Η Περιφέρεια Αττικής, ο Πατούλης και οι άλλοι - Οι 4 «μνηστήρες» και τα δεδομένα πριν τη λήψη της απόφασης

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρεια Αττικής

 

Με την προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές κάλπες του 2019 να έχει ξεκινήσει και τα κοµµατικά επιτελεία να βρίσκονται σε έντονες διεργασίες για την επιλογή των κατάλληλων προσώπων τόσο σε επίπεδο δήµων όσο και περιφερειών, στη Νέα ∆ηµοκρατία φαίνεται ότι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην Αττική. Εκεί µέχρι στιγµής δεν έχει «κλειδώσει» το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη απέναντι στην «τσαλακωμένη», μετά τις φονικές πυρκαγιές της Αν. Αττικής, Ρένα ∆ούρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι ενδιαφερόµενοι ναι µεν προσπαθούν να πάρουν το χρίσµα από το Μοσχάτο, αλλά παράλληλα κινούνται στη λογική των συµµαχιών, µιας και δεν είναι λίγοι αυτοί από τους έµπειρους της Αυτοδιοίκησης που διαµηνύουν ότι, για να κερδηθεί η συγκεκριµένη εκλογική µάχη από τη Ν∆, χρειάζεται ευρεία συµµαχία προσώπων που έχουν «ένσηµα» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο Μοσχάτο, η οµάδα αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων έχει συγκροτηθεί µε προσωπική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Βουλής και έµπειρο στα αυτοδιοικητικά, Νικήτα Κακλαµάνη. 

Κατεύθυνση της συγκεκριµένης οµάδας είναι μια υποψηφιότητα µε καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, πράγµα που δεν έγινε στις εκλογές του 2014 και πολλοί το καταλογίζουν ως «φάουλ» στην τότε ηγεσία της Ν∆. Ετσι, οι «γαλάζιοι» µνηστήρες µέχρι στιγµής φαίνεται να είναι ο δήµαρχος Παλαιού Φαλήρου, ∆ιονύσης Χατζηδάκης, ο δήµαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο πρώην δήµαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και ο Γιώργος Πατούλης - που φαίνεται να προκρίνουν από την Πειραιώς. 

Η περίπτωση του δηµάρχου Αµαρουσίου και προέδρου της ΚΕ∆Ε, Γ. Πατούλη, είναι αυτή που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς ο ίδιος, ενώ δήλωνε ότι θα είναι υποψήφιος για τον Δήµο της Αθήνας, στην Πειραιώς φαίνεται ότι προτιμούν να εκτεθεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης µε τη στήριξη του κόµµατος, καθώς αποτελεί ένα ισχυρό αυτοδιοικητικό πρόσωπο, που μπορεί να συσπειρώσει γύρω του και άλλες πολιτικές δυνάμεις, που θα συμβάλουν στη νίκη του έναντι της απαξιωμένης κ. Δούρου. Τις τελευταίες ημέρες εντείνονται οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για «κλειδωμένη» από την Πειραιώς υποψηφιότητα Πατούλη και απομένει η επίσημη ανακοίνωση. Από την πλευρά του, ο Γ. Πατούλης φαίνεται ότι τώρα ετοιμάζει το έδαφος για την Περιφέρεια, έχοντας «δώσει τα χέρια» με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Για τους δύο νυν δηµάρχους, ∆ιονύση Χατζηδάκη και Ανδρέα Παχατουρίδη δεν υπάρχει επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος από πλευράς τους, ωστόσο άνθρωποι του περιβάλλοντός τους αλλά και κορυφαία στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας µιλούν µε βεβαιότητα για δύο πρόσωπα που µπορούν να «χτυπήσουν» µε ευκολία τη νυν περιφερειάρχη, καθώς στους δήµους τους έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά πολλά χρόνια τώρα και έχουν αναπτύξει µεγάλη δυναµική γενικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Οπως σχολιάζουν όσοι ξέρουν καλά το «γαλάζιο» παρασκήνιο, αν ένας από τους δύο ισχυρούς δηµάρχους αποφασίσει να βγει µπροστά και πάρει το «πράσινο φως» από την Πειραιώς, θα διαµορφωθεί µια ολοκληρωµένη καµπάνια µε προτάσεις για την Αττική που θα συζητηθεί και θα δηµιουργήσει αέρα σίγουρης νίκης. Οι δυο τους, πάντως, φαίνεται να περιµένουν να πάρουν και την παρότρυνση-νοµιµοποίηση από τους δηµότες των περιοχών τους, καθώς δεν µπορεί κανείς να παραβλέψει ότι εκλέγονται επί πολλά χρόνια, µε υψηλά ποσοστά, πράγµα που οι ίδιοι αντιλαµβάνονται και ως δέσµευση προς τους ανθρώπους των δήµων τους, τους οποίους θα χρειαστούν µαζί τους και για τη νέα µάχη, εφόσον το αποφασίσουν. 

Ο Δ.Χατζηδάκης είναι αλήθεια, βέβαια, ότι μετά το σπάσιμο της Β’ Αθήνας δείχνει ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στον Νότιο Τομέα, καθώς έχει πολλές πιθανότητες να   εκλεγεί, ενώ για την περίπτωση Παχατουρίδη πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά θα παραμείνει στον Δήμο Περιστερίου. 

Ο πρώην δήµαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος διετέλεσε και γενικός γραµµατέας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και χαίρει της εκτίμησης του κ. Μητσοτάκη, ήταν ο πρώτος «γαλάζιος» αυτοδιοικητικός που ξεκίνησε επαφές µε τους περισσότερους δηµάρχους της Αττικής, δηλώνοντας ανοιχτά ότι θέλει να διεκδικήσει την Περιφέρεια - χωρίς όµως να έχει πάρει και την ανάλογη έγκριση από την οµάδα που χειρίζεται την αυτοδιοικητική πολιτική της Ν∆. 

Ο ίδιος συγκαταλέγεται σε εκείνους που πληρούν τα χαρακτηριστικά τα οποία έχει θέσει η ηγεσία της Νέας ∆ηµοκρατίας, ωστόσο φαίνεται πως η προσπάθειά του έχει «παγώσει», με τον ίδιο να στρέφει το ενδιαφέρον του περισσότερο πλέον στα κομματικά της ΝΔ. 

Από πλευράς της Νέας ∆ηµοκρατίας και όπως αναφέρουν πηγές του κόµµατος, φαίνεται ότι επιθυµούν να «κλειδώσει» όσο πιο άµεσα ο επίσημος «γαλάζιος» υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να υπάρξει και αποτελεσµατική αντιπολίτευση στη νυν περιφερειακή Αρχή, στον δρόµο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, και να δηµιουργηθούν όσο το δυνατόν συντοµότερα οι προϋποθέσεις για τη νίκη. 

Σωτήρης Πολύζος 

Πηγή: parapolitika.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "