Δήμοι και ΚΕΚ εξαπατούν ανέργους υποσχόμενοι προγράμματα εργασίας που δεν υπάρχουν

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Τα ΚΕΚ μέσω των δήμων, επιδιώκουν να αυξήσουν το πελατολόγιό τους πιάνοντας «στασίδι» πριν από τους ανταγωνιστές τους, για προγράμματα που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει.

Χωρίς να έχουν ξεκινήσει προγράμματα ανεργίας που έχουν εξαγγελθεί από το υπουργείο Εργασίας ή τον ΟΑΕΔ, βρίσκονται αναρτημένα σε ιστοσελίδες δήμων, προτρέποντας μάλιστα τους ανέργους που επιθυμούν να υποβάλλουν και σχετική αίτηση!

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr πρόκειται για ένα ιδιότυπο παιχνίδι αθέμιτου ανταγωνισμού με πρωτεργάτες ιδιωτικά ΚΕΚ και τουλάχιστον πέντε δήμους όλης της χώρας.

Όπως αποκάλυψε η ίδια ιστοσελίδα, υπάρχει ανάρτηση στο site του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, που αναφέρεται σε ένα νέο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας, που το υπουργείο Εργασίας «πρόκειται να ανακοινώσει την υλοποίησή του». Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με το δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, το συγκεκριμένο πρόγραμμα «θα αφορά 30.000 - 40.000 δικαιούχους ανέργους έως 29 ετών, απόφοιτους πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ. Το πρόγραμμα voucher αναμένεται να κινείται στα ίδια πλαίσια με το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» που εφαρμόστηκε στο 2013», τονίζεται στην πρώτη παράγραφο του σχετικού κειμένου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου.

Στο ίδιο κείμενο όμως, αμέσως μετά, οι άνεργοι που επιθυμούν ενημέρωση για τη διαδικασία, προτρέπονται από το δήμο να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην σχετική αίτηση συμμετοχής. Ουσιαστικά δηλαδή καλούνται άνεργοι να υποβάλλουν αιτήσεις για ένα πρόγραμμα που δεν έχει καν ξεκινήσει. Ο δήμος με τον τρόπο αυτό επικυρώνει επί της ουσίας ότι συνεργάζεται με το ΚΕΚ Metron, αφού η αίτηση καταλήγει σε αυτόν τον παραλήπτη.

Ανάλογη διαδικασία ακολουθείται και από άλλον ένα δήμο της δυτικής Μακεδονίας, που αναφέρεται όμως σε άλλο πρόγραμμα για 75.000 ανέργους. Επίσης, σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον άλλοι τρεις δήμοι που ακολουθούν την ίδια διαδικασία.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό, τα ΚΕΚ μέσω των δήμων, επιδιώκουν να αυξήσουν το πελατολόγιό τους πιάνοντας «στασίδι» πριν από τους ανταγωνιστές τους, για προγράμματα που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει. Μπορεί να μην ζητούνται χρήματα από τους ανέργους, αλλά παραμένει το γεγονός ότι καλλιεργούνται στους ίδιους «φρούδες ελπίδες» για μια διαδικασία εύρεσης εργασίας που δεν γνωρίζουν εάν θα είναι οι τελικοί δικαιούχοι.

Επίσης, με τον τρόπο αυτό οι άνεργοι αναγκάζονται να δημοσιοποιούν προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία μέσω δήμων μεταφέρονται στον ιδιωτικό τομέα. Το χειρότερο όμως είναι, ότι δίνεται στους ανέργους η πεποίθηση ότι μπορεί να βρίσκονται κοντά στην εύρεση εργασίας, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί, μιας και τα προγράμματα αυτά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Επίσης, άλλα ΚΕΚ που δεν έχουν αυτή την «εσωτερική» πηγή πληροφόρησης και δεν έχουν συνάψει τέτοιες συμφωνίες με δήμους της χώρας, βρίσκονται σε δυσμενή θέση, αντιμετωπίζοντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Πηγή: news247.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "