Δυτικό Μέτωπο: Κυβέρνηση, ΕΔΣΝΑ και Δήμος Φυλής συγκαλύπτουν το περιβαλλοντικό σκάνδαλο της ρύπανσης από τον ΧΥΤΑ Φυλής

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρεια Αττικής


Απροκάλυπτη συγκάλυψη τεράστιου περιβαλλοντικού σκανδάλου για την ρύπανση από τον ΧΥΤΑ Φυλής από Κυβέρνηση - ΕΔΣΝΑ - Δήμο Φυλής

Πέρασαν 4 μήνες από τότε που το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ενημέρωσε επίσημα τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών για την υπόθεση των κρυμμένων μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ Φυλής. Πρόκειται για την απόκρυψη των μελετών από τον Δήμαρχο Φυλής κ. Παππού, που είχε παραγγείλει ο ίδιος με απευθείας ανάθεση, στις 13/10/2015.

Θυμίζουμε ότι χρειάστηκε να φτάσουμε στο σημείο να γίνει το θέμα «πρωτοσέλιδο» σε καθημερινή εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας (Εφημερίδα των Συντακτών, 28/3/2018), για να αποκτήσουμε μια στοιχειώδη πρόσβαση στο περιεχόμενο των μελετών για την καταγραφή των ρυπαντικών φορτίων, στην ευρύτερη περιοχή του ΧΥΤΑ Φυλής. Το περιεχόμενο αυτό δεν είναι, απλά, ανησυχητικό, είναι εφιαλτικό, αφού ΟΛΟΙ οι ρύποι (σε αέρα, έδαφος και υπόγεια νερά) καταγράφονται σε τιμές πολύ πάνω από τα όρια, με συνέπεια οι ίδιοι οι μελετητές να μιλούν για «μεγάλες και εγκληματικές υπερβάσεις».

Στις 19 Απριλίου υποβάλαμε επίσημο αίτημα περιβαλλοντικής ενημέρωσης στον ΕΔΣΝΑ, στο οποίο μεταξύ άλλων ζητούσαμε και ενημέρωση για την υπόθεση των συγκεκριμένων μελετών και ακόμη περιμένουμε να μας απαντήσουν. Στις 20 Απριλίου ενημερώσαμε με επιστολή μας και την πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου και ζητήσαμε και την δική της συνδρομή προκειμένου να δημοσιοποιηθούν οι μελέτες. Όμως, η κυρία Δούρου απαξίωσε ακόμα και να μας απαντήσει. Την ίδια ημέρα ενημερώσαμε επίσημα και τους υπουργούς Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο και Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και ζητήσαμε την συνδρομή τους για την δημοσιοποίηση των μελετών. Όμως, και αυτοί επίσης δεν καταδέχτηκαν να μας απαντήσουν.

Όπως είναι γνωστό το αντικείμενο των δύο μελετών είναι η «αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών φορτίων στο ΧΥΤΑ Φυλής» και η «αναλυτική καταγραφή της ποσοτικής και ποιοτικής σύστασης αποβλήτων του ΧΥΤΑ Φυλής».

Έχουμε πολλούς λόγους να υποψιαζόμαστε, βάσιμα, ότι οι μελέτες αποκρύπτονται σκόπιμα, λόγω των επιβαρυντικών στοιχείων που περιέχουν, με απώτερο στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της εγκατάστασης της Φυλής και η δημιουργία και νέου ΧΥΤΑ -στην επονομαζόμενη Γ΄ Φάση- αφού η χωρητικότητα του υφιστάμενου ΧΥΤΑ εξαντλείται ταχύτατα.

Τις υποψίες μας ενισχύει και η υπ. αρ. 249/2018 απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ στις 27/6/18, που αφορά την εναπόθεση 1.600.00 κ.μ απορριμμάτων πάνω σε αποκατεστημένο χώρο απορριμμάτων και μάλιστα πριν ανακοινωθούν τα ευρήματα των μελετών. Αν οι υποψίες αυτές επιβεβαιωθούν, θα έχουμε να κάνουμε με καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος και συνειδητή έκθεση σε βλάβη της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, και του Δημάρχου Φυλής, αλλά και της κ. Ρένας Δούρου που είναι πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, καθώς και των αρμόδιων υπουργών Περιβάλλοντος και Εσωτερικών οι οποίοι δεν απαντούν στα αιτήματά μας και προστατεύουν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο τον Δήμαρχο Φυλής.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για αυτήν την υπόθεση, αλλά, δυστυχώς, και η δικαιοσύνη δείχνει να λειτουργεί με «μειωμένα αντανακλαστικά», με αποτέλεσμα να εκτίθεται ο πληθυσμός σε σοβαρό κίνδυνο και την ίδια ώρα να λαμβάνονται αποφάσεις για την επέκταση του ΧΥΤΑ.

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // f/b: ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "