Περιφέρεια Αττικής Ντέρμπι για τρεις, αλλά ο «θρόνος» χωράει μόνο έναν...

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρεια Αττικής


Σε ντέρμπι για τρεις εξελίσσεται η διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με τους Ρένα Δούρου, Γιώργο Πατούλη και Γιάννη Σγουρό να ξεκινούν κι επισήμως πλέον την κούρσα τους ως τις εκλογές του Μαΐου.

Ασφαλώς, κάθε υποψηφιότητα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και το δικό της ειδικό βάρος, όμως εάν ήθελε υποτεθεί ότι ο κ. Σγουρός αποτελεί τον πιο παλιό «παίκτη», δεδομένου πως έχει περάσει από τη θέση του περιφερειάρχη την περίοδο 2010-2014 και έχει πολλά χρόνια θητεύσει στην υπερνομαρχία, πριν μετατραπεί σε Περιφέρεια, οι υποψηφιότητες Δούρου-Πατούλη είναι αυτές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον.

Η νυν περιφερειάρχης έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στη δίνη του κυκλώνα. Έως την τελευταία στιγμή μάλιστα, δεν ήταν βέβαιο ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή της. Πληροφορίες αναφέρουν πως είχε ζητήσει να μεταπηδήσει στην Ευρωβουλή, αξιοποιώντας και τη συγκυρία της ταυτόχρονης διεξαγωγής των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Όμως, ήταν απόφαση και του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει στην Περιφέρεια και να διεκδικήσει την επανεκλογή της.

Οι διαδρομιστές στην Κουμουνδούρου λένε πάντως πως αυτό δεν έγινε διότι η θητεία της κρίνεται επιτυχημένη - αν και η ίδια υποστηρίζει με πάθος το αντίθετο και κάνει λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» όσων μηδενίζουν το έργο της.

Λένε ότι η επιλογή Τσίπρα να κρατήσει στο ίδιο μετερίζι την περιφερειάρχη είναι ολίγον τι... εκδικητική και ταυτόχρονα έχει να κάνει με τις εσωκομματικές ισορροπίες, δεδομένου πως το όνομα της κυρίας Δούρου κάποια στιγμή είχε φτάσει να συζητείται ακόμη και για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ίδια, άλλωστε, έχει δύο περιπτώσεις που τη στοιχειώνουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν, ανεξαρτήτως της έκβασης της εκλογικής μάχης: τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και την τραγωδία στο Μάτι.

Στην πρώτη περίπτωση, η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ίδια κατά παντός υπευθύνου οδήγησε, θεωρητικά, στην παγίδευσή της, καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας. Όσο για τους 99 νεκρούς στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής και την άστοχη δήλωση που έκανε για τη «στραβή που έτυχε στη βάρδια», η κλήτευσή της από την Εισαγγελία για να καταθέσει ως ύποπτη είναι αυτό που λέμε «φρέσκα κουλούρια», καθώς η είδηση έγινε γνωστή μόλις δύο 24ωρα νωρίτερα.

Ο κ. Πατούλης, από την άλλη, ίδρωσε μέχρι να πάρει το χρίσμα από τη ΝΔ, έχοντας στα τελευταία μέτρα της κούρσας αντίπαλό του τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη. Ο αρχικός του στόχος ήταν η δημαρχία της Αθήνας, αλλά η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη τού έκλεισε το δρόμο.

Έμπειρος ων ο ίδιος, δεν μπήκε στον πειρασμό να κατέβει ως «αντάρτης» στο Δήμο Αθηναίων και έπαιξε ως την τελευταία στιγμή με την Περιφέρεια, κερδίζοντας τελικώς αυτή την πρώτη μάχη, από τη στιγμή που αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο του στο Δήμο Αμαρουσίου, ύστερα από 12 συνεχόμενα χρόνια, αλλά και τα τελευταία πέντε ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ).

Από τη θέση αυτή, άλλωστε, αλλά και λόγω του παρεμβατικού του χαρακτήρα, συγκρούστηκε αρκετές φορές με την Περιφερειάρχη Αττικής. Και ασφαλώς το τελευταίο μεγάλο πεδίο αντιπαράθεσής τους ήταν το Μάτι, με τον κ. Πατούλη να ασκεί σφοδρή κριτική στην κυρία Δούρου για τις πράξεις και - κυρίως - τις παραλείψεις της κι εκείνη ν' απαντά με σκληρούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του.

Προμηνύοντας, αν μη τι άλλο, ότι θ' ακολουθήσουν επτά μήνες «σκληρού ροκ» στον προεκλογικό αγώνα για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Και πάντοτε, για τους Δούρου-Πατούλη, λογαριάζοντας - κατά τη λαϊκή ρήση στο αντίστροφο - τον... ξενοδόχο με το όνομα Σγουρός...

Πηγή: reader.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "