Δυτικός Τομέας Αθήνας: Ευρεία σύσκεψη για τις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας στο Ποικίλο Όρος

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρεια Αττικής

 

«Σύσκεψη σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των διεκδικήσεων σε βάρος του δημοσίου, στην ευρύτερη περιοχή του Ποικίλου Όρους, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα». 

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη, σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στις διεκδικήσεις ιδιωτών στην ευρύτερη περιοχή του Ποικίλου Όρους. 

Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις προηγούμενες πρωτοβουλίες του για το θέμα, καθώς και για την αναγκαιότητα εξεύρεσης μόνιμης λύσης, υπέρ του δημοσίου και δασικού χαρακτήρα των εν λόγω περιοχών.

 

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν όλοι οι παραβρισκόμενοι, όπου με σχεδόν απόλυτη ομοφωνία, κατέληξαν στα εξής: 

Να επανέλθει το ρυμοτομικό της περιοχής της Αγίας Τριάδας στην πρό του 1970 κατάσταση, όπως προκύπτει από την αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ Πετρούπολης, καθώς και από την εισήγηση της Δ/νσης Πολεοδομίας του ΥΠΕΚΑ. 

  • Να πάρει η κυβέρνηση τις πρωτοβουλίες ώστε το Δημόσιο ουσιαστικά να διεκδικήσει τα απαράγραπτα δικαιώματά του στην περιοχή, παρέχοντας όλα τα μέσα που χρειάζονται,  τεχνικά, και νομοθετικά και νομικά.
  • Η Περιφέρεια Αττικής, δια της ΠΕ Δυτικού Τομέα, να συντονίσει όλους του ενδιαφερόμενους, δήμους – φορείς – κατοίκους των περιοχών – προκειμένου να δημοσιοποιηθεί όλο το θέμα στους άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά και στο σύνολο των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Το Ποικίλο Όρος εξάλλου είναι ένας από τους λιγοστούς πνεύμονες πρασίνου της πολύπαθης και υποβαθμισμένης αυτής περιοχής.
  • Ο κοινός μας αγώνας για τη διατήρηση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα της περιοχής πρέπει να ενταθεί και να τελεσφορήσει. Για το λόγο αυτό, θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον ευρεία σύσκεψη αυτοδιοικητικών, υπηρεσιακών παραγόντων και κυβερνητικών στελεχών, φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές, πολιτών, ώστε να συναποφασιστούν τα επόμενα στάδια, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου Παναγιώτης Λύκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δυτικού Τομέα, Νικολέτα Δανιά και Κατερίνα Κρητικού, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Περιστερίου Νίκος Ζούτσος και Μουκουβίνας Βασίλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πετρούπολης Νίκος Σακούτης, Κώστας Ζαχαράκης, Θοδωρής Λάππας, Μπορνάς Ευθύμιος και Κατερίνα Πατρικίου.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "