Εκεί που χρώσταγε το βόδι ζητάει και τα ρέστα: «Περί Ρένας Δούρου και Πεδίου του Άρεως ο λόγος»

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρεια Αττικής


Επίθεση στους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως από την Περιφέρεια Αττικής. Ζητάει και τα ρέστα η Περιφέρεια Αττικής της κα Δούρου, για τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στο Πεδίο του Άρεως, στην καρδιά της Αθήνας που δεν τολμάει να το περπατήσει κανείς.

Με αφορμή την προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος για την κακοδιαχείριση του Πάρκου και τις «ενδεχόμενες ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής», η κα Δούρου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των κατοίκων που έκαναν τις καταγγελίες και κάνει λόγο για παραπληροφόρηση, fake news, θεατρινισμούς και πολιτικαντισμούς από κάποιους που έχουν πολιτική ατζέντα.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

«Η Περιφέρεια Αττικής επικροτεί την εισαγγελική έρευνα και ευχαριστεί τον κ. Η. Ζαγοραίο για την πρωτοβουλία σχετικά με την κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως.

Η εισαγγελική έρευνα - εγγύηση νομιμότητας και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος - δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη νηφάλια αποτίμηση της κατάστασης, διασφαλίζοντας τόσο την ανάδειξη όλων των πτυχών λειτουργίας του Πάρκου όσο και τη σκιαγράφηση των λύσεων. Η έρευνα που διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα ρίξει φως σε όλα τα σκοτεινά σημεία και λειτουργεί καταλυτικά σε μια κρίσιμη περίοδο για το Πεδίο του Άρεως.

Η Περιφέρεια Αττικής, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, εδώ και 3.5 χρόνια επιχειρεί την ανάταξη του Πεδίου του Άρεως, το οποίο παρέλαβε σε κατάσταση εγκατάλειψης, με έκπτωτη την εργολαβία ανακαίνισής του. Συστηματικά μέσα από την αποκατάσταση των υποδομών του και τη διοργάνωση σειράς αθλητικών, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με πολιτιστικούς, αθλητικούς φορείς, η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει στο να καταστεί το Πάρκο ο δημόσιος, ανοικτός χώρος πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας, στον οποίο έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες.

Πλέον οι προσπάθειες της Διοίκησης αποδίδουν: είτε πρόκειται για την επικείμενη επαναλειτουργία του Κτιρίου του Άλσους Οικονομίδη είτε για την αποκατάσταση υποδομών πρασίνου, τη φύλαξη και τον καθαρισμό ή για τη διοργάνωση δημόσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη σύμπραξη σημαντικών φορέων πολιτισμού. Πράγματα που τεκμαίρονται. Πράγματα που επιχειρούν να συγκαλύψουν, να διαστρεβλώσουν, να αμαυρώσουν ορισμένοι κύκλοι, μέσα από παραπληροφόρηση και fakenews. Προβλήματα φυσικά συνεχίζουν να υπάρχουν. Πλην όμως το Πάρκο δεν "ασπρίζει” και δεν "πρασινίζει” με μπατανόβουρτσες ή με επιχειρήσεις αυτοπροβολής ενόψει εκλογών.

Είναι φανερό ότι το έργο που γίνεται σήμερα στο Πεδίο του Άρεως ενοχλεί ορισμένους όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του με σαφή πολιτική ατζέντα. Επειδή ουδέν κρυπτόν, όλοι εκείνοι που κατά καιρούς παίζουν στα κανάλια και τα σόσιαλ μίντια τους "κατηγόρους – εισαγγελείς – δικαστές”, τώρα είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού, επωνύμως, μακριά από ανώνυμες υβριστικές και ψευδείς καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μακριά από θεατρινισμούς και πολιτικαντισμούς. Η Περιφέρεια Αττικής ήταν και παραμένει παρούσα, ενεργή και συνεχίζει δημόσια το έργο της στο Πεδίο του Άρεως, όπως επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και ο σεβασμός στον πολίτη και στο περιβάλλον.» (πηγή: liberal.gr)

----------------

Φταίει η… λευκή μεσοαστή Μιμή Ντενίση!


H Μιμή Ντενίση, ευαισθητοποιημένη περίοικος ενός άλσους που έχει αφεθεί στην τύχη του, αντιμέτωπη και με αφίσες που τη στοχοποιούν

Αφίσα οργάνωσης στοχοποιεί την ηθοποιό ως «λευκή ελληνίδα μεσοαστή» που θέλει να επιβάλει τον ρατσισμό και την αισθητική της στο Πεδίον του Αρεως με τις διαμαρτυρίες της για την κατάσταση του ταλαίπωρου άλσους. Οχι, δεν είναι ανέκδοτο. Είναι ο νόμος της ζούγκλας, με την ανοχή της Πολιτείας

«Το Πεδίο του Αρεως είναι ένα πολυσυλλεκτικό πάρκο στο κέντρο της πόλης. Συγκεντρώνει τους/τις πολυεθνικούς-ες προλετάριους-ες από τις γειτονικές περιοχές και τις συνήθειές τους στο δημόσιο χώρο, είναι σημείο συνάντησης για τακτικούς θιασώτες όπως οι διάφοροι άντρες που παίζουν τάβλι ή χαρτοπαιξίες με στοιχήματα, καθώς και για υποκείμενα όπως οι τρανς, των οποίων η άνευ όρων παρουσία και κυκλοφορία στο δημόσιο χώρο δεν είναι κατά βάση δεδομένη. Ολα αυτά, και άλλα τόσα, συνθέτουν μια δημόσια σκηνή φύσει ασύμβατη με όσα η επιτροπή κατοίκων θα ήθελε για την πάρτη της. Μιλώντας στην απ’ έξω και με κριτήρια αισθητικά και όχι ως κομμάτι της πραγματικής ζωής του πάρκου. Δηλαδή ένα δημόσιο χώρο που να ταιριάζει στους λευκούς έλληνες μεσοαστούς των γύρω γειτονιών και τα γούστα τους, που να σηκώνει την κουράδα του σκύλου τους και τη σέλφι μετά το απογευματινό τρέξιμο».

Η αφίσα που το «Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι αρχιτεκτονικής» έχει τοιχοκολλήσει στα πέριξ του ταλαίπωρου άλσους είναι υπεράνω σχολιασμού και κριτικής. Ας πούμε απλώς πως επιβεβαιώνει την κοινωνική σύγχυση που μας έχει φέρει σε αυτή την τραγική κατάσταση – ή την κοινωνική σύγχυση ως αποτέλεσμα της τραγικής κατάστασης στην οποία μας έχουν φέρει οι πολιτικές που ακολουθούνται εδώ και χρόνια.

Το σουρεαλιστικό κείμενο συμπληρώνεται με φωτογραφία της Μιμής Ντενίση, μιας από τις… λευκές Ελληνίδες μεσοαστές των γύρω γειτονιών, από τη συμμετοχή της σε πρόσφατη διαμαρτυρία των κατοίκων. Η οποία Μιμή Ντενίση, κατά τους συντάκτες του κειμένου περιλαμβάνεται σε «μία χούφτα οργισμένων ηλιθίων που αξιοποιεί τις σχέσεις της, τις μούρες της και μικροπολιτικές πρακτικές επιπέδου facebook για να διαφημίσει τις διαθέσεις της για ένα κομμάτι της μητρόπολης. Και ειδικά για το συγκεκριμένο κομμάτι της μητρόπολης που δικαιωματικά, κι αυτό το λέμε με κάθε σιγουριά, αυτή τη χούφτα οργισμένων ηλιθίων δεν την χωράει».

Οχι, δεν είναι ανέκδοτο! Η αφίσα έχει πράγματι αναρτηθεί, για να καταγγείλει πως «το “πρόβλημα” με το Πεδίο του Αρεως δεν είναι κάτι άλλο πέρα από το συγκαλυμμένο ρατσισμό των ντόπιων μικροαστών και μεσοαστών απέναντι στους πραγματικούς χρήστες του πάρκου και όχι μόνο τους χρήστες ουσιών».

Ηρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα!

Δεν φταίνε όμως αυτά. Είδαν ανοιχτά και μπήκαν, η ζούγκλα είναι ένα χώρος ελεύθερος για όλους. Δεδομένου ότι η Πολιτεία άφησε το πάρκο να γίνει ζούγκλα, τώρα υφιστάμεθα τις συνέπειες, την εφαρμογή του νόμου της ζούγκλας που ευνοεί την επιβίωση του πιο δυνατού, εν προκειμένω του πιο επιθετικού, του πιο τραμπούκου, του πιο βίαιου. Αν και, για να ανατρέξω σε ένα παλαιότερο κείμενο που είχε δημοσιευτεί στις 16 Οκτωβρίου 2009 (το είχε γράψει ο Αλκης Γαλδαδάς), σύμφωνα με τον Φρανς ντε Βάαλ (Frans de Waal), έναν ολλανδό καθηγητή που ασχολείται με την κοινωνική συμπεριφορά των πιθήκων: «Ο πραγματικός νόμος της ζούγκλας μπορεί να μην είναι η επιβίωση του πιο δυνατού αλλά η συμπάθεια όσων κινούνται μέσα σ’ αυτή τη ζούγκλα».

Αυτή η συμπάθεια είναι αδύνατον να αναπτυχθεί σε ένα περιβάλλον διαρκούς υποβάθμισης και παρακμής. Στο περιβάλλον, δηλαδή, που εξακολουθεί να καλλιεργεί η υπεύθυνη για τη διαχείριση του πάρκου Περιφέρεια Αττικής με την απουσία της αλλά και με την άρνησή της να παραδεχτεί το μέγεθος του προβλήματος και να προχωρήσει σε δραστικές λύσεις. Με την αδράνειά της διώχνει τον πολίτη από έναν χώρο που του ανήκει και επιτρέπει την κατάληψή του από τους επαναστάτες του θράσους και της άγνοιας. Και από τους εμπόρους ναρκωτικών που πιο άγριοι και από τα άγρια θηρία, μέσα στη ζούγκλα που τους παρέχουμε (στο κέντρο της Αθήνας), βασιλεύουν και επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους. (Πηγή: protagon.gr)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "