Άρχισαν τα Όργανα – Καταγγελία για «κακοδιαχείριση και διασπάθιση χρήματος» από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρεια Αττικής

 

Το κλίμα που θα επικρατήσει στα δημοτικά πράγματα της χώρας δείχνει καταγγελία των εργαζόμενων του Δήμου Αμαρουσίου για κακοδιαχείριση και σπατάλη του δημοτικού χρήματος από τον Δήμαρχο της πόλης και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γ.Πατούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Vukentra.gr, δεν είναι η μόνη καταγγελία που θα δει το φως της δημοσιότητας για τα πεπραγμένα δημάρχων και μάλιστα των επώνυμων πολιτικά. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αμέσως μετά τα μπάνια του λαού και ειδικότερα από τον Σεπτέμβριο, πρόκειται να δημοσιοποιηθούν μία σειρά καταγγελιών για πολλούς δήμους της Αττικής και επιλεγμένους της επαρχίας, για κακοδιαχείριση του δημοτικού χρήματος, διαπλοκή με «εργολάβους», πραγματικές ή φαινομενικές πλασματικές χρηματοδοτήσεις έργων και δημοτικών δράσεων, πολεοδομικά ρουσφέτια σε ημετέρους, περιβαλλοντικές παραβάσεις, διαπλοκή με επιχειρηματίες και άλλα που εμπίπτουν στην ορθή διαχείριση των υποθέσεων των δήμων. 

Οι καταγγελίες αυτές εκτιμάται ότι θα θέσουν τους «σταμπαρισμένους» δημάρχους σε πολιτική άμυνα, ώστε αντί να ασχολούνται με την νέα δημοτική περίοδο και τις επερχόμενες εκλογές, να βρίσκονται σε θέση διαρκώς απολογούμενου. 

Ανάλογα δε με την βαρύτητα των καταγγελιών, η συνέχεια θα δίνετε στα εισαγγελικά γραφεία, με ότι κι αν αυτό σημαίνει για τις πολιτικές φιλοδοξίες και προοπτικές των καταγγελλόμενων. 

Σε ότι αφορά, την καταγγελία του Συλλόγου εργαζόμενων του Δήμου Αμαρουσίου, που παρουσιάζεται στην συνέχεια, το Vukentra.gr δεν παίρνει προς το παρόν καμία θέση, -θα ερευνήσει τα καταγγελλόμενα πρώτα-, αλλά διατυπώνει τα εξής ερωτήματα: 

α) Ποιοι είναι οι λόγοι που το Σωματείο Εργαζόμενων κάνει τώρα, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο την συγκεκριμένη καταγγελία και όχι π.χ. πριν ένα χρόνο, αφού σύμφωνα με τα αναφερόμενά του ουσιαστικά τίποτα δεν άλλαξε στο δήμο σε ότι αφορά την διαχείριση του δημοτικού χρήματος; 

β) Γιατί το Σωματείο Εργαζόμενων του Δήμου, δεν αντέδρασε ποτέ στην λειτουργία του παράνομου ΣΜΑ του Δήμου, ακόμη κι όταν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος επέβαλαν τα τεράστια πρόστιμα για την διατήρηση και λειτουργία του μέσα σε πυκνοκατοικιμένη περιοχή; 

γ) Γιατί οι κ.κ. του Σωματείου δεν αντέδρασαν όταν διαπίστωσαν κατά τα λεγόμενά τους ότι το έργο των παρκομέτρων ουδέποτε λειτούργησε αν και διατέθηκαν τεράστια ποσά; 

δ) Γιατί οι κ.κ. του Σωματείου δεν αντέδρασαν όταν διαπίστωσαν ότι διατέθηκαν τεράστια ποσά για το πράσινο σε ιδιώτη εργολάβο; 

Και μία παρατήρηση: Το ποσό των 3.4 εκατομ. ευρώ για την επισκευή και συντήρηση των οχημάτων του Δήμου είναι τεράστιο για τα δεδομένα του στόλου του Δήμου Αμαρουσίου.

Vukentra.gr 

------------------------------- 

«Τέρατα και Σημεία» στο Δήμο Αμαρουσίου: Το Σωματείο εργαζομένων κατά Δήμου για τις εργολαβίες και άλλα. 

 

Ανακοίνωση – καταγγελία κατά του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου αναφορικά με τις εργολαβίες που υπογράφει η δημοτική αρχή. 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση: 

Η διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου εφαρμόζει πιστά το σχέδιο για αποδεκατισμό του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών και εξυπηρετεί συμφέροντα του κεφαλαίου - εργολάβων. 

Μπροστά στην εφαρμογή των σχεδιασμών της για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου η Δημοτική Αρχή του κ. Πατούλη και Προέδρου της ΚΕΔΕ ισοπεδώνει κάθε διαδικασία. 

Στις 24/7/2018 ήμερα εθνικού πένθους έφερε στην οικονομική επιτροπή την εκχώρηση της συντήρησης σε εξωτερικό συνεργάτη (3,5 εκ €) την συντήρηση οχημάτων, ενώ στις 30/7/2018 έφερε την εκχώρηση του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτη για 12 χρόνια. 

Ο δήμαρχος την ώρα που κτίζει το φιλολαϊκό προφίλ και με στραμμένο το βλέμμα στο δήμο Αθηναίων, την ίδια ώρα δεσμεύει τα ανταποδοτικά τέλη (λεφτά των δημοτών) για 12 χρόνια και υπονομεύει τις οργανικές θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα κάποιοι να μείνουμε στο δρόμο. 

Του θυμίζουμε λίγες πετυχημένες εργολαβίες που χρέωσαν τους δημότες του Δήμου Αμαρουσίου. 

Για να ξεπαγώσουν οι χυμοί στα δέντρα έδωσε την υπηρεσία πράσινου για 1,5 εκ € , για την επισκευή των οχημάτων σε εξωτερικά συνεργεία 3,5 εκκατ. €, για την παρκοεταιρεία δόθηκαν μερικά εκατομμυριάκια χωρίς να έχει λειτουργήσει. 

Θα ξεχνά φαίνεται τον Φεβρουάριου του 2014 το με αριθμό κυκλοφορίας ΜΕ 88334 μικρό σάρωθρο που επισκευάστηκε σε εξωτερικό συνεργείο και κόστισε 10.000 ευρώ η επισκευή του στις 4/4/2014, μόλις λειτούργησε πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς. 

Επίσης απορριμματοφόρο μετά από ακριβοπληρωμένη επισκευή σε εξωτερικό συνεργείο πήρε φωτιά στην Αττική οδό και καταστράφηκε. 

Δόθηκε η μεταφορά των ογκωδών σε ιδιώτη με την αιτιολογία ότι δεν έχουμε οχήματα και τελικά η μεταφορά γίνετε με τα οχήματα του Δήμου ΙΕΙ 8249, ΙΕΙ 8250 και με προσωπικό του Δήμου μας. 

Όλα τα παραδείγματα από τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών δείχνουν ότι όλοι, χρήστες των υπηρεσιών και εργαζόμενοι, βγαίνουμε ζημιωμένοι. Όλοι εκτός από τους ιδιώτες εργολάβους που γεμίζουν με τεράστια ποσά την τσέπη τους. 

Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων δεν αντιμετωπίζονται όμως μόνο με τις αντιδράσεις των εργαζομένων στα τοπικά πρωτοβάθμια συνδικάτα, οι αντιδράσεις χρειάζεται να γενικευτούν και να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου από όλους τους εργαζόμενους το κλάδου και την κοινωνία που θα κληθεί να πληρώσει τα υπερκέρδη των εργολάβων. 

Η διοίκηση του δήμου προφανώς επιχειρεί να μας πιάσει στο ύπνο. Δηλώνουμε ότι θα τους υποδείξουμε το δρόμο που πήραν και άλλοι. Οι δημότες έχουν καταλάβει ότι ο δήμαρχος παρέδωσε το Μαρούσι. Καλούμε τους συναδέλφους σε ετοιμότητα δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα που επιχειρεί η διοίκηση Πατούλη. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "