Γιάννης Σγουρός: «Θα είμαι υποψήφιος για να φέρω πίσω την κανονικότητα στη Περιφέρεια Αττικής»

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρεια Αττικής

Ρόλος του περιφερειάρχη είναι να βγαίνει στην πρώτη γραμμή, όχι να συμμετέχει σε fake συσκέψεις, καθ’ υπόδειξη του κόμματος, το δηκτικό σχόλιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής για την Ρένα Δούρου

«Επιστρέφω για να φέρω πίσω την κανονικότητα»

«Όσοι βλέπουν την Αυτοδιοίκηση ως βάρδια δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζουν τη θητεία ως αγγαρεία», είπε για την Ρένα Δούρου ο Γιάννης Σγουρός. Ρόλος του περιφερειάρχη είναι να βγαίνει στην πρώτη γραμμή, όχι να συμμετέχει σε fake συσκέψεις, καθ’ υπόδειξη του κόμματος, το δηκτικό σχόλιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής για την Ρένα Δούρου.

«Επιστρέφω για να φέρω πίσω την κανονικότητα, που τόσο έλειψε από την Περιφέρεια Αττικής», λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Γιάννης Σγουρός, αναφερόμενος στην απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια, με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν είμαι περαστικός από την Αυτοδιοίκηση, ούτε υποψήφιος μετεωρίτης. Τίμησα την εμπιστοσύνη τους με την παρουσία μου, ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση και κριτική.

Διεκδικώ ξανά την Περιφέρεια, γιατί δεν αντέχω να βλέπω έναν οργανισμό που παραδώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2014, σε υποδειγματική κατάσταση να παραπαίει, κινούμενος μεταξύ σφύρας και άκμονος», αναφέρει χαρακτηριστικά και χαρακτηρίζει την νυν περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, ασυνεπή, αναποτελεσματική και αποτυχημένη: «Ασυνεπή ως προς αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά και δεν έκανε.

Αναποτελεσματική διότι γυρίζοντας τον χρόνο πίσω είναι περισσότερα αυτά που βρήκε από αυτά που αφήνει. Αποτυχημένη διότι παντού, σε όλους τους τομείς, παρουσιάζει υστέρηση και οπισθοδρόμηση».

Ερωτηθείς για την τραγωδία στο Μάτι, τι διαφορετικό θα έκανε σε σχέση με την κυρία Δούρου που βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής, ο κ. Σγουρός απαντά σε δηκτικό ύφος ότι «ο ρόλος του περιφερειάρχη είναι να βγαίνει στην πρώτη γραμμή, όχι να συμμετέχει σε fake συσκέψεις, καθ’ υπόδειξη του κόμματος, με τον Πρωθυπουργό».

«Όσοι βλέπουν την Αυτοδιοίκηση ως βάρδια δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζουν τη θητεία ως αγγαρεία. Η Αυτοδιοίκηση είναι έργο και όχι πάρεργο», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «οι πολίτες δεν πρέπει να ξανανιώσουν απροστάτευτοι και εγκαταλελειμμένοι. Αυτό είναι το ιερό χρέος μας».

Σε ερώτηση για το «Νόμο Σκουρλέτη» ο Γιάννης Σγουρός λέει ότι «εάν θα μπορούσα να αλλάξω κάτι είναι αυτή ακριβώς τη δυνατότητα να αλλάζει ο εκλογικός νόμος βάζοντας ασφαλιστικές δικλείδες μέσα από συνταγματική αναθεώρηση».

Τέλος αναφορικά με τα σενάρια για συνεργασίες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και πώς η Κεντροαριστερά θα διεκδικήσει και πάλι έναν πολιτικό πρωταγωνιστικό ρόλο, ο κ. Σγουρός υπενθυμίζει ότι «όπως έχω πει πολλές φορές, οι συνεργασίες οικοδομούνται σε προγραμματικές συγκλίσεις. Δεν επιβάλλονται».

«Ο ρόλος της Κεντροαριστεράς είναι αναπόφευκτα πρωταγωνιστικός, γιατί ο χώρος, πέρα από κόμματα και παρατάξεις, είναι πλειοψηφικός. Όμως αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Κεντροαριστερά, αλλά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι η αμφισβήτηση για την πολιτική, που εκφράστηκε με τα ιστορικά υψηλά ποσοστά αποχής», καταλήγει στη συγκεκριμένη απάντησή του ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής.

Πηγή: Protagon.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "