«Έκτακτη σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π. στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών – Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018»

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρεια Αττικής

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ Σπύρος Τζόκας στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ώστε να διευκρινιστούν ειδικότερα θέματα σχετικά με την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία της περιοχής, όπως: 

Ο τακτικός έλεγχος και η συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων καθώς και οι παρεμβάσεις στα πρανή ρεμάτων και ο καθαρισμός αυτών (επισκευές είτε τοπικές τεχνικές παρεμβάσεις, ενεργές εργολαβίες καθαρισμού ρεμάτων και καθαρισμού αγωγών - φρεατίων όμβριων κλπ). 

Η συντήρηση του εξοπλισμού και των μηχανημάτων καθώς και τα εν ισχύ μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες είτε τα εν ισχύ μητρώα εργοληπτικών επιχειρήσεων για διάθεση μηχανημάτων σε εργασίες βραχείας αποκατάστασης μετά από την εκδήλωση καταστροφικών φαινομένων. 

Ο έγκαιρος και τακτικός καθαρισμός δρόμων, παρτεριών, νησίδων, πεζοδρομίων κ.ά. από τους αρμόδιους φορείς. 

Η λήψη προστατευτικών μέτρων – μέτρων ασφαλείας για οχήματα και πεζούς, από τους έχοντες την αρμοδιότητα συντήρησης, σε δρόμους που γειτνιάζουν με κοίτες ρεμάτων είτε με επικίνδυνα για κατολισθήσεις ή καταπτώσεις βράχων πρανή. 

Η ενημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από τον κίνδυνο των πλημμυρών ή πυρκαγιάς.

 

Ο Αντιπεριφέρειάρχης αναφέρθηκε επίσης : 

Στην αυξημένη ετοιμότητα των υπηρεσιών, των φορέων και των αναδόχων των εργασιών συντήρησης των αντιπλημμυρικών έργων, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω πλημμυρικών φαινομένων, η οποία αυξημένη ετοιμότητα βασίζεται στις καθημερινές προγνώσεις των καιρικών φαινομένων (τακτικά και έκτακτα δελτία ΕΜΥ). 

Στη συντονισμένη ενημέρωση, κινητοποίηση, επέμβαση και συνδρομή υπηρεσιών, φορέων και αναδόχων έργων συντήρησης και καθαρισμών (ρεμάτων, φρεατίων όμβριων, άλλων υποδομών) για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και με ενέργειες όπως κυρίως είναι: 

Η άμεση ενημέρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) της ΓΓΠΠ (τηλ 210 3359002-3, 24ωρη λειτουργία)  για τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα σε οδοστρώματα ή σε άλλες κρατικές υποδομές (ανισόπεδοι κόμβοι, αντιπλημμυρικά έργα κτλ), για τυχόν υπερχειλίσεις ή εμφράξεις ρεμάτων, για πλημμυρισμένα υπόγεια κτηρίων καθώς και για διάφορες άλλες επικινδυνότητες (λακκούβες, καθιζήσεις, φερτά υλικά σε δρόμους κτλ) 

Η άμεση περαιτέρω ενημέρωση και κινητοποίηση των αρμοδίων κατά περίπτωση για επέμβαση, είτε και για όποιες άλλες ενέργειες όταν απαιτούνται, για την αντιμετώπιση των παραπάνω δυσμενών συνεπειών, στην άντληση υδάτων από πλημμυρισμένες κατοικίες ή υποδομές, στην άρση των επικινδυνοτήτων σε οδοστρώματα, σε άλλες υποδομές, σε παραρεμάτιες περιοχές κτλ, σε λοιπές δράσεις βραχείας αποκατάστασης και ανακούφισης πληγέντων 

  • Στον ακριβή καταμερισμό αρμοδιοτήτων ανά υπηρεσία και φορέα
  • Στην κινητοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων για συνδρομή όπου και όταν απαιτείται. 

Η συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. συνεχίστηκε με τοποθετήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των αστυνομικών αρχών - Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, και του Α΄Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής - στελεχών της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, εκπροσώπων των Δήμων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, των Εθελοντικών Ομάδων και άλλων παρευρισκόμενων.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "