H σκοτεινή ανάρτηση (πλευρά) της Ρένας… ως πολιτική κουλτούρα…

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρεια Αττικής


Η αυτοθυματοποίηση και η αυτοηρωοποίηση είναι τακτικές απόλυτα συμβατές με την πολιτική κουλτούρα των Συριζανέλ. Το ίδιο και η επίμονη, συστηματική άρνηση να λογοδοτήσουν, όπως αυτονοήτως οφείλουν, απέναντι στους πολίτες. Το κόλπο είναι απλό: Απευθύνονται, τάχα, απευθείας στο λαό, χωρίς τη μεσολάβηση των (δυσάρεστων) δημοσιογράφων.

Μόνο που ο «λαός» ως σώμα ενιαίο, δεν είναι σε θέση να υποβάλει συγκεκριμένα ερωτήματα για τις παραλείψεις και τα σφάλματα που συνέβαλαν στον τραγικό θάνατο 98, έως σήμερα, πολύ συγκεκριμένων προσώπων.

Κι αυτό είναι εξαιρετικά βολικό, καθώς μπορεί κανείς να βγει στο μπαλκόνι των κοινωνικών μέσων και να εκτοξεύσει αστήρικτες, γενικόλογες κατηγορίες, δείχνοντας εχθρούς. Αυτό ακριβώς κάνει η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, με μια ακόμη ανάρτησή της στο Facebook.
Σύμφωνα με την Ρένα Δούρου, λοιπόν, ένας μεγάλος αριθμός των Ελλήνων δημοσιογράφων είναι χειρότεροι από τον Γιόζεφ Γκέμπελς, τον υπουργό Προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας. Σύμφωνα με ανάρτηση της κ.Δούρου στη σελίδα της στο FB, αυτό η ομάδα από ελληνόφωνους Γκέμπελς, την έχει στοχοποιήσει αποσκοπώντας, προφανώς, στην εξόντωσή της.
Μαθαίνουμε λοιπόν ότι σε παγκόσμια πρώτη, δημοσιογράφοι, συντονισμένοι μεταξύ τους, κάνουν προπαγάνδα κατά πολιτικού. Κατά της Ρένας Δούρου, που παρουσιάζει τον εαυτό της ως θύμα διώξεων, όπως ήταν οι Εβραίοι κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Προσπαθούν με κάθε τρόπο, με κάθε ψέμα, να περάσουν τη δική τους, διαστρεβλωμένη, εικόνα. Γιατί έτσι τους βολεύει, κομματικά, πολιτικά. Ανήθικα», αναφέρει. Αλλά δεν θα τους περάσει, διαβεβαιώνει, με τόνο αγέρωχο, γιατί «αυτήν την πορεία δεν την επέλεξα πριν από ένα ή έξι μήνες. Είναι μια στάση ζωής. Είναι ένα τρόπος άσκησης διοίκησης». Και αμέσως μετά, η κ.Δούρου απαριθμεί τρεις – τέσσερις δράσεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια. Μας καλεί, δηλαδή, να της δώσουμε συγχαρητήρια επειδή δεν έκατσε εντελώς με σταυρωμένα τα χέρια – αν και αυτό ελέγχεται.

Σε κανένα σημείο, όμως, δεν απαντάει στην κριτική που της ασκήθηκε για τη διαχείριση της φωτιάς στο Μάτι. Αντί για αυτό επιλέγει να χτίσει το προφίλ του θύματος, αποκαλώντας ναζί -συγνώμη, χειρότερους κι από ναζί- όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την επάρκεια, την ευγένεια και την αγιότητά της. 

Επιπλήττει η κ. Δούρου όσους, λέει, διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά της στην συνέντευξη που, καθόλου τυχαία, επέλεξε να δώσει στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Είχε πει τότε η Περιφερειάρχης: «Όσοι έχουμε θέση ευθύνης, και μπορεί να αισθανόμαστε αδικημένοι, με την έννοια αυτού που λέγεται στην καθομιλουμένη μου έτυχε η “στραβή στη βάρδιά μου”, οφείλουμε να αναλάβουμε ευθύνες. Και αυτό σημαίνει, πέρα από την ανάληψη της ευθύνης και -ενδεχομένως- την τιμωρία, σκληρή δουλειά. Δουλειά με έμπρακτα αποτελέσματα».

Υπάρχει άραγε περιθώριο να διαστρεβλώσει κανείς αυτά τα λόγια ώστε να ακούγονται ακόμη χειρότερα; Δεν υπάρχει και λόγος, άλλωστε. Κάθε φορά που μιλάει -και μάλιστα χωρίς αντίλογο!- η Ρένα Δούρου φιλοτεχνεί μια όλο και πιο σκοτεινή εικόνα του εαυτού της. Με την τελευταία αυτή ανάρτησή της στο Facebook, η Περιφερειάρχης αποδεικνύει ότι δεν έχει συναίσθηση καμίας τραγωδίας. Ούτε καν της τραγωδίας του Ολοκαυτώματος.

Κατερίνα Οικονομάκου

Πηγή: liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "