Θέμης Μπαλασόπουλος (πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ): Υπάρχει υπουργός (σημερινός) του ΠΑΣΟΚ με πλαστό πτυχίο - 68 από τους 98 εργαζόμενους στο Δήμου Ρεθύμνου προς απόλυση

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Σε απίστευτες διαπιστώσεις - ομολογίες, αλλά και καταγγελίες προχώρησε ο κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, μιλώντας στη γενική συνέλευση των εργαζόμενων του δήμου Πειραιά και τον ρ/φ σταθμό Βήμα FM.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση των σωματίων εργαζόμενων στο δήμο Πειραιά αποκάλυψε ότι από τους 98 εργαζόμενους στο δήμο Ρεθύμνου οι 68 βρίσκονται πλέον στη λίστα που έχει συνταχθεί για απόλυση, λόγο των πλαστών δικαιολογητικών που κατέθεσαν για να διοριστούν.

Σοκ, όμως, προκαλούν οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ότι υπάρχει υπουργός της σημερινής Κυβέρνησης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ που έχει υπηρετήσει και κατά το παρελθόν σε ανάλογες θέσεις, αλλά και υψηλόβαθμες θέσεις του Δημοσίου που είναι κάτοχος πλαστού πανεπιστημιακού Τίτλου.

Παρά τις πιέσεις των παρουσιαστών της εκπομπής, ο κ. Μπαλασόπουλος δεν θέλησε να κατονομάσει ποιο είναι το συγκεκριμένο πολιτικό στέλεχος και υπουργός με αποτέλεσμα η «ρετσινιά» να «πέφτει» σε όλους τους νυν υπουργούς της Κυβέρνησης που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Για το θέμα αυτό που είναι ιδιαίτερα σοβαρό δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής καμία αντίδραση είτε από την Κυβέρνηση, είτε από το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε στη συνέχεια τα πολύ εμπεριστατωμένα και απόλυτα κατατοπιστικά άρθρα των ιστοσελίδων aftodioikisi.gr και defencenet.gr που αναφέρονται στις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Μπαλασόπουλου.

«Καίει» και τον Δήμο Πειραιά ο επανέλεγχος συμβάσεων – Έκτακτη συνέλευση εργαζομένων παρουσία ΠΟΕ – ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ (πηγή: aftodioikisi.gr)

Στην «καρδιά» των Δήμων της Αττικής απευθύνεται πλέον η ΠΟΕ – ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να ενημερώσει τους συλλόγους εργαζομένων για τις εξελίξεις στα εργασιακά.

Οι ίδιοι οι σύλλογοι, βλέποντας τους γοργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται το ΥΔΜΗΔ, στο θέμα της αξιολόγησης και του επανελέγχου συμβάσεων, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη που δεν αφήνουν κανένα παράθυρο εφησυχασμού, ζητούν από τα συνδικαλιστικά τους σωματεία να υψώσουν «ασπίδα προστασίας» απέναντι στις απολύσεις και καλούν τους εκπροσώπους των ΠΟΕ – ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ να μιλήσουν σε έκτακτες συνελεύσεις, υπό την πίεση των μελών τους και με τις «ευλογίες» των δημάρχων.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη τη Δευτέρα το πρωί και στο δημαρχείο Πειραιά.

Εκεί, πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, με στόχο να γίνει ενημέρωση για τις διαδικασίες που σχετίζονται με τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από Ορισμένου χρόνου σε Αορίστου, βάσει του άρθρου 42 του Ν. 4250/2014.

Το κλίμα ήταν «φορτισμένο» από νωρίς. Στο Δήμο Πειραιά υπάρχουν 5 σωματεία εργαζομένων και αυτό δεν βοήθησε την ομαλή διεξαγωγή της συνέλευσης, αφού υπήρχαν αντικρουόμενες απόψεις και επιθέσεις σε προσωπικό τόνο.

Τον λόγο έλαβε πρώτος ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν επιθυμεί να απολυθούν εργαζόμενοι στο Δήμο, διότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε προσωπικό. Ζήτησε μάλιστα να επικαιροποιηθεί πρόσφατη απόφαση δημοτικού συμβουλίου με την οποία εκφράζεται η στήριξη του Δήμου στους αγώνες των εργαζομένων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος «κατακεραύνωσε» την Κυβέρνηση κατηγορώντας την για προπαγάνδα και παραπλάνηση στο θέμα της αξιολόγησης. «Η “δεξαμενή” φτιάχνεται…» είπε και πρόσθεσε: «Μας λένε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, ότι στην πράξη η ποσόστωση δεν θα έχει καμία επίπτωση, όταν όλοι ξέρουμε ότι βάσει κώδικα, με δυο αρνητικές βαθμολογίες, πάμε σπίτια μας. Δεχόμαστε ένα καθημερινό πόλεμο και αυτό γιατί είμαστε “οι καλύτεροι πελάτες” της κυβέρνησης. Αυτοί που στην πλάτη τους γίνονται πειράματα». Για τα πλαστά πτυχία ξεκαθάρισε ότι η ΠΟΕ – ΟΤΑ δεν καλύπτει κανέναν… «Άλλο όμως αυτό και άλλο να προσπαθούν να ελέγξουν τις προϋποθέσεις μετατροπής των συμβάσεων μέσα σε ένα θολό τοπίο» πρόσθεσε.

Αποκάλυψε ότι μόνο στο Δήμο Ρεθύμνου, από τους 90 εργαζομένους οι 68 βρίσκονται στη λίστα προς απόλυση ενώ επιτέθηκε ακόμη και στους ελεγκτές του ΣΕΕΔΔ λέγοντας ότι «είναι αυτοί που προσελήφθησαν Παρασκευή, τη Δευτέρα μονιμοποιήθηκαν και σήμερα είναι κριτές και αξιολογητές του δημοσίου».

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Βασίλης Πολυμερόπουλος κατήγγειλε τη διαδικασία της αξιολόγησης ως απαράδεκτη λέγοντας ότι δεν επιδέχεται διορθώσεων και πρέπει να καταργηθεί.

Όπως ενημέρωσε τους παρευρισκομένους στη συνέλευση, κάθε φορά που η ΑΔΕΔΥ ανακοινώνει απεργία, το Υπουργείο Δοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αποφασισμένο να καταθέτει προσφυγές για την ακύρωσή της, αλλά ο αγώνας των εργαζομένων θα είναι διαρκής και θα «καλύπτεται» συνεχώς και από τις Ομοσπονδίες.

Ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος της ΑΔΕΔΥ δεν είναι να καλύψει τα πλαστά δικαιολογητικά. Καλύπτει όμως όσους «δια λόγου» εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των δήμων και σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης.

«Μη βιάζεστε να βγείτε στη σύνταξη»

Ο κ. Πολυμερόπουλος ζήτησε από τους εργαζομένους να σταματήσουν όσους από τους συναδέλφους τους βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη φοβούμενοι το εργασιακό τους μέλλον. Όπως είπε, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα αφού βάσει στοιχείων δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, παρά μόνον οι επικουρικές από το 2015. Όσον αφορά στο εφάπαξ αυτό θα μειωθεί οριζόντια κατά 20% που σημαίνει ότι θα συμπεριλάβει και εκείνους που βιάστηκαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση.

Κλείνοντας το λόγο του, ο κ. Πολυμερόπουλος εξαπέλυσε πυρά προς τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη λέγοντας ότι στην Αθήνα, οι ελεγκτές ήρθαν τρεις φορές, τις τελευταίες με συγκατάθεση δημάρχου, αλλά οι εργαζόμενοι τους απομάκρυναν.

Παρέμβαση στη συνέλευση έκανε και ο κ. Γκιτάκος, μέλος της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ λέγοντας ότι από το Δήμο Πειραιά το τελευταίο διάστημα έχουν αποχωρήσει 250 εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να «απογυμνωθούν» οι υπηρεσίες.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Το λιμάνι της Αγωνίας» και βουλευτή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα αλλά και από την επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ελπίδα Παντελάκη.

Εργαζόμενοι του δήμου κατήγγειλαν ότι ο Δήμος Πειραιά έχει ήδη στείλει από τον Σεπτέμβριο στοιχεία εργαζομένων αλλά αυτό, όπως είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Άννα Καψοκόλη, θα έρθει στο φως από τις αναφορές που έχουν γίνει προς την υπηρεσία και από τις απαντήσεις που θα δοθούν σε επίπεδο διεύθυνσης προσωπικού. Απαντώντας ο κ. Μπαλασόπουλος είπε ότι το ΥΔΜΗΔ διαθέτει μόνο αριθμητικά στοιχεία από όλους τους δήμους της χώρας, δίχως ονόματα.

Θ Μπαλασόπουλος: "Υπάρχει υπουργός με πλαστό πτυχίο - Πρόκειται για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ" (πηγή: defencenet.gr)

Στην απίστευτη καταγγελία ότι υπάρχει υπουργός με πλαστό πτυχίο προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως πρόκειται για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε εμείς, υπάρχει μέλος του υπουργικού συμβουλίου (με πλαστό πτυχίο). Έχει συζητηθεί όταν εμείς ήμασταν στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Έλεγαν ότι υπάρχει κομματικό, τότε, στέλεχος, το οποίο δεν έχει αποκτήσει το πτυχίο που φέρει… Δεν μπορώ να το πω ποιος είναι. Εννοείται ότι δεν μπορώ», ανέφερε την Τετάρτη, μιλώντας στο Βήμα FM.

Όπως σημείωσε ακόμη, «απ’ ό,τι μας ενημέρωναν τότε στελέχη – και δεν θέλω να πω ποια, αν είναι του συνδικαλιστικού, των γυναικών, των επιστημόνων ή των μηχανικών… Δεν πίναμε καφέ και μας το έλεγαν, αλλά υπήρχαν σοβαρές καταγγελίες. Δεν το είχαμε εξακριβώσει, αλλά στις συζητήσεις που γίνονταν στα κομματικά όργανα τότε, υπήρχε καταγγελία από διάφορα στελέχη του συγκεκριμένου κομματικού χώρου που έλεγαν «φτάνει πια μ’ αυτές τις καταστάσεις».

Εγώ είπα πολύ καλά κάτι, στο πλαίσιο όλων αυτών που το προηγούμενο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα θέλουν να συκοφαντήσουν και να απαξιώσουν τους δημοσίους υπαλλήλους και αν θέλουν να κάνουν κάθαρση, μπορεί π.χ. αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός να πει «φέρτε μου όλοι εσείς τα πτυχία σας να κάνουμε έναν έλεγχο». Πρώτα ξεκινά η κάθαρση από τα του οίκου μας… Καθένας που θεωρεί ότι φωτογραφίζεται ή θίγεται μπορεί να βγει… Στο πλαίσιο των κομματικών διαδικασιών, επαναλαμβάνω, γινόταν πολύ μεγάλη κουβέντα. Αλλά τα κουκουλώναμε!»

«Όχι (δεν έχω εξακριβώσει την καταγγελία). Το έχω διαπιστώσει μέσα από τις συζητήσεις ότι γινόταν έντονη κουβέντα. Αν είχα στοιχείο στα χέρια μου, θα το είχα βγάλει ότι κάποιος δεν σπούδασε εκείνη την περίοδο και δεν είχε πτυχίο. Θα πήγαινα στον εισαγγελέα. Δεν έχω, όμως, στοιχεία. Αν είχα, θα είχα πάει», κατέληξε ο κ. Μπαλασόπουλος.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "