• Περιστέρι: Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Θέατρο Πολιτών (28 Απριλίου έως 9 Μαΐου)
 • 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ελεύθερων Ανοικτών Πανεπιστημίων στο Δήμο Περιστερίου
 • Δήμος Περιστερίου: Μόνο 15.000 ευρώ για τον χειρισμό του συστήματος ηχοληψίας του Δημοτικού Συμβουλίου
 • Μεγάλη έκθεση ΦΥΤΑ & ΚΗΠΟΣ στο Άλσος Περιστερίου
 • Αχ! κύριε Τζόκα μας, ούτε εσύ!!! Εξάγγειλαν το 2017 έργο στο Περιστέρι που θα γίνει το 2020
 • Διάλεξη με θέμα: «Όταν η κρίση πάει σχολείο. Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις & Συμβουλευτική διαχείριση»
 • Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο
 • Ποια Χώρα…Ποια Πόλη… Σε «Καραγιόζ μπερντέ» μεταλλάσσονται σταδιακά οι γειτονιές του Περιστερίου
 • Ο «Καραγκιόζης» και η ηθική του – Πρακτικές νομικού συμβούλου του Δήμου Περιστερίου
 • Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου από Αρτοζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι!

ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Βασίλης Μουκουβίνας: Πρόταση για «Πλειστηριασμούς Ακινήτων & Ληξιπρόθεσμα Δάνεια Τραπεζών»

" Η εκποίηση κινητής και ακίνητης περιουσίας πρέπει να ξεχωρίζεται από ποιόν είναι και σε τε αφορά συγκεκριμένα:Άν είναι από ΔΗΜΟΣΙΟ και άλλους φορείς τού Δημοσίου ενάντια σε πρώτη ΛΑΙΚΗ κατοικία, και το λαϊκή με ΚΕΦΑΛΑΙΑ, είναι απαράδεκτη!Άν είναι από ΤΡΙΤΟΥΣ (Τράπεζες, κλπ) πριν οποιαδήποτε αντίρρηση πρέπει να ελέγχεται η οφειλή και πώς προήλθε  το ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ή η ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΗ ΟΦΕΙΛΗ "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Δημοτική Αρχή και Αστυνομία εναντίων κατοίκων στον Πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου

" Η κατάσταση στον πεζόδρομο Μεγάλου Αλεξάνδρου από Επικούρου ως Δημοσθένους (Μπουρνάζι) έχει γίνει ανυπόφορη για τους κατοίκους. Οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής και της αστυνομίας ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ. Οι μεν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής ισχυρίζονται πως «για όλα φταίει η αστυνομία», η δε αστυνομία ισχυρίζεται πως «για όλα φταίει ο δήμος». "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συναινέσει στην κατασκευή του Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος;

" Κάποιοι στραγγαλίστηκαν από τα μνημόνια και κάποιοι άλλοι έκαναν ευλύγιστη τη μέση τους… Οι κάτοικοι της περιοχής και οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν ότι η αξίνα σκοντάφτει στα μάρμαρα… Προεκλογικά υπήρχε η υπόσχεση για ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, κατασκευή μουσείου.. Όλα λησμονήθηκαν.. Οι κάτοικοι όμως ορθοστατούντες θα υπερασπιστούν τη ζωή, την Ιστορία, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον!  "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Δύναμη Προοπτικής: Το mall που δεν θέλει και δεν χρειάζεται η Δυτική Αθήνα

" Δεν συμφωνούμε και με τα κροκοδείλια δάκρυα αιρετών που μιλάνε για τον «θάνατο του εμποράκου», όταν αυτοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για να τον αποτρέψουν!!! Είναι υποκρισία η σημερινή τους στάση!!! Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μην επιτρέψουμε την υλοποίηση στόχων πολυεθνικών εταιριών που το μόνο που σκέφτονται είναι το κέρδος!!! Ένα κέρδος που δεν υπολογίζει τις επιπτώσεις σε ανθρώπινες ζωές και στο περιβάλλον!!! "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Κύριε Παχατουρίδη, κύριε Θεοδωράκο, κυρία Τσιώτα, Στείλτε την ΕΛΑΣ, την CIA και την Blackrock να μας πιάσουν.

" Σε απαράδεκτη αυταρχική απόπειρα φίμωσης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών σε δημόσιο χώρο προχώρησε η δημοτική αρχή Περιστερίου την Καθαρή Δευτέρα 19/2. Συγκεκριμένα, αντιδήμαρχοι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την διανομή αντιφασιστικής ανακοίνωσης στο Άλσος Περιστερίου και την ενημέρωση των δημοτών για την αντιφασιστική αντιρατσιστική διαδήλωση στις 17 Μάρτη. "

Φεβ
25
Περισσότερα »
Καλή χρονιά από την «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» με γλέντι στην μουσική ταβέρνα «Απτάλικο»

" Η Δημοτική Συμμαχία Πολιτών Περιστερίου «Δύναμη Προοπτικής» στην πρώτη δημόσια εκδήλωσή της, υποδέχτηκε τα μέλη και τους φίλους της, στην μουσική ταβέρνα «Απτάλικο». Ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Παπαδόπουλος έκοψε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους για την νέα χρονιά υγεία, ευτυχία, ΔΥΝΑΜΗ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση: Να σταματήσει η δημοτική αρχή Παχατουρίδη τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας Δημοτών

" Στο δημοτικό συμβούλιο η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου επανέλαβε για πολλοστή φορά την απαίτηση προς την δημοτική αρχή Παχατουρίδη να σταματήσει να κάνει κατασχέσεις πρώτης κατοικίας εναντίον οφειλετών δημοτικών τελών που κατά τεκμήριο είναι χρεοκοπημένοι μικροεπαγγελματίες, η οποία απέρριψε για πολλοστή φορά το αίτημά μας… "

Δεκ
21
Περισσότερα »
Δύναμη Προοπτικής: Η δημόσια υγεία πάνω από τα κέρδη !

" Με αφορμή την δίωξη που ασκήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ιλίου που υλοποίησαν την απαίτηση των κατοίκων για μια υγεία πάνω από τα συμφέροντα και τα κέρδη των εταιριών τηλεφωνίας, εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την ενεργό στήριξή μας. Δυστυχώς, οι παραπάνω εταιρίες εκμεταλλευόμενες ένα θολό νομικό πλαίσιο, έχουν κατακλύσει τις γειτονιές με κεραίες, αδιαφορώντας για την εκπεμπόμενη ηλεκτρονική ακτινοβολία.  "

Δεκ
03
Περισσότερα »
Γιώργος Βαθιώτης: Αποχωρώ και ανεξαρτητοποιούμε από την παράταξη Παχατουρίδη για λόγους «ηθικής» τάξης»

" Δεν μπορώ από την μια μεριά να υπερασπίζομαι την ηθική και την ανιδιοτέλεια μαζί με τους αλτρουιστές και ανιδιοτελείς εθελοντές καθηγητές και από την άλλη να μετέχω σε μια παράταξη που σχολιάζεται έντονα ότι διενεργεί διαγωνισμούς φωτογραφίζοντας συγκεκριμένους προμηθευτές.   "

Νοε
19
Περισσότερα »
«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»

" Ψάχνουν να ρίξουν τις ευθύνες αλλού! Γι’ αυτό ούτε λέξη για την ταμπακιέρα! Με αφορμή το άθλιο δημοσίευμα της «ενημερωτικής» σελίδας p…. .gr, με τίτλο «Γάτος… σκούζει στο Περιστέρι…» θέλουμε να θέσουμε ορισμένα σχόλια για την επιλεκτική μνήμη του συντάκτη και την ακόμα επιλεκτικότερη δημοσιογραφική αποτύπωση του γεγονότος.  "

Νοε
16
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Όχι στις απολύσεις στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου

" Η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης κρέμεται πάνω από ιατρούς που εργάζονται στο Κ.Υ Περιστερίου. Συμβασιούχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2011, ενημερώθηκαν ότι δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους που λήγουν τους πρώτους μήνες του 2018. Πρόκειται για γιατρούς οι οποίοι στήριζαν αδιάκοπα το Κ.Υ Περιστερίου από την αρχή της λειτουργίας του το 2011 έως σήμερα. "

Νοε
01
Περισσότερα »
Βαλτωμένο το Αντιπλημμυρικό στο Περιστέρι με ευθύνη της Διοίκησης Παχατουρίδη – Να ληφθούν άμεσα μέτρα…

" Έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το Περιστέρι και έβαλε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ο Δήμαρχος Περιστερίου από το 2002 είχε εξαγγείλει την «άμεση λύση» στο πρόβλημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Πόλης, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι. Όλοι οι άλλοι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας –πλην Περιστερίου- έκαναν μελέτες και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας βρίσκονται σε εξέλιξη τα αντίστοιχα έργα.  "

Οκτ
24
Περισσότερα »
"1940 - 2017  Ο αντιφασιστικός αγώνας τότε και σήμερα": Εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου

" Την Δευτέρα 23/10  θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου (7.30 μμ στο Πολιτικό - Πολιτιστικό Στέκι της Αριστερής Κίνησης, Ακροπόλεως 18 και Ιάσονος)  με θέμα: ". 1940 - 2017  Ο αντιφασιστικός αγώνας τότε και σήμερα". Ομιλητές: Θανάσης Καμπαγιάνης και Πάνος Παπανικολάου "

Οκτ
21
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση: Δουλέμποροι Παχατουρίδης – Αχτσιόγλου

" Κύριε Παχατουρίδη, κυρία Αχτσιόγλου: η Περιστεριώτικη νεολαία που μαστίζεται από την ανεργία και από την μαύρη εργασία δεν έχει ανάγκη από τέτοιες εκδηλώσεις - "σκλαβοπάζαρα". Διεκδικεί το δικαίωμα στην ΜΟΡΦΩΣΗ (με την οποία πρέπει να ασχολούνται αποκλειστικά τα παιδιά ως τα 18 τους) και στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ, ΣΤΑΘΕΡΗ, ΜΟΝΙΜΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ με ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. "

Οκτ
14
Περισσότερα »
Ανοιχτή Εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου στις 16.10.2017

" Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: "Ο καπιταλισμός και το κράτος του καταστρέφουν το περιβάλλον και βρωμίζουν τις γειτονιές μας - Σαρωνικός, Χαλκιδική, Φυλή, Άλσος Περιστερίου", την Δευτέρα 16/10, 6.30 μμ, στην Πλατεία Δημαρχείου (σταθμός μετρό Περιστέρι).  "

Οκτ
10
Περισσότερα »
Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε

" Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του 19χρονου παλικαριού Θανάση Καναούτη για ένα εισιτήριο του τρόλεϊ. Τόσο κοστολογήθηκαν η ζωή και τα όνειρα ενός νέου ανθρώπου, που θα είχε όλο το μέλλον μπροστά του, αν δεν είχε διαπράξει ένα φοβερό, ασυγχώρητο έγκλημα: αν δεν ήταν φτωχός και άνεργος! "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Αυτοοργάνωση των κατοίκων της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου και πέριξ

" Την Πέμπτη 29/6/2017 με πρωτοβουλία της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Τριάδας μια πρώτη σύσκεψη με κατοίκους της γειτονιάς οδού Σοφοκλή Βενιζέλου και πέριξ. Η πρότασή μας είναι η αυτοοργάνωση των κατοίκων και η δημιουργία από τους ίδιους επιτροπής αγώνα που θα διεκδικεί: Ανάπλαση της περιοχής με κριτήριο τις ανάγκες των κατοίκων και όχι των διάφορων γνωστών συμφερόντων "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Τέρμα η κοροϊδία, ο εμπαιγμός και η ομηρεία! Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.

" Αποτελεί σταθμό στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, αυτό του δικαιώματος στην εργασία των κάθε λογής συμβασιούχων, καθώς η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ πως είναι αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων χωρίς να το συνδέει καν με το χρόνο διάρκειάς τους, ενώ θέτει ζήτημα ακόμη και για τη μέχρι σήμερα πληρωμή των εργαζομένων! "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Στέφανος Παπαδόπουλος: Παρεμβάσεις για μία πόλη που εμείς θέλουμε

" Ζητήθηκε ενημέρωση για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη εντός του 2017 και απάντησαν για το νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το νέο έτος 2018!!!! Ζητήθηκε ενημέρωση για την πλατεία Δασκαλογιάννη στο Μπουρνάζι, την λειτουργία του κτιρίου της πρώην ψαραγοράς και τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων της πόλης εν όψει του καλοκαιριού. "

Ιουν
11
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Να σταματήσει η δίωξη του Δ. Δημητούλη, καθηγητή του 1οΕσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου

" Μέσα στην καθημερινή σχολική ζωή δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες οι όποιες επικλήσεις της δικτατορίας των συνταγματαρχών ως σωτήρων, δεν είναι ανεκτές προκλητικές συμπεριφορές στη δημοκρατική και αγωνιστική συνείδηση των δασκάλων μας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αντιφασίστα δάσκαλο που καλείται να υπερασπιστεί την αλήθεια της δημοκρατίας κόντρα στις σκοταδιστικές-ναζιστικές αντιλήψεις και μέσα στις δικαστικές αίθουσες. "

Ιουν
08
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "