Δήμαρχοι εναντίον δημοσιογράφων και η ΠΟΕΣΥ…. για την τιμή των όπλων – Ο Βόλος & το Περιστέρι

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Τα καλά παιδιά πάνε στο παράδεισο, τα κακά πάνε όπου θέλουν, λέει το λαϊκό ρητό. Το ίδιο, αλλά σε άλλο επίπεδο κάνουν οι δημοτικοί άρχοντες αυτής της χώρας. Μη μπορώντας να αντιδράσουν στα όσα γράφουν οι δημοσιογράφοι των μεγάλων και πανελλαδικής ανάγνωσης ΜΜΕ, κάνουν επίθεση σ’ αυτούς που εργάζονται στα τοπικά (ανά δήμο) έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που είναι γνωστοί, αφού σε μία μικρή ή και μεγάλη πόλη, όλοι γνωρίζονται με τα μικρά τους ονόματα.

Εξάλλου, αυτοί είναι και η πηγή των ειδήσεων για κάθε μικρή περιοχή, ειδήσεων που στη συνέχεια «ταξιδεύουν» προς τα πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ.

Τελευταίο, αλλά όχι μοναδικό, κρούσμα, οι «απειλές» και η υβριστική συμπεριφορά του Δημάρχου Βόλου εναντίον των τοπικών δημοσιογράφων, κρούσμα που προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) η οποία εξέφωσε και μία σκληρή ανακοίνωση για το θέμα αυτό, που παρουσιάζεται στο τέλος του παρόντος άρθρου.

Το κακό για την ΠΟΕΣΥ, είναι ότι ξεχνά και κατηγοριοποιεί τα «κρούσματα» αυθαιρεσίας και απειλών των τοπικών αρχόντων ανάλογα με το αν οι απειλούμενοι είναι μέλη της ή ακόμη κι ανάλογα με τον δήμο, το μέγεθος του, τις «προσβάσεις» του δημάρχου στα ΜΜΕ και πάει λέγοντας.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι φαινόμενα ευθέων απειλών, αλλά και καταστροφικών πράξεων, κατά αυτών που κοινωνούν τα πεπραγμένα των δημάρχων, όπως χαρακτηριστικά το «κάψιμο» του αυτοκινήτου του διαχειριστή της ιστοσελίδας μας, περνά όχι στα ψηλά αλλά στην παντελή αποσιώπηση…

Το γεγονός ότι πολλοί διαχειριστές, αλλά και γράφοντες στα ηλεκτρονικά μέσα και ιδίως στις ιστοσελίδες, δεν είναι μέλη της ΠΟΕΣΥ, πιθανόν να παίζει το ρόλο του.

Να μην ξεχνάνε, όμως, οι κ.κ. της ΠΟΕΣΥ αυτό που με πολύ σοφία έχει διατυπώσει η λαϊκή μούσα: «άκουγα για τους άλλους αλλά δεν μ’ ένοιαζε, δεν με αφορούσε και δεν προσέτρεξα… Τώρα που συνέβη σ’ εμένα δεν υπάρχει κανείς να συμπαρασταθεί…».

Σε κάθε περίπτωση ο φασισμός δεν έχει πολιτική χροιά, όπως λάθος διατυπώνεται σε όλους τους τόνους. Φασισμός είναι το «Έτσι μου γουστάρει της εξουσίας και σε όποιον δεν αρέσει θα πέσει «ράβδος» προς σωφρονισμό και όχι μόνο».

Κι αυτό που δυστυχώς ισχύει στα τοπικά μέσα επικοινωνίες που δραστηριοποιούνται στους Δήμους και τις Περιφέρειες είναι «το είτε είσαι μαζί μας, είτε εάν είσαι απέναντι να προσέχεις τι θα σε βρει…, χώρια την κατασυκοφάντησή τους από «ομότεχνους» που έχουν ή επιδιώκουν την εύνοια των τοπικών αρχόντων και όχι μόνο…

Έτσι δεν είναι κ. Ρούλα Τ… και συ της Αναγεννήσεως το ανάγνωσμα… αν και τα «λαμόγια» παραμένουν λαμόγια, ανεξάρτητα αν το παίζουν δημοσιογράφοι του κερατά…

Για το θέμα θα επανέλθουμε, αν προκληθούμε πάλι και τότε «όποιον πάρει ο χάρος… κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, κα Ρούλα και κύριε Λυμπ….

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

Η Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για τον κ. Μπέο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά επαγγελματιών δημοσιογράφων της Μαγνησίας από το δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος με χυδαίες εκφράσεις και ενέργειες προσπαθεί να φιμώσει όσους ελέγχουν και δημοσιοποιούν τα πεπραγμένα του.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι δημοσιογράφοι του Βόλου, που έχουν μακρά παράδοση στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και στην προάσπιση των δημοκρατικών αξιών, δεν θα υποκύψουν στις απειλές και στην προσπάθεια χειραγώγησής τους, που επιχειρεί ο δήμαρχος και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλό του τόπου, ενημερώνοντας πλουραλιστικά τους πολίτες της περιοχής, καταγράφοντας και δημοσιοποιώντας όλες τις απόψεις, έστω και αν αυτές δεν είναι αρεστές στον κ. Μπέο.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ δηλώνει ότι στέκεται δίπλα τόσο στη διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, όσο και στους συναδέλφους που δέχονται τις ανοίκειες επιθέσεις του δημάρχου Βόλου.

Δηλώνει δε έτοιμο να δώσει μαζί με αυτούς κοινό αγώνα για την ελευθεροτυπία, η οποία τόσο βάναυσα βάλλεται από τον κ. Μπέο.

Πηγή: enimerosi24.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "