Σπύρος Τζόκας: Η Δυτική Αθήνα βιώνει ήδη μια άλλη, πιο αναβαθμισμένη και ασφαλή πραγματικότητα

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρεια Αττικής


«Ολοκληρώνεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή που επλήγη από έντονες βροχοπτώσεις το 2014».

Σήμερα Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκε περιοχές του Δήμου Ιλίου για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου που εκτελείται στην περιοχή.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων € που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής και αφορά στην κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων, συνολικού μήκους 4,30 χλμ, σε επτά περιοχές των Δήμων Ιλίου και Περιστερίου. Στόχος του έργου είναι η αποχέτευση των ομβρίων υδάτων που έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν πολύ σημαντικά προβλήματα στην περιοχή, όπως αυτά το 2014.

Σήμερα, έχει κατασκευαστεί το 90% του φυσικού αντικειμένου του έργου. Εκκρεμούν πλέον 2 σημειακές παρεμβάσεις, με κυριότερη αυτή που αφορά έργα μήκους 200μ επί της Λεωφόρου Θηβών. Λόγω ελλιπούς αποτύπωσης των δικτύων κοινής ωφελείας στην αρχική μελέτη, υπήρξαν καθυστερήσεις, οι οποίες όμως έχουν ξεπεραστεί και άμεσα θα υπάρξει εκκίνηση των εργασιών και των τελευταίων αυτών τμημάτων του έργου.


Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ολοκλήρωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των έργων και των αποτελεσμάτων τους, που έγιναν απολύτως ορατά και κατά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, αφού δεν παρατηρήθηκε σε κανένα σημείο πρόβλημα. 

Επιπλέον, τόνισε ότι:

«Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αθήνας είναι το σημαντικότερο ζήτημα που ως νέα Περιφερειακή Διοίκηση εργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος κορμός αυτού του φιλόδοξου σχεδίου ολοκληρώνεται και γίνεται ορατός σε όλους τους κατοίκους της περιοχής (Κηφισός, Εσχατιά, Λ. Κατσώνη, Λεωφόρος Αθηνών, Αγία Βαρβάρα κ.α) .

Η Δυτική Αθήνα βιώνει ήδη μια άλλη, πιο αναβαθμισμένη και ασφαλή πραγματικότητα».

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "