Το Περιβάλλον, το κουβέρνο των Δούρου-Φλαμπουράρη και οι «σικέ» περιβαλλοντικοί Έλεγχοι της Περιφέρειας Αττικής

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρεια Αττικής

Τίποτα, τίποτα δεν την σταματά την ΡΕΝΑ μας, ειδικά όταν έχει την στήριξη και κυρίως την εντολή από τον υπουργό Επικρατείας τον επονομαζόμενο και ΦΡΑΠΕ. Έχοντας μπλέξει με τα σκ@τ@ των απορριμμάτων και αδυνατώντας εδώ και 3.5 χρόνια να τα διαχειριστεί, η πολύγλωσση Ρένα μας, έχει επιλέξει να ενεργεί, όπως η ίδια λέει, δημιουργικά και όχι επικοινωνιακά.

Ειδικότερα, και σε ότι αφορά το μεγάλο πάθος της, το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και την προστασία του από «ανέντιμους» πολιτικά Δημάρχους, έχει εργασθεί σε βάθος, αυτή και οι υπηρεσίες της, στην Περιφέρεια, -πάντα υπό τις σοφές και ακριβείς ως προς την στόχευσή τους οδηγίες της, προχώρησε στην καταγραφή όλων των περιβαλλοντικών παραβάσεων των Δημάρχων του λεκανοπεδίου, ειδικά δε στον κρίσιμο και «υγιεινό» για τους κατοίκους τομέα των απορριμμάτων και την διαχείρισή τους από τους τοπικούς άρχοντες.

Έχοντας ως εργαλείο, την φοβερή για την ανεξαρτησία, υπηρεσιακή αντικειμενικότητα και πίστη στα καθήκοντά της Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, προσπαθεί να καθαρίσει το «ΑΓΟΣ» της ρύπανσης που οι Δήμαρχοι επιβάλλουν υποχρεωτικά στους δημότες τους.

Είναι δε τόσο σκληρά τα στελέχη αυτής της υπηρεσίας στην εφαρμογή των όσων προβλέπουν οι νόμοι για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος, που οι Δήμαρχοι τα έχουν κατά κάποιο τρόπο «επικηρύξει».

Βροχή τα πρόστιμα, τόσο μεγάλη που έχει λάβει τη ν μορφή καταιγίδας, σε σημείο που οι νυν δήμαρχοι τρέχουν να προστατευθούν κάτω από την ομπρέλα που τους προσφέρει απλόχερα η ΡΕΝΑ μας. Αρκεί, ανεξάρτητα από την πραγματική κατάσταση να μη εκδηλώνουν οργή ή έστω διαφωνίες για τις πολιτικές της κας Περιφερειάρχου Αττικής.

Με την διαδικασία αυτή, όλοι οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, «βγαίνουν» όλως τυχαίως καλοί για όλους, εκτός βέβαια από τους απέναντι και αυτούς που δεν ενεργούν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες πολιτικές. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι οι αντιπεριφερειάρχες της κας Δούρου, απαντούν στις αιτιάσεις των ενδιαφερόμενων για «μαϊμού» ή έστω απλά τυπικούς ελέγχους των υπηρεσιών προστασίας περιβάλλοντος που εποπτεύουν με τη ν τυπική και πάγια φράση «οι υπηρεσίες προχώρησαν στον έλεγχο και τα βρήκαν όλα σύμφωνα με το νόμο».


Χαρακτηριστικά παραδείγματα, Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Γλυφάδας που αν και έχει τυπικά πάψει να λειτουργεί από το 2012 με απόφαση του ΣτΕ και η Περιφέρεια Αττικής ακόμη δεν τον έχει σφραγίσει, οι βαριές δυσοσμίες που βασανίζουν τους κατοίκους της Δραπετσώνας και μεγάλης περιοχής του Δήμου Περιστερίου για τις οποίες οι υπηρεσίες της Περιφέρεια;ς δεν έχουν μπορέσει να βρούν από που προέρχονται, οι εκθέσεις των ειδικών για την θύελλα καρκινογόνων ουσιών στον Δήμο Φυλής, κλπ.

Βλέπετε δεν υπήρξε όχληση προς την κα Δούρου, κάποιου επώνυμου επενδυτή ή παρέμβαση του Υπουργού Φραπέ, ναι του κου Φλαμπουράρη, ώστε η κα Ρένα Δούρου να πάρει το «όπλο» της και να μην κάνει απλό ρεπορτάζ των γεγονότων, όπως η ίδια αναφέρει στην τελευταία συνέντευξή της για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, όπως συνέβη και με πρωτοφανούς ταχύτητας ενέργειες για το Άλσος Νέα Φιλαδέλφειας και το εδώ και 40 χρόνια άτυπο αμαξοστάσιο του Δήμου μέσα σ’ αυτό.

Για το τελευταίο ήταν απλό και δοξαστικό για την κα Ρένα μας. Χρειάσθηκε απλώς το κίνητρο που δεν ήταν άλλο από το εξώδικο του πτωχευμένου επενδυτή της ΑΕΚ και οι ενέργειες των υπηρεσιών της ήταν ταχύτατες. Η Υπηρεσίας Ελέγχου του Περιβάλλοντος, μπόρεσε μέσα σε δύο ημέρες από το εξώδικο του φερόμενου ως άτυπου προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, να κάνει τον έλεγχο στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, να διαπιστώσει τις 4 βασικές παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και να επιβάλει γι’ αυτές πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Εξαντλώντας μάλιστα την ευαισθησία της για το περιβάλλον και πριν λήξει η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για την αμφισβήτηση των αποφάσεων αυτών, από τον Δήμο, διέταξε την άμεση κατεδάφιση των πράγματι παράνομων εγκαταστάσεων του δήμου μέσα στο Άλσος, προς δόξα και τιμή της ισονομίας και της δικαιοσύνης.

Αντίθετα, όπως προαναφέρθηκε τηρεί ακόμη «σιωπή του τάφου» για τον ΣΜΑ Γλυφάδας που έπρεπε να σφραγισθεί από το 2012 και για άλλες κόμη περιπτώσεις, όπως τον παράνομο ΣΜΑ του Δήμου Αμαρουσίου, κλπ…

Διαβάστε στην συνέχεια για το πρόστιμο των 10.000 ευρώ π[ου επεβλήθηκε στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδώνας, με την σημείωση ότι το γήπεδο της ΑΕΚ για χάρη του οποίου έγιναν, όσα έγιναν, χρηματοδοτείται , αν και ανήκει σε ιδιωτική εταιρία και όχι στο ερασυντεχνικό αθλητικό σωματείο της ΑΕΚ, με 20 εκατ. ευρώ από τη ν Περιφέρεια της κας Δούρου. Ας είναι καλά βέβαια ο σύντροφος υπουργός του ΦΡΑΠΕ κος Φλαμπουράρης που τρέφει, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ιδιαίτερη αγάπη προς την ιστορική ΑΕΚ και κυρίως προς τον ηγέτη της και πτωχευμένο επενδυτή κο Δημήτρη Μελισσανίδη.

-----------------------

Πρόστιμο 10.000 ευρώ στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας


Μια σειρά από παραβάσεις στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας διαπίστωσε, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, η αρμόδια Αρχή (Γεν. Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής – Τμήμα Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοοικονομίας Περιβάλλοντος Τομέα Αθηνών) επέβαλε πρόστιμο στον Δήμο συνολικού ύψους 10.000 ευρώ για παραβάσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας εντός του (πρώην πλέον) Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποβλήτων μέσα στο Άλσος.

Αναλυτικά η απόφαση της Διεύθυνσης της Περιφέρειας:

«Κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από κλιμάκιο της παραπάνω Διεύθυνσης της Περιφέρειας στον χώρο στις 11/6/2018 (μετά και το εξώδικο που είχαν στείλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος η Ερασιτεχνική ΑΕΚ και η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924) διαπιστώθηκε μια σειρά από παραβάσεις.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν τα εξής:

1. Ο χώρος βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το υπό ανέγερση γηπέδου της ΑΕΚ και εντός του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας

2. Εντός του τσιμεντοστρωμένου περιφραγμένου χώρου υπήρχαν σταθμευμένα οχήματα βαρέου τύπου (απορριμμαοφόρα, φορτηγά, εκσκαφείς, σάρωθρα κλπ) συνεργείο επισκευών οχημάτων, ισόγεια κτίσματα όπου στεγάζονται αποχωρητήρια για τους υπαλλήλους του δήμου, αποθηκευτικοί χώροι και στέγαστρα για τα οχήματα και το συνεργείο. Στον ίδιο χώρο υπήρχαν άδειοι κάδοι απορριμάτων, παλαιά ελαστικά φορτηγών οχημάτων, τσουβάλια με οικοδομικά υλικά και δύο από τα απορριμματοφόρα γεμάτα με απορρίμματα οικιακού τύπου από όπου παρατηρήθηκαν οσμές και διαρροή στραγγισμάτων.

3. Εκτός του περιφραγμένου χώρου υπάρχει διάταξη χοάνης-ανελκυστήρα για τη μεταφόρτωση των αποβλήτων σε τσιμεντοστρωμένο χώρο, ενώ πλησίον της εγκατάστασης υπήρχε σταθμευμένο press container.

4. Δεν εντοπίστηκαν εγκαταστάσεις επεξεργασίας υγρών αποβλήτων που μπορεί να προκύπτουν κατά τη μεταφόρτωση-συμπίεση των αποβλήτων. Ως εκ τούτου προκύπτει κίνδυνος ρύπανσης των υδάτων και του εδάφους κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε επιβολή προτίμου 10.000 λόγω παραβάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Παράβαση 1η: Για τις διεργασίες προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης αποβλήτων στο σταθμό μεταφόρτωσης αποβλήτων του Δήμου που λειτουργεί εντός του άλσους δεν επεδείχθη κατά το χρόνο ελέγχου και δεν προσκομίστηκε περιβαλλοντική αδειοδότηση ως όφειλε να υπάρχει, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Για την παραπάνω παράβαση το πρόστιμο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.

Παράβαση 2η: Δεν εντοπίστηκαν εγκαταστάσεις επεξεργασίας υγρών αποβλήτων που μπορεί να προκύπτουν κατά τη μεταφόρτωση-συμπίεση των αποβλήτων. Από την έλλειψη των μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος κατά τη διαχείριση των αποβλήτων όπως γίνεται, προκύπτει κίνδυνος ρύπανσης των υδάτων και του εδάφους κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων. Για τη συγκεκριμένη παράβαση του πρόστιμο ανέρχεται σε 3.500 χιλιάδες ευρώ.

Παράβαση 3η: Δεν προσκομίστηκαν στοιχεία από τα οποία να τεκμηριώνεται η συλλογή των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων μέσω εγκεκριμένων συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. Για τη συγκεκριμένη παράβαση το πρόστιμο ανέρχεται σε 1.500 ευρώ.»

«Ο Κολάζων & Σχολάζων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "