Με πλαστό πτυχίο προσέφυγε κατά συναδέλφου του και «δικαιώθηκε» από το ΑΣΕΠ

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Aπίστευτες καταστάσεις και...επινοήσεις αποκαλύπτονται από τον έλεγχο που πραγματοποιείται στα δικαιολογητικά όσων δημοτικών υπαλλήλων έχουν προσληφθεί στο δημόσιο και με την ευθύνη του...ΑΣΕΠ.

Οι περιπτώσεις που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα στον δήμο Ξάνθης, όπου ο έλεγχος συνεχίζεται είναι χαρακτηριστικές.

Να σημειωθεί ότι οι σχετικοί έλεγχοι σε όλους τους ΟΤΑ της χώρας γίνονται μετά από εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για έλεγχο όλων των πιστοποιητικών των διορισθέντων στο δημόσιο, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ ανέλαβαν τον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των δημοτικών υπαλλήλων.

Σε μια περίπτωση στην Ξάνθη ένας εργαζόμενος προσλήφθηκε στον Δήμο το 2008 μέσω ΑΣΕΠ με πλαστό, όπως προκύπτει τώρα, απολυτήριο από Λύκειο της Ξάνθης.

Αρχικά τη θέση του είχε καταλάβει ένα άλλος υποψήφιος. Ο πρώτος όμως παρά το γεγονός ότι έκανε χρήση πλαστού απολυτηρίου είχε απίστευτο θράσος. Προσέφυγε στο ΑΣΕΠ και κατέθεσε ένσταση και κατάφερε να δικαιωθεί σε βάρος του συναδέλφου του, με αποτέλεσμα να προσληφθεί, παρά την πλαστότητα του δικού του απολυτηρίου, το οποίο όπως αποδείχθηκε τότε δεν ελέγχθηκε.

Σε μια άλλη περίπτωση που αποκαλύφθηκε πιο τελευταία ένας υπάλληλος διορίστηκε πριν 20 χρόνια σε δημοτική επιχείρηση. Αυτή όμως στη συνέχεια έκλεισε και ο ίδιος μεταφέρθηκε στον Δήμο Ξάνθης. Οπως προέκυψε τώρα από τον έλεγχο ο υπάλληλος προσκόμισε απολυτήριο από το Λύκειο της Σταυρούπολης Ξάνθης στο οποίο όμως ...δεν είχε φοιτήσει ποτέ.

Ένας τρίτος υπάλληλος είχε προσληφθεί αρχικά στον Δήμο Αθηνών για να μεταταχθεί στη συνέχεια στον Δήμο Ξάνθης. Οπως προέκυψε τώρα το απολυτήριό του από το δημοτικό ήταν πλαστό. Το τελευταίο φερόταν να έχει εκδοθεί σε μια περίοδο όπου το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο δεν είχε καν ιδρυθεί.

Πηγή: ethnos.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "