Έκλεισαν άρον άρον το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο στο Ελληνικό οι κύριοι του ΤΑΙΠΕΔ

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρεια Αττικής


*Την Τρίτη 29/5/2018 με ένα τηλεφώνημα από τη διοίκηση της Ελληνικόν ΑΕ (η εταιρία που διαχειρίζεται το χώρο του πρώην αεροδρομίου και ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ) προς το καρδιολόγο Γιώργο Βήχα ανακοινώθηκε ότι το Ιατρείο πρέπει να κλείσει μέσα σ’ ένα μήνα.

Μια δομή με τεράστιο και αναγνωρισμένο στη χώρα και την Ευρώπη κοινωνικό έργο, με δεκάδες χιλιάδες ιατρικές επισκέψεις και παροχές φαρμακευτικών υλικών προς όλες τις εθελοντικές και πολλές κρατικές δομές υγείας της Ελλάδας, καλείται να εξαφανιστεί.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στα πλαίσια του τηλεφωνήματος έγιναν θετικότατα σχόλια για τη δράση του ΜΚΙΕ αλλά – βλέπετε – είναι μνημονιακή υποχρέωση να καθαρίσει ο χώρος.

Σαν δεν ντρέπονται αυτοί που παριστάνουν πως κυβερνούν. Αυτοί που πάτησαν στις πλάτες και των ανθρώπων του Ιατρείου για να στρογγυλοκαθίσουν στις καρέκλες μια δοτής από τη δικτατορία της ΕΕ «εξουσίας».

Απατώνται όμως αν πιστέψουν πως τα εγκλήματά τους θα μείνουν ατιμώρητα. Και αντίσταση θα συναντούν στις επιλογές τους και το τέλος τους που πλησιάζει θα είναι επώδυνο για αυτούς.

Το Μητροπολιτικό κοινωνικό Ιατρείο καλεί ήδη τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 31/5/2018 στις 20.00 για να παρθούν σχετικές αποφάσεις αντίστασης στην προσπάθεια κατάργησης του Ιατρείου.

Σε μία αιφνίδια εξέλιξη, η Ελληνικό ΑΕ, διέκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα με την οποίο λειτουργούσε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Διαβάστε όλη την ανακοίνωση των στελεχών – εθελοντών που το λειτουργούσαν:

Αιφνίδιος θάνατος για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Αυτό επιδιώκουν;

Εδώ και λίγες ώρες  το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς να έχει υπάρξει καμία προειδοποίηση από την Ελληνικό ΑΕ, όπως συμβαίνει κάθε φορά που σταματούν για λίγες ώρες την ηλεκτροδότηση για εργασίες.
Ζητήσαμε ενημέρωση από την Ελληνικό ΑΕ και ακόμη περιμένουμε.

Στις 31/5/2018 η Ελληνικό Α.Ε με επιστολή της ζητά την εκκένωση του χώρου που στεγάζεται το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού μέχρι 30 Ιουνίου 2018, εντός μηνός δηλαδή, στα πλαίσια της παράδοσης στον αγοραστή ελεύθερου όλου του χώρου από κατοχή τρίτων σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν υπογραφεί.

Η επιστολή (παρουσιάζεται στο τέλος) κοινοποιείται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού έργου κ. Παπαγιαννάκο, το Γραφείο Συντονίστριας Έργου Αξιοποίησης του Πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού κ. Πέρκα, την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου, με λίγα λόγια την Ελληνική κυβέρνηση.

Ουσιαστικά χωρίς να δίδεται κάποια εναλλακτική λύση μετεγκατάστασης, ζητούν την παύση λειτουργίας του παρά το ότι  είναι απόλυτα γνωστό εντός και εκτός Ελλάδος  το τεράστιο κοινωνικό έργο, που η αμιγώς εθελοντική  δομή, χωρίς καμία χρηματοδότηση κρατική ή άλλη, επιτελεί από το 2011 μέχρι σήμερα αδιαλλείπτως και το οποίο ιδίοις όμμασι έχουν διαπιστώσει εκατοντάδες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά του πλανήτη, πανεπιστημιακές ομάδες κ.α που μας έχουν επισκεφτεί.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στηρίζει τους πλέον αδύναμους συνανθρώπους μας στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον άνθρωπο. Αυτούς που η κρίση και οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν σε βίαιη φτωχοποίηση, σε κοινωνική περιθωριοποίηση, στην έλλειψη στέγης, στην ανεργία και μαζί με αυτό σε αδυναμία κάλυψης της όποιας συμμετοχής στην φαρμακευτική τους δαπάνη. Αυτούς που οι μειώσεις στις συντάξεις και τα πολλαπλά τους προβλήματα δεν τους επιτρέπουν να ανταπεξέλθουν σε έξοδα αγοράς φαρμάκων ή αναγκαίων υλικών και όχι μόνο. Κάθε ασθενής μας έχει και μια δραματική ιστορία να πει.

Συνολικά μέχρι σήμερα, από τον Δεκέμβριο του 2011, 7,366 άτομα έχουν ωφεληθεί σε 64,025 περιπτώσεις και εκατοντάδες δομές και φορείς από όλη τη χώρα έχουν ζητήσει και λάβει υποστήριξη σε φάρμακα ή υλικά, είτε πρόκειται για άλλα κοινωνικά ιατρεία, Δημόσια Νοσοκομεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ιδρύματα ΑΜΕΑ, Δομές στήριξης παιδιών, μονάδες φροντίδας, Κέντρα φιλοξενίας Προσφύγων, Δομές αστέγων κλπ., ο κατάλογος είναι πραγματικά τεράστιος.  Όλοι όμως και όλες βρήκαν ανοικτές πόρτες και άμεση υποστήριξη από τους εθελοντές του ΜΚΙΕ και τους δωρητές του.  Τους χιλιάδες δωρητές και υποστηρικτές του έργου του εντός και εκτός Ελλάδας.

Ως εθελοντές  με γνώμονα τον άνθρωπο και την αλληλεγγύη και με δεδομένη την αναγκαιότητα  λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου, στη  Γενική Συνέλευση αποφασίσαμε ότι χωρίς να υπάρχει λύση για την ομαλή λειτουργία της δομής, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους ασθενείς και ωφελούμενούς μας και να δηλώσουμε παραίτηση.Δεν πρόκειται να κλείσουμε εμείς το Μητροπολιτικό Κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού.  Εφόσον δεν δίδεται εναλλακτική λύση η επιλογή της μη λειτουργίας του ανήκει στην Ελληνικό Α.Ε, την κυβέρνηση και σε όλους αυτούς που με τα άθλια μέτρα που απαιτούν ουσιαστικά εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες.

Αυτοί όλοι που αποφάσισαν τον αιφνίδιο θάνατο του ΜΚΙΕ ας αναλάβουν την ευθύνη.  Εμείς δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε από τον χώρο του ιατρείου και τα όποια μέτρα αποκλεισμού μας από εκεί θα σημάνουν την ουσιαστική καταστροφή κόπων και δουλειάς 7 ετών και επίσης φαρμάκων και άλλων υλικών, που είναι απαραίτητα για τους ασθενείς μας, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Θα σημάνουν επίσης την στέρηση των φαρμάκων των ασθενών μας με ότι αυτό θα συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή τους.

Στις 14 Ιουνίου 2018 θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου με όλα τα στοιχεία λειτουργίας του ιατρείου, την αναγκαιότητα συνέχισης του έργου αυτού για την κοινωνική συνοχή.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950

Aπόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΜΚΙΕ

Χθες έγινε η έκτακτη Γ,Σ των εθελοντών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Η συλλογική μας απόφαση είναι να συνεχίσουμε τη λειτουργία του ιατρείου και μετά τις 30 Ιουνίου και να μην υπακούσουμε στο τελεσίγραφο της Ελληνικό ΑΕ, εφ΄όσον δεν έχει υπάρξει μέχρι τότε εναλλακτικός χώρος μετεγκατάστασης του ιατρείου.

Αποφασίσαμε μια σειρά δράσεων από σήμερα με στόχο να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρώπη, για το απαράδεκτο τελεσίγραφο που μας έστειλαν και τους λόγους για το οποίους επιστρέφεται ως μη αποδεκτό και απαράδεκτο.

Θα καλέσουμε τόσο τους χιλιάδες ασθενείς μας όσο και τους υπόλοιπους πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για τη συνέχιση της λειτουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού ακριβώς με τη μορφή πού έχει από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα: ως μία ανεξάρτητη αυτοοργανωμένη δομή διατηρώντας όλες τις αρχές λειτουργίας που έχουμε θέσει από τον Δεκέμβριο του 2011.

Η επιστολή της Ελληνικό ΑΕ:


(*)Άκης Μπαδογιάννης: Μέλος του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "