Σε θέσεις μάχης Μητροπολίτης Πειραιώς και δήμαρχος Β. Μηχαλολιάκος

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Με σειρά καταγγελιών κατά Μιχαλολιάκου απάντησε ο Πειραιώς Σεραφείμ

Βαθαίνει το χάσμα στις σχέσεις του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ και του δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου μετά τη δήλωση του τελευταίου «για τον Μητροπολίτη έχω να πω πολλά όταν έρθει η ώρα», που δημοσίευσε η στήλη την περασμένη Κυριακή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ «σήκωσε το γάντι» και απάντησε αμέσως στον κ. Μιχαλολιάκο δίνοντας στη δημοσιότητα επιστολή που του είχε στείλει από τις 9 Μαΐου και είχε δηλώσει πως δεν θα την αποκάλυπτε εάν δεν προκαλείτο.

Ο Άγιος Πειραιά χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη δήλωση του δημάρχου και τονίζει: «Εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη, ενώ διερωτώμεθα γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ο αγαπητός κ. δήμαρχος δημοσιοποιήσει οτιδήποτε υπονοεί. Και τον προκαλούμε δημόσια εδώ και τώρα και όχι στο απώτερο μέλλον (!) να δημοσιοποιήσει τις σχετικές σκέψεις του για να υποστεί και την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Στην επιστολή, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η εξόχως προσβλητική εκ μέρους Σας χρήσις του όρου ‘‘κομματάρχης’’, επειδή εξελάβατε ως φαίνεται την ευγένεια και καλωσύνη μου ως αδυναμία, με αναγκάζει να Σας πω ότι στην θητεία Σας απαξιώσατε την Μητρόπολη Πειραιώς και όχι ασφαλώς το πρόσωπό μου αφού είμαι ένας περαστικός διαχειριστής στην διακονία Της, με το εξαιρετικά απαίσιο γεγονός να φαλκιδεύσετε την καταπληκτική δυνατότητα της Μητροπόλεως προσφοράς 380 θέσεων σταθμεύσεως στο Ογκολογικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ δια την δωρεάν εξυπηρέτηση των ιατρών, των νοσηλευτών, των ασθενών και των συγγενών τους, όταν γνωρίζετε καλώς το τεράστιο πρόβλημα προσβασιμότητος και την παντελή έλλειψη χώρων σταθμεύσεως που έχει το ειρημένο νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Επί τριάμισι χρόνια ο φάκελος και η μελέτη του έργου βρίσκονται στα συρτάρια Σας και ο μεγάλος δωρητής που θα προσέφερε δέκα εκατομμύρια δολλάρια έπαυσε πλέον να ενδιαφέρεται. Για ποιό λόγο αγαπητέ κ. Δήμαρχε εμποδίσατε αυτό το έργο; Σε τι θα προσεβάλλετο ο από το 1870 αύλειος χώρος του Ι. Ναού Αγ. Βασιλείου Πειραιώς στο υπέδαφος του οποίου θα κατεσκευάζετο αυτό το υπέροχο έργο;

Και ακόμη με την άρνησή Σας για την υλοποίηση αυτής της δωρεάς ζημιώσατε αφαντάστως και την Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, διότι η εταιρεία που θα ανελάμβανε την κατασκευή της δωρεάς, όπως μας είχε γνωρίσει ο δωρητής, θα προσέφερε αντισταθμιστικά εντελώς δωρεάν την ανέγερση πενταορόφου Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς και την ανέγερση επταορόφου οικοδομής της Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς δια την στέγαση των Πατέρων της Ι. Μονής.

Την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά επεδείξατε και με την αίτηση παροχής αδείας τοποθετήσεως μικρής κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Κωδωνοστάσιο του Ι. Ναού Προφήτου Ηλιού Καστέλλας, παρ’ ότι συνοδεύετο από όλες τις κατά νόμον μελέτες και μετρήσεις ώστε να είναι ακίνδυνος διά την δημόσια υγεία και παρ’ ότι σε απόσταση 20 μέτρων υπήρχε τεράστιος πύργος κινητής τηλεφωνίας γνωστού τ. Αντιδημάρχου, εξαναγκάζοντάς μας επί ένα ολόκληρο καλοκαίρι να ασχολούμεθα με το θέμα λαμβάνοντας τελικά την άδεια από το ΥΠΕΧΩΔΕ παρ’ ότι γνωρίζετε καλώς και το δηλώνετε συνεχώς ότι η Ι. Μητρόπολις Πειραιώς, προσφέρει καθημερινά 6.000 μερίδες φαγητού σε ενδείς και ανήμπορους συναθρώπους μας αδιακρίτως;

Τι να πω για το Γηροκομείο Πειραιώς το οποίο αμισθί συνδιοικούμε και του οποίου το τεράστιο κοινωνικό έργο που προσφέρει στους Πειραιώτες τρίτης και τέταρτης ηλικίας είναι πανθομολογούμενο;

Ούτε τον κόπο να απαντήσετε στο εξώδικο της Διοικήσεως που Σας στείλαμε δεν κάνατε διά να μας απαντήσετε γιατί δεν καταβάλλει μεθοδικά ο Δήμος Πειραιώς τις δυνάμει του Καταστατικού Λειτουργίας του Ιδρύματος υποχρεώσεις του; Ούτε είχατε την ευαισθησία να απαλλάξετε το Ίδρυμα από τα δημοτικά τέλη παρ’ ότι πληθωρικά δια της αντιδημάρχου Σας κ. Ευ. Σαρρή, που μετέχει στο ΔΣ του Ιδρύματος Σας, το ζητήσαμε.

Να αναφέρω την προσβολή της Εκκλησίας που επεχειρήσατε να διαπράξετε παρ’ ότι δηλώνετε ότι «πηγαίνετε στην Εκκλησία όλο τον χρόνο» όταν με φορτικότητα μου ζητούσατε να γίνει ο Αγιασμός επανενάρξεως του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς στην πρόβα η δύο ώρες πριν από την επίσημη έναρξη;».

Και καταλήγει: «Απέναντι σε όλα τα παραπάνω ποια ήταν η δική μου στάση κ. δήμαρχε, όπως το δηλώσατε, να ομιλώ για σας πάντοτε με ευγένεια και αγάπη, να μη δημοσιοποιώ τα παραπάνω, να παρίσταμαι σε όλες τις εκδηλώσεις που με καλούσατε, να ταξιδεύσω στην ιδιαιτέρα πατρίδα σας για να τελέσω τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου που ανεγείρατε, να τελέσω τον γάμο της θυγατρός σας και γενικώς να σας περιβάλλω με ανοχή και καλοσύνη διότι το πρόταγμά μου ήταν και είναι η συνοχή του λαού μας, και εφόσον είχατε την ευθύνη του δήμου, όφειλα να σας συμπαρίσταμαι από τη θεσμική θέση που έχω».

Πηγή: paron.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "