• Το ΥΠΕΝ για το Mall «Academy Gardens» - Θέμα της Εταιρίας Artume η τήρηση του Μνημονίου Συνεργασίας – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Περιστερίου
 • Κίνημα Κατά των Πλειστηριασμών: Έρχεται Τσουνάμι κατασχέσεων με τους ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς – Ο δήμος να πάρει θέση… (Βίντεο)
 • Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ»: Με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του…και τον «απολογισμό» του έργου του…(φωτό)
 • Κούλουμα ενότητας και ανθρωπιάς στο Δήμο Περιστερίου
 • Σοκ από πυρκαγιά στο Περιστέρι: Ο Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου Αριστείδης Ιωσηφίδης βρέθηκε νεκρός. Ήταν κλειδωμένος, έπασχε από άνοια…
 • Εκπληκτικό: Περιποίηση σώματος & Προσώπου και hair styles women's ant men's στο 3ο ΕΚ Περιστερίου
 • Ακαδημία Πλάτωνος: Ζητούμενο μια ανάπλαση που θα στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
 • Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου: Κάλεσμα σε κοινό αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς στις 21.2.2018
 • Ο Δήμος Περιστερίου γιορτάζει τα Κούλουμα με Μπάμπη Τσέρτο
 • Σοφοκλή Βενιζέλου: Δίδυμο αδελφάκι της Αιμιλίου Βεάκη μετά την ανάπλασή της ή…

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Σοφοκλή Βενιζέλου: Δίδυμο αδελφάκι της Αιμιλίου Βεάκη μετά την ανάπλασή της ή…

" Η περιοχή χαρακτηρίζεται γενική κατοικία. Ο δρόμος είναι εμπορικός τοπικού χαρακτήρα, μέσου πλάτους 14,00 μ., συνολικού μήκους 859 μ. και έκτασης 13.838,00 τ.μ.- Με την ανάπλαση το οδόστρωμα γίνεται 3.5 μέτρα και τα πεζοδρόμια 5.5 μέτρα περίπου. Θα γίνει η νέα Αιμ. Βεάκη με τα συν και πλην της ή πρόκειται απλώς για άλλο ένα λαμπερό έργο της διοίκησης Παχατουρίδη; "

Φεβ
13
Περισσότερα »
Σύσκεψη για το ξεκίνημα μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου για τους Δήμους Περιστερίου - Χαϊδαρίου

" Έπειτα από δεκαετίες αγώνων, διεκδικήσεων και καταστροφών από τα πλημμυρικά φαινόμενα, υλοποιείται ένα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στους Δήμους Χαϊδαρίου και Περιστερίου που θα λύσει προβλήματα στη Λεωφόρο Αθηνών, στο Δάσος Χαϊδαρίου και στην περιοχή Παλαιάς Καβάλας του Λόφου Αξιωματικών. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του Ιανουαρίου. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Περιστέρι: Ρέματα, Πλημμύρες, και ο κίνδυνος νέων καταστροφών… Ευθύνες αιρετών (μέρος 2ο)

" Με Εγκύκλιο της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθορίζει ποια είναι η ακολουθία των ενεργειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε περίπτωση καταστροφικών πλημμυρών (και γενικά φυσικών καταστροφών) και ποιες οι ευθύνες των Αιρετών Αρχόντων της. Ακόμη η «ανεξαρτησία» των Υπηρεσιών Δόμησης (Πολεοδομίες) τις κάνει υπεύθυνες για κάθε αυθαίρετη κατασκευή που συμβάλει στις καταστροφές… "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Περιστέρι: Ρέματα, Πλημμύρες, Αντιπλημμυρικά Έργα, και ο κίνδυνος νέων καταστροφών… (μέρος 1ο)

" Οι ειδικοί επιστήμονες, έχουν επισημάνει ότι οι καταστροφικές πλημμύρες είναι αποτέλεσμα των ανεξέλεγκτων παρεμβάσεων ανθρώπων και πολιτείας και ότι απαιτούνται άμεσες διορθωτικές επεμβάσεις με την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Οι «πολιτικοί», όμως, ρέπουν προς τα «λαμπερά» έργα, όπως πλατείες, παιδικές χαρές, κλπ, έστω κι αν αυτές κατασκευάζονται πάνω σε επιχωμένα ρέματα. "

Δεκ
26
Περισσότερα »
Δυτική Αθήνα & Περιστέρι: Κίνδυνοι καταστροφών, από τις πλημμύρες, παρά τα έργα (βιτρίνας) της Περιφέρειας Αττικής – Τα «στραβά» μάτια των υπηρεσιών (βίντεο)

" Το σημαντικότερο, όλων είναι ότι ενώ η Περιφέρεια Αττικής, με εισήγηση του κ. Τζόκα, αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, χρηματοδότησε την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες του 2014, ακόμη και τις πέτρινες βρύσες που ξεφύτρωσαν (δεν υπήρχαν πριν) μέσα στο Άλσος Περιστερίου, δεν έκανε καμία παρέμβαση στα επικίνδυνα σημεία της πόλης… "

Νοε
27
Περισσότερα »
Πολεοδομία Περιστερίου & Νομιμότητα: Ανάκληση «Άδειας Οικοδομής» λόγο δικαστικής απόφασης

" Δύο δικαστικές αποφάσεις, φανερώνουν τον τρόπο που εκδίδονται οι Άδειες ανέγερσης οικοδομών, από την Πολεοδομία Περιστερίου, και κυρίως ο απαιτούμενος έλεγχος νομιμότητας, πριν αυτές εγκριθούν. Για να βρεί το «δίκιο» του και να σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες θα πρέπει υποχρεωτικά να καταφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, όπως συνέβη και στην αναφερόμενη στην συνέχεια υπόθεση. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
1,9 εκατ. ευρώ στο Δήμο Περιστερίου για Ασφαλτόστρωση δύο δρόμων από την Περιφέρεια Αττικής!!!

" Συνεχίζεται η έγκριση έργων πολύ υψηλού προϋπολογισμού για τον Δήμο Περιστερίου από την Περιφέρεια Αττικής!!! Η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει τον Δήμο Περιστερίου με 1,9 εκατ. ευρώ για την ασφαλτόστρωση της οδού Θηβών και της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως. Για τους ίδιους δρόμους, ο Δήμος Περιστερίου έχει ήδη εγκρίνει το ποσό των 200.000 ευρώ για την αντικατάσταση των λαμπτήρων οδικού φωτισμού. "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Συνήγορος του Πολίτη, προς Δήμο Περιστερίου και Περιφέρεια Αττικής: Απαντήστε μας για την 1η Παιδική Χαρά Περιστερίου

" Διαπιστώσεις «μη σύννομης» εκτέλεσης του έργου «Βιοκλιματική Ανάπλαση 1ης Παιδικής Χαράς Περιστερίου» και αλλαγή του χαρακτήρα της, καταγράφει με έγγραφό του ο Συνήγορος του Πολίτη, ενώ επανερχόμενος με δεύτερο έγγραφό του, ζητά «εξηγήσεις», αλλά και στοιχεία, από το Δήμο Περιστερίου και την Περιφέρεια Αττικής… "

Ιουλ
09
Περισσότερα »
Περιστέρι: Θαύμα ή… - Καταρρέουν τα «λαμπερά» και πολυδάπανα δημοτικά έργα «Παχατουρίδη» !!!

" Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και γίνεται «σύμπτωμα» με αιτία. Θα περίμενε κανείς, ότι τα πολυδάπανα και «λαμπερά» έργα της Διοίκησης Παχατουρίδη, πέρα από την ομορφιά ή λειτουργικότητά τους, που είναι θέμα υποκειμενικό για τον καθένα, θα άντεχαν στον χρόνο χωρίς να παρουσιάζουν καμία φθορά ή αβαρία…Άλλη, όμως είναι η εικόνα τους… "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Πολεοδομία Περιστερίου: Ανίκανη, «διεφθαρμένη», «διαπλεκόμενη», ποδηγετούμενη, «his master Voice» ή «μη μου τους κύκλους τάρατε»;

" Στις 27.1.2017 πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο καταγγελία για αυθαίρετες κατασκευές σε κτίσμα του Δήμου. Έκτοτε η Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου Περιστερίου και ειδικότερα ο Διευθυντής της που έχει και την απόλυτη ευθύνη για την λειτουργία της, «ποιεί τη νήσσα» κατά το κοινώς λεγόμενο, δηλαδή δεν έχει κάνει τίποτα. Σύγχρονη διοίκηση και σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών… "

Μαϊ
23
Περισσότερα »
Δε σταματούν οι παρανομίες στην πρώην 1η Παιδική Χαρά Περιστερίου

" Με την ανοχή της Περιφερειάρχη κα. Δούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα κο. Τζόγκα, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο ενάντια στο μεγάλο σκάνδαλο της Διοίκησης Παχατουρίδη. Η νέα εξόφθαλμη παρανομία είναι ότι έγινε τελικά προσωρινή παραλαβή του έργου, απουσία της Περιφέρειας, από μια επιτροπή που δεν είναι σύμφωνη με το νόμο… με τον Πρόεδρό της να έχει το ασυμβίβαστο, και τα μέλη της… να συμμετέχουν μη νόμιμα… "

Μαρ
22
Περισσότερα »
Τέλος οι «λαμογιές» των αμαρτωλών απευθείας αναθέσεων στα ίδια πάντοτε πρόσωπα με το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Κληρώσεων

" "Μέχρι σήμερα οι Αναθέτουσες Αρχές του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα είχαν τη δυνατότητα προσφυγής στη διαδικασία της «απευθείας ανάθεσης» δημοσίων συμβάσεων έργων και μελετών, για ποσά ίσα ή μικρότερα των 20 χιλιάδων € χωρίς ΦΠΑ. Από σήμερα, το καθεστώς αλλάζει υποχρεωτικά και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του… με το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Κληρώσεων "

Μαρ
21
Περισσότερα »
Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία): Διαπλεκόμενη, διεφθαρμένη, ποδηγετούμενη, ανίκανη, φοβισμένη ή «φρουρός» νομιμότητας;

" Για πολλά χρόνια, οι Πολεοδομίες θεωρούνταν οι ποιο διεφθαρμένες και διαπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες, με άπειρες καταγγελίες, αλλά και πολλές δικαστικές αποφάσεις να το επιβεβαιώνουν. Σήμερα ανήκουν πλέον στους Δήμους. Συνεχίζουν ή όχι, να είναι το ίδιο διεφθαρμένες; Διαβάστε για καταγγελίες, συμπεριφορές Δ/ντών και υπαλλήλων και άλλα «περίεργα»… "

Μαρ
19
Περισσότερα »
Αποκάλυψη – Βόμβα για την 1η Παιδική Χαρά: Άκυρη η Προσωρινή Παραλαβή της γιατί έγινε από μη νόμιμα συσταθείσα Επιτροπή

" Άκυρη θεωρείται η Παραλαβή της 1ης Παιδικής Χαράς από την συσταθείσα Επιτροπή Προσωρινής Παραλαβής, γιατί η σύνθεσή της, τόσο για τον Πρόεδρο, όσο και τα μέλη της είναι μη νόμιμη. Ειδικότερα τα δύο μέλη της κατηγορίας ΤΕ δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής, ο δε Πρόεδρος της έχει «ασυμβίβαστο». Μονόδρομος η σύσταση Νέας Επιτροπής… "

Μαρ
15
Περισσότερα »
«Μεγάλος Αδελφός» - 48 κάμερες παρακολουθούν και καταγράφουν ότι περπατάει και πετάει στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου (!!!)

" Όπως αποκαλύπτεται από το σχετικό εισηγητικό έγγραφο του αντιδημάρχου και Προέδρου της ΟΕ κ. Παναγιώτη Λύκου, στο νέο Δημαρχείο έχουν τοποθετηθεί εσωτερικά και εξωτερικά 48 κάμερες που είναι συνδεδεμένες με τέσσερα (4) καταγραφικά της εικόνας που λαμβάνουν. Δεν δόθηκαν απαντήσεις για το ποιος διαχειρίζεται το σύστημα και πως χρησιμοποιείται το οπτικό υλικό που «συλλέγεται». "

Φεβ
15
Περισσότερα »
Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου: Αποκατάσταση του χώρου της 1ης Παιδικής Χαράς Περιστερίου και την χρήση του ως Παιδικής Χαράς και μόνον

" Οι Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου ήταν και είναι υπέρ της πραγματικής βιοκλιματικής ανάπλασης της Α’ Παιδικής Χαράς, ώστε όλος ο χώρος της να γίνει πιο πράσινος και περιβαλλοντικά ανθρώπινος, πιο όμορφος και πιο ασφαλής για τα παιδιά. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και ΜΟΝΟΝ όμως! Και όχι Αναψυκτήριο με ολίγη Παιδική Χαρά… "

Ιαν
30
Περισσότερα »
Αποκάλυψη: Ο Δήμος Περιστερίου πληρώνει με «κρυφές» αποφάσεις κι άλλα χρήματα για το Κολυμβητήριο Λόφου Αξιωματικών

" Εμφανίσθηκε Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία υποχρεώνεται ο Δήμος Περιστερίου να πληρώσει επιπλέον 166.793,03 ευρώ, στον ανάδοχο-εργολάβο του νέου Κολυμβητηρίου, τρία σχεδόν χρόνια μετά την υπογραφή της, με τον δήμο Περιστερίου να επιχειρεί «τώρα» και εκπρόθεσμα (;) να την «ρίξει» στο Διοικητικό Εφετείο…. "

Ιαν
23
Περισσότερα »
Κολυμβητήριο Λόφου Αξιωματικών: Τask Force και «κρυφοί» διορισμοί για να λειτουργήσει το «στοιχειωμένο» αθλητικό διαμάντι του Περιστερίου

" Συγκροτήθηκε ειδική ΤaskForce («ομάδας δράσης») με επικεφαλής τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Πλέστη Αλεξανδρο προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου Κολυμβητηρίου. Ταυτόχρονα ο ΟΠΑΑΔΠ ξεκίνησε τις ενέργειες για την πρόσληψη του ωρομισθίου προσωπικού που θα το στελεχώσει… "

Ιαν
23
Περισσότερα »
Το Περιστέρι Του κ. Παχατουρίδη: Μετά τον Υδάτινο Κόσμο της 1ης Παιδικής Χαράς, στα Φωτόσπαθα της «μπουκάλας»

" H στήλη δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την πληροφορία, ότι η Διοίκηση Παχατουρίδη, προχώρησε στην εγκατάσταση περισσότερων από 60 φωτιστικών σωμάτων γιατί υπήρξαν καταγγελίες ότι παρατηρήθηκαν «κλέφτες» μετάλλων να περιεργάζονται το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Σημασία έχει ότι αναβαθμίσθηκε εικαστικά το άγαλμα και όχι μόνο… "

Ιαν
21
Περισσότερα »
Στέφανος Παπαδόπουλος: Αυθαίρετη και παράνομη μετατροπή της 1ης Παιδική Χαράς Περιστερίου σε Αναψυκτήριο-Καφετέρια (Έγγραφο-Κόλαφος Νομικής Υπηρεσίας Περιφέρειας)

" «…το τελικό αποτέλεσμα της βιοκληματικής ανάπλασης δεν φαίνεται να είναι η βελτίωση της παιδικής χαράς, αλλά τελικά η αυθαίρετη μετατροπή της πλατείας με την λειτουργία αναψυκτηρίου-καφετέριας στο μεγαλύτερο τμήμα της, με αθλητικό χώρο (όργανα γυμναστικής) και ένα μικρό τμήμα παιδικής χαράς με όργανα.…το έργο δεν πληροί τη νομοθεσία αναφορικά με τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές για τις παιδικές χαρές…». "

Ιαν
16
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "