθούς των βουλευτών, ώστε αφενός να μην χάνουν τις αυξήσεις που οι τελευταίοι δίνουν στον εαυτό τους και αφετέρου να τυγχάνουν και των σχετικών φορολογικών απαλαγών και ελαφρύνσεων. Δηλαδή με ένα σπάρο τρία τριγώνια...

Ο Γιώργος Πατούλης, Ιατρός στο επάγγελμα, είναι ο Δήμαρχος που κατάφερε να κάνει έργα χωρίς να πληρώνει κανέναν εκτός από τους εργολάβους, δηλαδή να αφήνει στην τύχη τους τις εισφορές ΙΚΑ, εφορίας, κλπ, χρεώνοντας τον Δήμο, -μαζί με τον προκάτοχο του κ. Τζανίκο, για να μην τον αδικούμαι-, με περισσότερα από 55 εκατομμύρια ευρώ.

 

Και αντί να τον στείλουν με “βραχιολάκια” στην Ευελπίδων, όπως στέλνουν κάθε φτωχοδιάβολο επιχειρηματία που προσπαθεί να σώσει την επιχείρησή του, κατάφεραν οι αθεόφοβοι πολιτικοί μας, ναι αυτοί που θα μας επιβάλλουν το τρίτο στη σειρά μνημόνιο, να θεσμοθετήσουν ειδική ρύθμιση χρεών μόνο για δήμους, χωρίς μάλιστα χρονικό όριο ή δόσεις. Αποτέλεσμα ο Δήμος Αμαρουσίου να πετύχει ρύθμιση για τα χρέη του προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 2.500 μηνιαίες δόσεις, δηλαδή θα ξεχρεώσει σε περίπου 230 χρόνια..

 

για να μην πούμε και για την ευηδή σύζυγό του, εκπαιδευτικό στο επάγγελμα (φιλόλογος) που αποσπάτε διαρκώς στην Γραμματεία της ΑΣΠΑΙΤΕ προκειμένου να προσφέρει εκεί το έργο που της αναλογεί ως δημόσιος υπάλληλος, έστω κι αν το περισσότερο χρόνο τον καταναλώνει στις δημόσιες εμφανήσεις με τον κ. Δήμαρχο Αμαρουσίου.

 

Σε ότι αφορά το μισθολογικό καθεστώς των Δημάρχων της χώρας, όπως έηινε γνωστό σε επιστολή που φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΚΕΔΕ, Γιώγου Πατούλη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αφού χαρακτηρίζεται ως «απολύτως ορθή» η σκέψη για μείωση των αποδοχών των υπουργών και περικοπής των φοροαπαλλαγών των βουλευτών, ζητείται να επανεξεταστεί το καθεστώς μισθοδοσίας των αιρετών. Με αυτή ζητά αύξηση του μισθού των δημάρχων, θέλοντας μάλιστα να «συνδεθούν» οι αποδοχές τους τους με αυτές των βουλευτών.

 

Όπως τονίζεται οι δήμαρχοι έχουν υποστεί περικοπές τουλάχιστον κατά 60% και έτσι προτείνεται να υπάρξει διαμόρφωση του μισθού τους, ανάλογα με το μέγεθος του δήμου, σε ποσοστά από 60% έως την πλήρη εξίσωση σε σχέση με αυτή των βουλευτών.

 

Η επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ:

 

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Η σχετική απόφασή σας περί μείωσης των μισθών του πολιτικού προσωπικού, ανεξάρτητα από το δημοσιονομικό όφελος που αυτή επιτυγχάνει, είναι μία απολύτως ορθή και θεμιτή ενέργεια, που από τη μία ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και από τη άλλη συμβάλλει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.

 

Στο πλαίσιο αυτό, είναι αυτονόητη η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Με την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, με τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, με την περικοπή τουλάχιστον κατά 60% των μισθών των δημάρχων και την κατάργηση των αμοιβών των δημοτικών συμβούλων.

 

Με βάση τα παραπάνω και με αφορμή την πρόσφατη πρωτοβουλία σας, ζητάμε να επανεξετάσετε το καθεστώς της μισθοδοσίας των δημάρχων και προτείνουμε αυτός να συνδεθεί με τον αντίστοιχο των βουλευτών.

 

Συγκεκριμένα, προτείνεται:

 

  • η εξίσωση των αποδοχών των δημάρχων με αυτές του βουλευτή, όπως άλλωστε συμβαίνει παντού στην Ευρώπη, σε δήμους με πάνω από 50.000 κατοίκους,
  • η λήψη του 80% του μισθού του βουλευτή, σε δήμους με 10.000 - 50.000 κατοίκους,
  • η λήψη του 60% του μισθού του βουλευτή σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων.

 

 

 

Σημειώνουμε, ότι ούτε μας ενδιαφέρει ούτε μας αφορά το ύψος της αμοιβής του κάθε βουλευτή, κάτι που αφορά αποκλειστικά δικό σας δικαίωμα. Η πρόταση αυτή, πέρα από την προαναφερθείσα εφαρμογή της στην Ευρώπη, στηρίζεται τόσο στο γεγονός ότι οι δήμαρχοι της χώρας έχουν τη μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση (δεδομένης της εκλογής τους από το 50%+1 των ψήφων των τοπικών κοινωνιών), όσο και στο ότι παράλληλα, η υπογραφή ενός δημάρχου ενέχει πολύ μεγαλύτερες ευθύνες από αυτήν ενός βουλευτή.

 

Αναλογικά, εφόσον αμείβονται οι επιτροπές της Βουλής, θα πρέπει να αμείβονται και οι ανάλογες επιτροπές των δήμων, καθώς και τα δημοτικά τους συμβούλια. Εάν όμως, αποφασίσετε τη μη αμοιβή των εν λόγω επιτροπών, είναι αυτονόητη και λογική η ανάλογη μη αμοιβή των επιτροπών των δήμων και των δημοτικών συμβουλίων. Ό,τι ισχύει δηλαδή για όλη τη Δημόσια Διοίκηση, να ισχύει και για τους δήμους.

 

Με δεδομένη τη διαχρονική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κάθε εθνική προσπάθεια και με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας είμαστε στη διάθεσή σας για ουσιαστική συνεργασία και δημιουργικό διάλογο γύρω από το συγκεκριμένο αίτημα.

 

Μετά τιμής

 

Γεώργιος Πατούλης

 

Δήμαρχος Αμαρουσίου

 

Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος»

 

Δημ-άρχης

 

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "