Γλύφα Φθιώτιδος: Χαράς ευαγγέλια για τους ψαράδες – Γέμισε ο όρμος τσιπούρες και λαβράκια

Κατηγορία: Δημοτικά Γλύφα

ερασιτέχνες ψαράδες δεν προλαβαίνουν να «ανεβάζουν» ψάρια

Μεγάλα κοπάδια από τσιπούρες και λαβράκια κινούνται στον όρμο της Γλύφας. Οι ερασιτέχνες ψαράδες δεν προλαβαίνουν να «ανεβάζουν» ψάρια, ενώ και επαγγελματίες επιστρέφουν με γεμάτα τα δίχτυα τους..

Τι έχει συμβεί…

Επαγγελματίες ψαράδες της συγκεκριμένης περιοχής εντόπισαν μεγάλα κοπάδια από τσιπούρες αλλά και λαβράκια να κινούνται στον όρμο Γλύφας ή αλλιώς στον ομώνυμο δίαυλο για τους ναυτικούς που ορίζεται από τη Γλύφα Φθιώτιδος και τον Αγιόκαμπο Ευβοίας, ανάμεσα δε στις δύο μικρές κοινότητες υπάρχει και η σύνδεση με φερυμπότ της Βόρειας Εύβοιας με τη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Ο δίαυλος Γλύφας -Αγιοκάμπου που γέμισε με τσιπούρες και λαβράκια

 Οι κάτοικοι του χωριού, αλλά κυρίως μανιώδεις ψαράδες από την Λαμία και την Θεσσαλία, που πήραν γνώση του γεγονότος, ψαρεύουν μανιωδώς, τις τελευταίες μέρες, φθάνοντας ο καθένας ακόμη και τα 200 ψάρια ημερησίως, αφού τα συγκεκριμένα ψάρια, δεν έχουν την εμπειρία των πελαγίσιων και τρώνε ανυποψίαστα ότι βρουν στο πέρασμά τους.

Τσιπούρες ιχθυοτροφείου

Οι τσιπούρες και τα λαβράκια όπως λένε οι κάτοικοι, προέρχονται από τα κοντινά ιχθυοτροφεία που βρίσκονται πριν δυτικά του χωριού και απέναντι του στις ακτές της Έυβοιας, και στα οποία έσπασαν αρκετοί κλωβοί εκτροφής τους κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» που έπληξε την περιοχή.

Κλωβοί ιχθυοτροφείου

 Η προσέλευση των ερασιτεχνών ψαράδων από όλη την Φθιώτιδα και κυρίως την Θεσσαλία είναι τρομακτική σε αριθμό, ενώ υπάρχουν παρουσίες ακόμη και από την Αττική, αλλά και την Θεσσαλονίκη. Είναι δε τόσο μεγάλο το πλήθος τους, που έχουν καταλάβει κατά μήκος όλη την ακτογραμμή της περιοχής με αποτέλεσμα λόγω της πολυκοσμίας να βρίσκονται με μπλεγμένες αρματωσιές από λάθος βολές, κάτι που προκαλεί τριβές μεταξύ τους!

Ακόμη οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι το «σπάσιμο» των κλωβών των ιχθυοτροφείων είναι κάτι συνηθισμένο για την περιοχή, συμβαίνει δε αρκετές φορές κατά την διάρκεια του έτους, με την διαφορά ότι αυτή τη φορά, όπως «μαρτυρά» το μέγεθος των κοπαδιών τσιπούρας και λαβρακιού στη θάλασσα, οι κλωβοί που έσπασαν λόγω της κακοκαιρίας θα πρέπει να είναι αρκετοί και όχι ένας ή δύο.

Οι ακτές της κοινότητας Γλύφας Φθιώτιδας στις οποίες υπάρχει συρροή ερασιτεχνών ψαράδων

 Η τσιπούρα, σαν ψάρι, είναι για τον ψαρά ένας διαρκής και μεγάλος πόθος, πόσο μάλιστα όταν τα ψάρια τρώνε χωρίς δισταγμό. Από την άλλη όμως πλευρά, οι συγκεκριμένοι επίδοξοι ψαράδες συμπεριφέρονται χωρίς σεβασμό στο μέγεθος ή τη ποσότητα των ψαριών που αλιεύουν.

Στην πράξη για τον γνήσιο ερασιτέχνη ψαρά, που τον γοητεύει η «μαγεία» του ψαρέματος μέσα από την σιωπηλή επικοινωνία με το ψάρι, οι τσιπούρες αυτές, όπως και τα λαμβράκια που βρέθηκαν στην ελεύθερη θάλασσα δεν αποτελούν τρόπαιο. Παρόλα αυτά όμως η ευκολία στο ψάρεμά τους και η συχνότητα τσιμπήματος μπορούν να προσφέρουν μία διασκεδαστική εξόρμηση.

ερασιτέχνες ψαράδες δεν προλαβαίνουν να «ανεβάζουν» ψάρια

 Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι η σιωπή και η αδράνεια των ανδρών του Λιμενικού σώματος που υπηρετούν στο Τμήμα Λιμενικού Γλύφας, όχι βέβαια για το πλήθος των ερασιτεχνών ψαράδων που κατέφθασαν στις ακτές της κοινότητας, αλλά για την ποσότητα που ο καθένας αλιεύει, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι κάθε ερασιτέχνης ψαράς δεν μπορεί κάθε φορά να ψαρεύσει μεγαλύτερη των 5 κιλών ποσότητα ψαριών.

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "