Δεν έχουν τέλος τα βάσανα Μεγάλου Δήμου της Αθήνας: Πρόστιμο 25.000 ευρώ και έρευνα για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρεια Αττικής


Δεν έχουν τέλος τα βάσανα Μεγάλου Δήμου της Δυτικής Αθήνας. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ (σήμερα ΕΦΚΑ) διενεργώντας τακτικό έλεγχο, στους φακέλους δημοτικών έργων του, διαπίστωσε παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας εκ μέρους του συγκεκριμένου Δήμου.

Ειδικότερα κατά τον έλεγχο έργων κατασκευής δημοτικών κτιρίων του συγκεκριμένου Δήμου, διαπιστώθηκε ότι αυτά αποτελούν αυθαίρετες κατασκευές, που δεν μπορούν για διαφόρους λόγους να νομιμοποιηθούν και για τα οποία δεν είχε υποβληθεί φάκελος απασχόλησης εργαζόμενων και ασφαλιστικών εισφορών, με αποτέλεσμα να κινηθούν οι διαδικασίες επιβολής των προβλεπόμενων προστίμων.

Σε πρώτη φάση, από την αρμόδια υπηρεσία του τοπικού καταστήματος του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) επιβλήθηκε στον Δήμο, ως φερόμενο «ιδιοκτήτη» του πρώτου αυθαίρετου κτίσματος που ελέγχθηκε, πρόστιμο 25.000 ευρώ. Το Πρόστιμο, έχει ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γνωστοποιηθεί-επιδοθεί επίσημα στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, που προς το παρόν εξετάζουν μαζί με την νομική υπηρεσία του, τους τρόπους αντίδρασης…

Για τα υπόλοιπα αυθαίρετα κτίσματα του Δήμου, έχουν ζητηθεί από τις υπηρεσίες του, όλα τα στοιχεία που υποχρεωτικά ως οικοδομικές κατασκευές πρέπει να τηρούνται από τον «ιδιοκτήτη» τους κι εν προκειμένου τον συγκεκριμένο δήμο, για το προσωπικό που απασχολήθηκε στην κατασκευή τους και τις ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν στις εργατοώρες και ημερομίσθια που απασχολήθηκαν.

Όπως αναφέρουν «ανωνύμως», εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου, η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του, «αναζητεί» στο αρχείο της τα στοιχεία για την κατασκευή αυτών των αυθαίρετων κατά το τοπικό υποκατάστημα ΕΦΚΑ, που ζητούνται απ’ αυτό.

Γνώστες των πραγμάτων αναφέρουν ότι αναμένεται η επιβολή νέου πολλαπλάσιου προστίμου στο Δήμο, σημειώνουν δε ότι ο διενεργούμενος έλεγχος για τη δήλωση και καταβολή των αναλογούντων ασφαλιστικών εισφορών για τις συγκεκριμένες «αυθαίρετες» δημοτικές κατασκευές, είναι νόμιμος και μέσα στις χρονικές προβλέψεις του νόμου, γεγονός που δυσχεραίνει την αναμενόμενη προσπάθεια του Δήμου να τον αμφισβητήσει με το αιτιολογικό της παραγραφής.

Επίσης οι ίδιοι αναφέρουν ότι το «αυθαίρετο» των ελεγχόμενων κατασκευών, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί νομικά, ούτε ο χρόνος που έγιναν…

Η στήλη, δημοσιεύει, τις συγκεκριμένες πληροφορίες που είναι επιβεβαιωμένες, δεν αναφέρει όμως το όνομα του ελεγχόμενου Δήμου, παρότι τον έχει στη διάθεσή της, μέχρι τόσο ο έλεγχος, όσο και το/α πρόστιμο/α που έχουν επιβληθεί και πιθανόν θα υποβληθούν να ανακοινωθούν επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο του.

----------------------

Υ.Γ.: Επί της γραφής (του πιεστηρίου): Για τον συγκεκριμένο Δήμο, σύντομα θα επανέλθει στην δημοσιότητα μία υπόθεση από το παρελθόν που είχε αφεθεί στην λήθη (καταχώνιασμα) των συρταριών Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Πρόκειται για το τότε «καυτό» θέμα των πράσινων καρτών παραμονής οικονομικών μεταναστών για τις οποίες είχε διεξαχθεί ΕΔΕ και είχε ασχοληθεί και η Ελληνική Αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να ελεγχθούν τόσο τα αρμόδια για την υπόθεση στελέχη του Δήμου, όσο και οι χειριστές της υπόθεσης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στους οποίους σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες καταλογίζεται ότι δεν προχώρησαν στην “τελεσιδίκηση” της υπόθεσης αυτής, είτε θέτοντας την στο αρχείο επίσημα, είτε ασκώντας τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διώξεις, με ταυτόχρονη παραπομπή στην δικαιοσύνη…

«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "