Δεν έχουν το «θεό» τους: Εκσκαφές 6.000 κ.μ. σε ανάπλαση έκτασης 3.500 τετρ. μέτρων περίπου…

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρεια Αττικής


Τον τρόπο που οι Δήμοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χρήμα, καταγράφει πρόσφατη μελέτη τεχνικής ανάπλασης δημοτικής έκτασης 3.500 περίπου τετρ. μέτρων, δήμου της Δυτικής Αθήνας, συνολικού προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 500.000 ευρώ.

Τα στοιχεία που περιέχονται στην τεχνική μελέτη κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, είναι αν μη τι άλλο περίεργα και προκαλούν ως προς το μέγεθός τους.

Χαρακτηριστικά στοιχεία (αναφέρονται με την ορολογία που χρησιμοποιείται στην μελέτη)

1. Καθαρή μεταφορά προϊόντων εκσκαφών και κατεδαφίσεων με αυτοκίνητο: 6.000 κυβ.μέτρα

2. Γενικές εκσκαφές σε έδαφος γαιώδες-ημιβραχώδες: 400 κυβ.μέτρα

3. Φορτοεκφόρτωση προϊόντων εκσκαφών με μηχανικά μέσα: 200 κυβ.μέτρα

4. Σωλήνες από πολυαιθυλένιο 6 atm Φ 16, 20 & 40 mm: 2.900 μέτρα

5. Καλώδια (ηλεκτρικά) ΝΥΥ (διάφορες διατομές): 6.347 μέτρα

6. Σταλάκτης αυτορυθμιζόμενος: 1.000 τεμάχια

7. Κλάδεμα θάμνων & δένδρων ηλικίας έως 3 ετών: 850 τεμάχια

8. Φυτοπροστασία θάμνων & δένδρων ύψους μέχρι 4 μέτρων: 1.000 τεμάχια

9. Λάκκοι και λεκάνες φυτών (άνοιγμα με εργαλεία χειρός): 4.220 τεμάχια

10. Δένδρα διαφόρων μεγεθών: 425 τεμάχια

11. Θάμνοι και ποώδη πολυετή φυτά: 3.974 τεμάχια

12. Κάδοι απορριμμάτων (διάτρητοι κυλινδρικοί): 144 τεμάχια

13. Σιδηρά διακοσμητικά κολωνάκια: 1.000 τεμάχια

14. Πλαστικά (εύκαμπτα) κολωνάκια σήμανσης: 2.410 τεμάχια

Η μελέτη, περιλαμβάνει ακόμη άλλα 54 υλικά, αντικείμενα και εργασίες, σε ποσότητες από 1 έως 150 τεμάχια, τετρ. μέτρα ή κυβικά μέτρα και όλα αυτά για την ανάπλαση, όπως προαναφέρθηκε, μίας ήδη διαμορφωμένης δημοτικής έκτασης 3.500 τετραγωνικών μέτρων περίπου.

Τα περίεργα της μελέτης

α) Μεταφορά προϊόντων εκσκαφών και κατεδαφίσεων με αυτοκίνητο

Δεν αναφέρεται κανένα στοιχείο και δεν υπάρχει καμία διευκρίνιση, από πού θα προέλθει η συγκεκριμένη ποσότητα των 6.000 κυβικών μέτρων «μπάζων» και που αυτή θα εναποτεθεί, με την επισήμανση ότι στον συγκεκριμένο δήμο δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποιο μεγάλο τεχνικό έργο που να προβλέπει μαζικές εκσκαφές. Εάν προέρχονταν από την ανάπλαση της δημοτικής έκτασης των 3.500 τετρ. μέτρων, αυτή, σύμφωνα με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς, θα πρέπει να ανασκαφή στο σύνολό της σε βάθος 2 περίπου μέτρων.

Η νομοθεσία για την διαχείριση προϊόντων εκσκαφών και κατεδαφίσεων (μπάζων) είναι ιδιαίτερα αυστηρή προβλέπει δε πέραν των άλλων και σχετική άδεια για την εναπόθεσή τους σε ιδιωτικούς ή δημοτικούς ή δημόσιους χώρους, εκτός των λειτουργούντων ΧΥΤΑ στους οποίους καταβάλετε τέλος ανά κυβικό μέτρο.

Σ’ αυτό η μελέτη του δήμου δεν παρέχει κανένα στοιχείο. Εικάζεται ότι ο Δήμος προτίθεται να «μπαζώσει» μεγάλη δημοτική έκταση που έχει χαρακτηρισθεί κοινόχρηστο πράσινο και η οποία παραμένει αδιαμόρφωτη για πάρα πολλά χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση και αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα, οι εκσκαφείς μπάζων πληρώνουν για την μεταφορά και εναπόθεσή τους στους χώρους που επιτρέπονται και αντίθετα δεν πληρώνονται γι’ αυτό. Η μελέτη δεν προβλέπει τίποτα γι’ αυτό.

β) Δένδρα & Θάμνοι

Πρόκειται για τεράστια ποσότητα σε σχέση με την έκταση για την οποία η μελέτη προβλέπει την ανάπλασή της. Ειδικοί εκτιμούν ότι με την ποσότητα αυτή δένδρων και θάμνων θα δημιουργηθεί, εάν τοποθετηθούν όλα, αδιαπέραστο δάσος, κάτι που δεν συμπεραίνεται από τα στοιχεία της μελέτης που προβλέπουν πέραν των άλλων ακόμη και τη δημιουργία παιδικής χαράς.

γ) Σιδηρά διακοσμητικά κολωνάκια

Είναι τα «γνωστά» πράσινα κολωνάκια που τοποθετούνται στα πεζοδρόμια για να εμποδίζουν την άνοδο των οχημάτων πάνω σ’ αυτά. Η ποσότητα είναι τεράστια, ακόμη και αν πρόθεση του μελετητή είναι να τοποθετηθούν τόσο περιμετρικά της έκτασης που θα αναπλασθεί, όσο και στο εσωτερικό της σε διάφορα γεωμετρικά σχέδια.

δ) Πλαστικά (εύκαμπτα) κολωνάκια σήμανσης

Απορίας άξιον τι δουλειά έχει η «αλεπού στο παζάρι» και για να διευκρινίσουμε σε τι θα χρησιμεύσουν μέσα στον χώρο πρασίνου της έκτασης των 3.5 στρεμμάτων τα γνωστά ελαστικά κολωνάκια σήμανσης με τις κόκκινες φωσφορίζουσες ρίγες που πακτώνονται με βίδες στην άκρη του οδοστρώματος για να εμποδίζουν το παρκάρισμα των οχημάτων και μάλιστα σ’ αυτή την τεράστια ποσότητα.

ζ) Σωλήνες από πολυαιθυλένιο & Καλώδια (ηλεκτρικά) ΝΥΥ

Η στήλη δεν θα κάνει κανένα σχόλιο. Οι ποσότητες είναι τεράστιες για το μέγεθος του συγκεκριμένου δημοτικού έργου και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Προς ενημέρωση του αναγνώστη, η συγκεκριμένη μελέτη, της ανάπλαση της δημοτικής έκτασης των 3.500 περίπου τετρ. μέτρων και ο προϋπολογισμός του έργου που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης με την «αντιδρούσα» αντιπολίτευση να ψηφίζει κι αυτή σύσσωμη ΝΑΙ.

Πιθανόν η τελευταία, όπως συνήθως συμβαίνει στον συγκεκριμένο δήμο, να μη διάβασε καν την μελέτη και απλώς να «συζήτησε» το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, μόνο με την εντύπωση που της έκανε ο τίτλος του. Τόσο καλά.

Επιμύθιο

Το «σύστημα» καλά κρατεί. Έργα δημοτικά να γίνονται με δημόσιο χρήμα και ο έλεγχος πάντα επιφανειακός. Κατά τα λοιπά κάθε καλός και άξιος δήμαρχος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αγωνίζεται για να δημιουργεί έργα, πάντα για το καλό των δημοτών του. Ενίοτε να στήνει και μία σειρά από γιορτές και πανηγυράκια.

Το αν είναι έτσι ή όχι… στην κρίση του αναγνώστη…

Σε κάθε περίπτωση το σύστημα καλά κρατεί…

-----------------------

Υ.Γ.: Είναι ήρεμος και «γλυκός»…Πρόσφατα έκανε το μοναδικό λάθος του και βρέθηκε προ του κινδύνου να τυλιχθεί στον ιστό της αράχνης… «Γάτα με πέταλα», όμως, κατά τη λαϊκή έκφραση, την έκανε γυριστή με τους «απέναντι» να τον κοιτούν σαν «χάνοι»… Για ότι έκανε μέχρι τώρα και για ότι κάνει για τον «ΑΦΕΝΤΗ» του… άξιος ή μάλλον πανάξιος ο μισθός του… έστω κι αν έχει την βοήθεια του δικτύου των πάλαι ποτέ φίλων του πατρός…

«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "