Κάτι τρέχει… με την κα Ειρήνη (Ρένα) Δούρου, πολιτικά και κομματικά… 

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρεια Αττικής


Ισχυρό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν ισότιμο με τον Αλέξη Τσίπρα, δέχθηκε να «πάει» της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία εκλέχθηκε στις εκλογές του 2014. Σήμερα η Ρήξη της με τον κομματικό μηχανισμό και τον ίδιο τον Τσίπρα, την έχει στριμώξει στα σκοινιά σε σημείο που να επιχειρεί την αυτονόμησή της. Τι της καταλογίζουν και ποιο είναι το μέλλον της στην πολιτική…

----------------------

Η Ρένα (Ειρήνη) Δούρου είναι γνήσιο παιδί της μεταπολίτευσης, δείγμα της πολιτικής ανέλιξης των νεολαίων που «παρεπιδημούσαν και παρεπιδημύν» στους κύκλους των κομματικών και πολιτικών ηγεσιών. Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα (Αιγάλεω;), είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (με υποτροφία) στις Πολιτικές Επιστήμες. Πολύγλωσση, μιλά εκτός από την μητρική της γλώσσα, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και τουρκικά, διετέλεσε δε επί εποχής υπουργίας στο Εθνικής Άμυνας του Άκη Τσοχατζόπουλου, συνεργάτης του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων.

Ιδιαίτερα προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, από την απαρχή ανάληψης της Προεδρίας του από τον Αλέξη Τσίπρα, δέχθηκε να αφήσει για ένα διάστημα την Κεντρική Πολιτική Σκηνή, χάριν της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία παρά τις αντίθετες προβλέψεις εκλέχθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Πολιτικοί αναλυτές, έχουν διατυπώσει την άποψη ότι η κίνηση αυτή της κας Δούρου, αν μη τι άλλο ήταν κίνηση μεγάλου πολιτικού ρίσκου, αφού στην περίπτωση που δεν εκλέγονταν στην Περιφέρεια το πολιτικό κεφάλαιό της θα είχε υποστεί πολύ μεγάλη απομοίωση, κυρίως δε στο περίεργο αν μη τι άλλο εσωκομματικό στίβο του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, εκτιμούσαν ότι η κα Δούρου είχε λάβει υποσχέσεις από τον κο Τσίπρα για την μη αποκοπή της και απομόνωσή της από την ενεργή διοίκηση και διαχείριση του κομματικού μηχανισμού όλου αυτού του πολιτικού οργανισμού στον οποίο συμμετείχαν και οι δύο.

Όπως, μάλιστα ανάφεραν, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, Τσίπρας και Δούρου, είναι τα δύο πρόσωπα που θεωρούνται ως οι δύο φυσικοί ηγέτες του, με την δεύτερη να λειτουργεί ως αντίβαρο στην διαφαινόμενη «μηχανιστική» κομματική παντοδυναμία του πρώτου.

Είναι, όμως, η εποχή της πολιτικής ευωχίας για το κόμμα των νεαρών ηγετών, που σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις αναδεικνύεται πρώτο και αναλαμβάνει (με την σύμπραξη Καμμένου) την εξουσία. Η δεύτερη δε εκλογική αναμέτρηση, χρησιμοποιείται «μακιαβελικά» από τον Τσίπρα για εκκαθάριση του κόμματος, από τα βαρίδια του, δηλαδή τις συνιστώσες που εμμένουν και επιμένουν στην ακριβή τήρηση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεών του.

Η δεύτερη εκλογική επιτυχία του πολιτικά «εκκαθαρισμένου» πλέον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η απαρχή, παρά τα αντίθετα φαινόμενα, της ουσιαστικής κομματικής απομόνωσης και εν τέλι αδρανοποίησης σε σχέση με τις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, από την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Χτίζοντας το δικό της δημιουργικό εξουσιαστικό προφίλ…

Σε αντίθεση με την εν δυνάμει «πολιτική καθαρότητα» που λόγο λίστας παρουσίασε κομματικά ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα πλέον, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, η κα Ρένα Δούρου, ως Περιφερειάρχης βρέθηκε ξαφνικά με μία πολυκερματισμένη πλειοψηφία στην πολιτική επικράτειά της, δηλαδή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, εξαρτώμενη μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, από τις διαθέσεις συνεργασίας των «συμβούλων και αντιπεριφερειαρχών» της που είχαν πολιτικά πλέον διαφοροποιηθεί, όντας ενταγμένοι εξ’ αρχής σε άλλες πολιτείες, δηλαδή τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν τεθεί εκτός κόμματος από τον Τσίπρα και τους μηχανισμούς του.

Μην έχοντας την δυνατότητα, λόγο των προβλέψεων της νομοθεσίας, να τους αντικαταστήσει, ειδικά τους τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, με τους τελευταίους μάλιστα να έχουν εκδηλώσει τάσεις πολιτικής αυτονόμησης και ανάδειξης των δικών τους πολιτικών προτεραιοτήτων, υποχρεώθηκε να προσαρμοσθεί η ίδια στις νέες συνθήκες, σε ότι αφορά το «καράβι» που κυβερνά, την Περιφέρεια Αττικής.

Στην πράξη, αυτή η θεώρηση των πραγμάτων στα του οίκου της, είχε σαν αποτέλεσμα να «κοπούν» τα φτερά της σε ότι αφορά την υλοποίηση των πολιτικών της και όχι μόνο. Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι κατέληξε στην περίφημη και διαχρονική αρχή των ελλήνων πολιτικών της μεταπολίτευσης: «Μη σπας αυγά, όχι τριβές, όχι επαναστατικές αλλαγές, πέρνα απαρατήρητος». Κι όμως, το ακριβώς αντίθετο ήταν αυτό που ουσιαστικά υποσχέθηκε κατά τον προεκλογικό αγώνα της το 2014.

Το «σπάσιμο των αυγών» και της «διαπλοκής» που είναι ακόμη σε αναμονή…

Βασική προεκλογική μοτό της κας Δούρου ήταν το «σπάσιμο της διαπλοκής» μεταξύ αξιωματούχων ΟΤΑ και «εργολάβων» που είχε σαν αποτέλεσμα την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια του κ. Γιάννη Σγουρού μόνο των «λαμπερών» και πολύ υψηλού προϋπολογισμού δημοτικών έργων που πρότειναν οι Δημοτικοί άρχοντες, σε βάρος των δομών και υποδομών της Αττικής αρμοδιότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στον προεκλογικό, μάλιστα λόγο της είχε δώσει πολύ μεγάλη σημασία και έμφαση α) στην Δυτική Αθήνα κατά κύριο λόγο και στην διαρκή υποβάθμισή της, όπως ανέφερε και β) τονίζοντας το περιβαλλοντικό προφίλ της, τόσο το δικό της, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, στο καυτό θέμα της διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων και της δίκαιης επιβάρυνσης όλων των περιοχών της Αττικής και όχι μόνο της Δυτικής Αθήνας.

Η αλήθεια είναι ότι αμέσως μετά την ανάληψη της θέσης του Περιφερειάρχη Αθήνας, η κα Δούρου επέδειξε μία εμφανή διάθεση να διορθώσει τα κατ’ αυτήν και σύμφωνα με τον προεκλογικό λόγο της, κακώς κείμενα στην αυτοδιοικητική περιφέρεια που είχε πλέον την αρμοδιότητά της. Ανακοινώσεις και σχέδια για την νέα εποχή, επίδειξη ιδιαίτερης «αυστηρότητας» αλλά και δίκαιης αντιμετώπισης προς τους δημάρχους και δει προς τους διαχρονικούς, αλλά και τα αιτήματά τους, διαβουλεύσεις για το καυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά μέχρι εκεί.

Αν και κατάφερε να διαχειριστεί, χωρίς μεγάλες απώλειες, την μεγάλη ρήξη που επήλθε στον ΣΥΡΙΖΑ, το καλοκαίρι του 2015, σε ότι αφορά την «άρχουσα» πλειοψηφία στο Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, η ίδια προσαρμόσθηκε στο «σύστημα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποκαθιστώντας ουσιαστικά τις σχέσεις της με τους Τοπικούς Άρχοντες των δήμων της διοικητικής επικράτειάς της, αφήνοντας στην άκρη τα επαναστατικά οράματα και τις εξαγγελίες της για μία νέα μορφή αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης, δίκαιης, διαφανούς με βάση την στήριξη δημιουργίας δομών και υποδομών.

Τα μεγάλα λόγια έμειναν για άλλη μία φορά στην άκρη δίνοντας την θέση τους στα πολύ μεγάλου προϋπολογισμού «μικρής σημασίας» νέα έργα που η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί πλέον αφειδώς.

Σε ότι αφορά δε το καυτό θέμα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, η κατάργηση του επιβαρυμένου ΧΥΤΑ Φυλής, μετατράπηκε σε επέκτασή του, οι παράνομοι ΣΜΑ των Δήμων συνεχίζουν να λειτουργούν και η «μεγαλοφυής λύση» για το που αυτά θα πάνε ανεβρέθει, με τον ορισμό των παλιών λατομείων σαν νέα αποθετήρια – νεκροταφεία σκουπιδιών, που όλως τυχαίως κατά πλειοψηφία (19 στα 22) βρίσκονται πάλι στη δυτική Αθήνα. Τα πράσινα σημεία που περιλαμβάνει το «πράσινο» σχέδιο διαχείρισής τους, ναι το σχέδιο που εξαγγέλθηκε από την ίδια σαν οριστική λύση έχουν παραπεμφθεί και «παρκαρισθεί» στο σύννεφο της διαβούλευσης και της αναμονής του καθορισμού τους από τους Δημάρχους.

Σε κάθε περίπτωση, η «πολιτική colotoumpa» της, σε ότι αφορά τις σχέσεις της με τους Δημάρχους της Αττικής, με βάση πάντα τον προεκλογικό λόγο της, είναι απόλυτα εμφανής και οι αντιπαραθέσεις της, προγραμματικές, αρχών διοίκησης και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, έχουν περιορισθεί σε λεκτικό επίπεδο και μόνο, με το συλλογικό όργανό τους (ΚΕΔΕ) και με τον προκάτοχό της και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Γιάννη Σγουρό.

Η Ρήξη με την κομματική βάση…

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, η κα Ειρήνη (Ρένα) Δούρου θεωρήθηκε η μεγάλη ελπίδα αλλά και ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει ισχυρές δομές και πολιτική επιρροή στις τοπικές κοινωνίες, τομέας στον οποίο είναι κοινά παραδεκτό ότι πάσχει.

Η εκκίνηση για την δημιουργία πολιτικού μηχανισμού προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ήταν απόλυτα σύμφωνη με τους σχεδιασμούς του κόμματος. Η σχέσεις με τους δημάρχους και ειδικά με τους δακτυλοδεικτούμενους και διαχρονικούς που ήταν «μαρκαρισμένοι» από το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, περνούσε συναινετικά και συνεργατικά από την κομματική κρισάρα, σε κάθε αντιπεριφερειάρχη τοποθετήθηκε από το κόμμα «σύμβουλος» για τον έλεγχο σκοπιμότητας κάθε προτεινόμενης απ’ αυτούς τοπικής δράσης (έργα, κλπ) και η ροή πληροφόρησης από τις ισχνές, ομολογουμένως, τοπικές κομματικές δομές προς την Άρχουσα της Περιφέρειας ήταν όχι μόνο συνεχής αλλά και εργαλείο επεξεργασίας κάθε προτεινόμενης και υλοποιούμενης ενέργειάς.


Κατά ένα, όμως, μαγικό τρόπο, όλα άλλαξαν το Φθινόπωρο του 2016. Είναι ο χρόνος κατά τον οποίο έγιναν γνωστές οι εγκρίσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με εισήγηση της Διοίκησης της Περιφέρειας, αμφιλεγόμενων ως προς την χρησιμότητά τους έργων του εκκλησιαστικού παράγοντα, ιδιαίτερα μάλιστα υψηλού προϋπολογισμού. Η αντίδραση της αυτοδιοικητικής κομματικής δράσης, προκάλεσε το πάγωμά τους, όχι όμως την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων, με την τελευταία να προσάπτει στην κα Δούρου ότι ούτε ο προκάτοχός της κος Σγουρός είχε τολμήσει αν κάνει κάτι αντίστοιχο, παρά τις πιέσεις που είχε δεχθεί.

Σταδιακά οι σχέσεις μεταξύ τοπικής κομματικής βάσης και της Επικεφαλής της Περιφέρειας Αττικής, έγιναν «πολύ δύσκολες», με ευθύνη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της τελευταίας, επιδεινώθηκαν σταδιακά μέχρι του σημείου της πλήρους διακοπής.

Αυτό είχε σαν συνέπεια, οι τοπικές κομματικές οργανώσεις να θέσουν θέμα «Δούρου» στην κεντρική οργάνωση του κόμματος, εστιάζοντας στο γεγονός ότι είχε πλέον αυτονομηθεί και ασκούσε προσωπική πολιτική αγνοώντας παντελώς τις δικές τους απόψεις και προτάσεις.

Σήμερα, όπως αναφέρουν τοπικά σημαντικά όμως κομματικά στελέχη, οι σχέσεις Δούρου με τις αυτοδιοικητικές κομματικές οργανώσεις είναι τόσο κακές που η πρώτη δεν δέχεται ούτε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί τους, όταν οι τελευταίοι τη καλούν με πρωτοβουλία τους.

Αυτό, όμως, που τους εξοργίζει είναι ότι οι ίδιοι έχουν βρεθεί ανακόλουθοι και γνωρίζουν την πολιτική απαξίωση από τις τοπικές κοινωνίες, αφού σε αντίθεση με τον δικό τους πολιτικό και όχι μόνο λόγο, αλλά και τον αγώνα τους για τα κακώς κείμενα στις Πόλεις τους, όπως αυτοί τα έχουν καθορίσει και αιτιολογήσει, βλέπουν την κα Δούρου να συνεχίζει την έγκριση πολύ υψηλού προϋπολογισμού λαμπερών έργων, γεγονός που αντανακλά στην «ικανότητα» των Δημάρχων οι οποίοι νέμονται και τα πολιτικά οφέλη.

Οι (κακές πλέον) Σχέσεις με το κόμμα και τον Τσίπρα…

Είναι πλέον κοινά αποδεκτό, ότι η κα Ρένα Δούρου, δεν είναι ένα τυχαίο πολιτικό πρόσωπο, τουλάχιστον για την αριστερά, όπως την εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, θεωρούνταν ως το εν δυνάμει νούμερο δύο ηγετικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, με αρκετούς πολιτικούς αναλυτές να έχουν διατυπώσει την άποψη ότι η απόφαση για την κάθοδό της στην Περιφέρεια Αττικής ήταν μελετημένη πολιτική απόφαση της ηγεσίας του κόμματος, προκειμένου να μείνει αλώβητη από τα «μνημονιακά βάσανα» της κεντρικής πολιτικής σκηνής, να δείξει και αποδείξει τις πολιτικές και διοικητικές ικανότητές της, να καλλιεργήσει τις σχέσεις της με τις τοπικές κοινωνίες και να αυξήσει την βαθμό διείσδυσής της και αποδοχής της από το λαό, ώστε να κτισθεί σταδιακά το προφίλ της ως η μετά τον Τσίπρα «ΕΛΠΙΔΑ» της αριστεράς.

Παρόλα αυτά, όμως, κάπου το «τραίνο» Δούρου, πήρε λάθος γραμμή. Η ίδια θεωρεί ότι το «μέλλον» της βρίσκεται στην πολιτική και μόνο, είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην ερώτηση για ποιο λόγο δεν έχει κάνει οικογένεια (τεκνοποιήσει), απάντησε ότι πολιτική και οικογένεια δεν συμβαδίζουν αφού αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα η μία από τις δύο να υποβαθμισθεί.

Πολύ ισχυρός χαρακτήρας, έχει διαμορφωμένο πολιτικό πρόγραμμα και δύσκολα αλλάζει αποφάσεις, κάτι που στον πολιτικό δρόμο της προκαλεί μεγάλα προβλήματα, αν και πολύ λίγα απ’ αυτά είναι γνωστά.

Όπως προαναφέρθηκε, όμως, στην Περιφέρεια Αττικής αυτονομήθηκε ουσιαστικά από την κομματική βάση σε σημείο, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, να έχει ουσιαστικά διακόψει τις επικοινωνίες της με τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την πολιτική που η ίδια εφαρμόζει στην διοικητική πολιτική επικράτειά της.

Αυτό που της καταλογίζουν είναι ότι αντί να εργασθεί πολιτικά για την δημιουργία ισχυρής πολιτικής βάσης για το κόμμα στην τοπική αυτοδιοίκηση, ειδικά στην δύσκολη Β’ εκλογική Περιφέρεια Αττικής, ώστε να υπάρξει και το ανάλογο εκλογικό αντίκρισμα στις επόμενες γενικές εκλογές, όταν και όποτε αυτές γίνουν, οικοδόμησε και οικοδομεί την πολιτική περσόνα της ως το απόλυτα εναλλακτικό πρόσωπο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενη πολιτικά μόνο για τον εαυτό της και αδιαφορώντας ουσιαστικά για την πορεία του κόμματος.

Είναι δε χαρακτηριστική η δήλωσή της σην πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της από την ανάληψη της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής που έδωσε στην ΕΡΤ: «Για εμένα εξουσία και ανάληψη εξουσίας σημαίνει εκπλήρωση αποστολής. Εμείς πετύχαμε να βάλουμε την Περιφέρεια Αττικής στην κεντρική πολιτική σκηνή ως διοίκηση και αυτό, όπως τα νομίσματα, έχει δύο όψεις. Αισθανόμαστε ότι για την Περιφέρεια μιλάει ο κόσμος και από την άλλη αισθανόμαστε ότι υπάρχει μόνο η Περιφέρεια Αττικής – χιονίζει στην Αττική και περιμένουμε τι θα κάνει η Δούρου, χιονίζει αλλού και είναι φυσικό φαινόμενο. Βρέχει στην Αττική, δεν υπάρχει υπουργείο, δήμαρχος, δασαρχείο, μόνο η Δούρου. Βρέχει σε άλλη περιοχή της πατρίδας, είναι φυσικό φαινόμενο».

Για όποιον δεν κατάλαβε, η κα Δούρου «βάζει» η ίδια τον εαυτό της στο κάδρο των στιγματιζόμενων πολιτικά από την κεντρική πολιτική σκηνή, προβάλλοντας την άποψη του Πολιτικού μάρτυρα» που αίρει τις αμαρτίες άλλων.

Στην ίδια συνέντευξη επιχειρεί και την διάκρισή της από τα κυβερνητικά πεπραγμένα Τσίπρα, προβάλλοντας για τον εαυτό της το περίφημο «αριστερό ηθικό πλεονέκτημα» σε αντίθεση όπως υπονοεί με τον Τσίπρα που έχει πλέον αφομοιωθεί στην «Κεβρνησιμότητα»: «Ο αιρετός έχει διμέτωπο αγώνα, αφενός να επιλύσει τα προβλήματα, αφετέρου να διαπλάσει διαφορετικό ηθικό υπόδειγμα άσκησης εξουσίας, μακριά από αυτό που μας έφερε στην κρίση χρέους και την κρίση Δημοκρατίας». Η ίδια χαρακτήρισε την επιχειρούμενη αλλαγή ηθικού υποδείγματος στην πολιτική, εξίσου σημαντική με το διακύβευμα της ανάπτυξης.

Δακτυλοδεικτώντας προς την ουσιαστική αυτονόμησή της από τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προβάλλοντας το προφίλ της διαφορετικότητάς της, όπως αυτό αρχίζει να διαφαίνεται αναφέρει στην ίδια συνέντευξη: «Αντιμετωπίζω την πολιτική ως αποστολή για τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας. Τον τελευταίο λόγο σε αυτό, πέρα από τον κομματικό μηχανισμό, τον έχουν οι πολίτες ως οι τελικοί κριτές της προσφοράς του καθενός».

Για όποιον μπορεί να διαβάσει πίσω από τις λέξεις, είναι φανερό ότι η κα Ειρήνη (Ρένα) Δούρου, έχει αποφασίσει (;) ή μάλλον πορεύεται πολιτικά με την πεποίθηση ότι πλησιάζει η ώρα της για να γίνει το νούμερο ένα στην κομματική παράταξή της. Εκεί στοχεύει εξάλλου και το πάρθιο βέλος που έριξε για τον Αλέξη Τσίπρα. Ανάφερε χαρακτηριστικά στην συνέντεξή της στην ΕΡΤ, απαντώντας σε ερώτημα της δημοσιογράφου για τη σχέση της με τον πρωθυπουργό: «Πρόκειται για μία σχέση δεκαετίας που έχει διαμορφωθεί μέσα στο πολιτικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που δεν είναι αρχηγοκεντρικό, δεν έχει βαρώνους και δελφίνους». Αν αυτό δεν είναι ευθεία αμφισβήτηση, έστω και σε μέλλοντα χρόνο και ανάλογα με τις εξελίξεις, άραγε τι μπορεί να είναι;

Στο δια ταύτα…

Το τι θα γίνει, απ’ εδώ κι εμπρός με την κα Δούρου, είναι άγνωστο, αν και όλα θα κριθούν λίγο πριν ο πρωθυπουργός αποφασίσει τις νέες εκλογές. Η ίδια φαίνεται ότι δεν έχει μέλλον στην Τοπική αυτοδιοίκηση, αφού εκ του αποτελέσματος γίνεται φανερό ότι χρησιμοποίησε τη θέση της στην Περιφέρεια Αττικής ως άσκηση εκμάθησης «διαχείρισης της εξουσίας» και όχι σαν χρόνο ισχυροποίησης των δεσμών της με τις τοπικές κοινωνίες.

Οι σχέσεις της τόσο με τον κομματικό μηχανισμό, όσο και με τον Τσίπρα θεωρούνται και είναι σύμφωνα με κορυφαίους κομματικούς παράγοντες πολύ κακές. Μπορεί στην πρόσφατη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφηκαν πάρα πολλά κομματικά πηγαδάκια με την συμμετοχή της ή γύρω από την ίδια, η αλήθεια είναι ότι σ’ αυτά συμμετείχαν ελάχιστοι από την σημερινή κυβερνητική ηγετική ομάδα του, ο δε Τσίπρας όχι μόνο δεν ήλθε καν σε χαιρετισμό μαζί της αλλά αντίθετα έχει να την δεχθεί είτε κατ’ ιδίαν, είτε δημόσια, είτε ως υπηρεσιακό παράγοντα περισσότερο από ένα χρόνο.

Με την κομματική βάση να βράζει εναντίον της, δύο είναι τα ενδεχόμενα στην πολιτική ανέλιξή της. α) Να αναγκασθεί να επιλέξει θέση υποψηφίας για την Ευρωβουλή και μάλιστα σε οριακή θέση εκλογής, προκειμένου να κάνει το «αγροτικό» της και β) να μπει στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθήνας, όπου παρά τα αντίθετα επιφαινόμενα η «προσωπική» εκλογική βάση της είναι πολύ ισχνή.

Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον προς το παρόν, γιατί «στην πολιτική ποτέ μην πεις ποτέ», ο κύβος έχει ριφθεί για την κυρία Ειρήνη (Ρένα) Δούρου. Αν η ίδια καταφέρει να ανατρέψει τις εξελίξεις, μόνο ο καιρός θα δείξει.

Κανείς, όμως, δεν πρέπει να ξεχνά ότι στους κόλπους της αριστεράς, -όποια κι αν είναι αυτή-, οι «πόλεμοι» εξουσίας είναι και ανηλεείς και έχουν θύματα… Είναι μακρά παράδοση…

----------------------------------

Υ.Γ.1: Σημάδι των καιρών; Το βίντεο της συνέντευξης της κας Δούρου στην εκπομπή «Προσωπικά» της ΕΡΤ, «κατέβηκε» λίγες μόνο ώρες από την ανάρτησή του στο Youtube. Άραγε από ποιόν και γιατί…; Είχε, όμως σωθεί και ξανα-αναρτηθεί από ενδιαφερόμενο πολίτη, οπότε όποιος θέλει να το δει μπορεί εδώ.


----------------------------------

Υ.Γ.2: Μείνετε στην ανάγνωση: Το επόμενο σημείωμά μας θα αφορά τον «αντιπριφερειάρχ稻 Δυτικού Τομέα Αθήνας κο Σπύρο Τζόκα, τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πεπραγμένα του και το μέγιστο ενδιαφέρον του για το περιβάλλον.

«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "