• Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο
  • Έναρξη του Χειμερινού Εξαμήνου του Δημοτικού Πανεπιστημίου Περιστερίου
  • Αναμένοντας τα επίσημα…. και τον Ανδρέα Παχατουρίδη…
  • Ένωση Γονέων Περιστερίου: Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο - Οι ΚΤ.ΥΠ., η Δημοτική Αρχή και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας
  • Ένωση Γονέων Περιστερίου: Σχετικά με όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚτΥΠ
  • Περιστέρι: Ημερίδα με θέμα «Εμβολιάζομαι. Ζω χωρίς το φόβο»
  • Ημερίδα με θέμα «Παιδί και Εργοθεραπεία» στο Περιστέρι
  • ΚτΥπ ΑΕ: Θα συμβάλει στην άμεση τακτοποίηση των εκρεμοτήτων στα σχολικά κτίρια του Δήμου Περιστερίου
  • Δανάη Δημητρίου: Από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, πρώτη στο  Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ
  • Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου: Ναι στην στήριξη του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Περιστερίου

ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου: Ναι στην στήριξη του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Περιστερίου

" Ως δημοτική παράταξη θα είμαστε στο πλευρό των παιδιών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών, βοηθώντας στη λύση των προβλημάτων τους, τόσο μέσα από τη δράση μας στο δημοτικό συμβούλιο στο Περιστέρι, όσο και σε επίπεδο της Πολιτείας και των αρμόδιων υπηρεσιών της. "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Ο Αθλητισμός της διπλανής πόρτας

" Ο αθλητισμός είναι ένα κυρίαρχο και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, και όχι άδικα. Σε παγκόσμια κλίμακα, κάθε ανεπτυγμένη πολιτεία επενδύει όλο και περισσότερο στον τομέα του αθλητισμού, αναγνωρίζοντας την εξέχουσα σημασία του για την κοινωνία και το μέλλον της. Στην χώρα μας έχουν γίνει πολλά ‘’λάθη’’ σε αυτόν τον τομέα. "

Σεπ
27
Περισσότερα »
6.7.1944: Το Μπλόκο του Περιστερίου - Τιμή και Δόξα στις Ηρωίδες και στους Ήρωες της Εθνικής Αντίσταση

" Στις 6 Ιούλη του 1944, τέσσερις χιλιάδες Γερμανοί ναζί μαζί με ταγματασφαλίτες περικυκλώνουν το Περιστέρι από τα ξημερώματα, με στόχο να εξαρθρώσουν τους ΕΛΑΣίτες που μένουν στην πόλη. Μαζεύουν όλους τους άντρες από 14 μέχρι 70 ετών στο Λόφο Αξιωματικών. Συνελήφθησαν 180 αγωνιστές. Άλλους τους έστειλαν στου Γουδή, άλλους απευθείας στο Χαϊδάρι και 124 στη Γερμανία, από τους οποίους επέστρεψαν μόλις 19. "

Ιουλ
10
Περισσότερα »
Δύναμη Προοπτικής: Πόσο ασφαλή και λειτουργικά είναι τα σχολεία μας;

" Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς, είναι οι σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) και βρεφονηπιακοί –παιδικοί σταθμοί ασφαλείς εγκαταστάσεις; Συντηρούνται όπως θα έπρεπε ώστε να είναι στοιχειωδώς κατάλληλες για την συγκεκριμένη χρήση; Οι περισσότερες σχολικές εγκαταστάσεις είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Αυτό γίνεται εμφανές όταν μιλάμε για τις σχολικές αίθουσες που σε ποσοστό άνω του 60% σε ολόκληρη την χώρα, το έτος κατασκευής είναι πριν το 1984! "

Ιουλ
06
Περισσότερα »
Ο 1ος Ιστορικός Περίπατος Μνήμης στην Πόλη του Περιστερίου από την Αριστερή Κίνηση

" Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο ιστορικός περίπατος μνήμης που ξεκίνησε από την Πλατεία Δημαρχείου και κατέληξε στην πλατεία της Εθνικής Αντίστασης αφού πέρασε από χώρους σταθμούς για την τοπική ιστορία: τα παλιά λουτρά όπου έγινε το λαϊκό δικαστήριο και η εκτέλεση του αρχηδοσίλογου Γερόσταθου, το κτίριο μπιζού στη συμβολή των Κωστή Βάρναλη και Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου γινόταν τα λαϊκά συσσίτια του ΕΑΜ, τον πεζόδρομο Μεγάλου Αλεξάνδρου… "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Περιστέρι: Αντίσταση και Δωσίλογοι - Περίπατος Ιστορικής Μνήμης τη Δευτέρα 25 Ιούνη

" Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου διοργανώνει την Δευτέρα 25 Ιούνη εκδήλωση ιστορικής μνήμης με θέμα "Περιστέρι - Αντίσταση & Δωσίλογοι". Θα περιλαμβάνει Ιστορικό Περίπατο με έναρξη 7μμ στην Πλατεία Δημαρχείου και επίσκεψη σε ιστορικά σημεία του κέντρου της πόλης μας που συνδέονται με τα συσσίτια του ΕΑΜ, με την Μάχη της Παλιάς Αγοράς, με την τιμωρία δωσίλογων εγκληματιών αμέσως μετά την Απελευθέρωση. "

Ιουν
19
Περισσότερα »
Ενεργοί Πολίτες: Να στηρίξει το σύστημα υγείας στο Περιστέρι ο Δήμαρχος Περιστερίου αφήνοντας τις λαϊκίστικες ενέργειες…

" Παρακολουθούμε την ευαισθητοποίηση των κ.κ. κυρίου Μπεκιάρη και Παχατουρίδη  στην αποστολή κλιμακίου για την πραγματοποίηση  ιατρικών εξετάσεων σε δύο χωριά στην περιφέρεια. Θα θέλαμε όμως να μάθουμε από  τους τοπικούς παράγοντες της πόλης μας ποιά  είναι η έμπρακτη στήριξή τους στις Μονάδες Υγείας που εδρεύουν στο Περιστέρι; "

Μαϊ
14
Περισσότερα »
Βασίλης Μουκουβίνας: Πρόταση για «Πλειστηριασμούς Ακινήτων & Ληξιπρόθεσμα Δάνεια Τραπεζών»

" Η εκποίηση κινητής και ακίνητης περιουσίας πρέπει να ξεχωρίζεται από ποιόν είναι και σε τε αφορά συγκεκριμένα:Άν είναι από ΔΗΜΟΣΙΟ και άλλους φορείς τού Δημοσίου ενάντια σε πρώτη ΛΑΙΚΗ κατοικία, και το λαϊκή με ΚΕΦΑΛΑΙΑ, είναι απαράδεκτη!Άν είναι από ΤΡΙΤΟΥΣ (Τράπεζες, κλπ) πριν οποιαδήποτε αντίρρηση πρέπει να ελέγχεται η οφειλή και πώς προήλθε  το ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ή η ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΗ ΟΦΕΙΛΗ "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Δημοτική Αρχή και Αστυνομία εναντίων κατοίκων στον Πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου

" Η κατάσταση στον πεζόδρομο Μεγάλου Αλεξάνδρου από Επικούρου ως Δημοσθένους (Μπουρνάζι) έχει γίνει ανυπόφορη για τους κατοίκους. Οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής και της αστυνομίας ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ. Οι μεν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής ισχυρίζονται πως «για όλα φταίει η αστυνομία», η δε αστυνομία ισχυρίζεται πως «για όλα φταίει ο δήμος». "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συναινέσει στην κατασκευή του Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος;

" Κάποιοι στραγγαλίστηκαν από τα μνημόνια και κάποιοι άλλοι έκαναν ευλύγιστη τη μέση τους… Οι κάτοικοι της περιοχής και οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν ότι η αξίνα σκοντάφτει στα μάρμαρα… Προεκλογικά υπήρχε η υπόσχεση για ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, κατασκευή μουσείου.. Όλα λησμονήθηκαν.. Οι κάτοικοι όμως ορθοστατούντες θα υπερασπιστούν τη ζωή, την Ιστορία, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον!  "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Δύναμη Προοπτικής: Το mall που δεν θέλει και δεν χρειάζεται η Δυτική Αθήνα

" Δεν συμφωνούμε και με τα κροκοδείλια δάκρυα αιρετών που μιλάνε για τον «θάνατο του εμποράκου», όταν αυτοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για να τον αποτρέψουν!!! Είναι υποκρισία η σημερινή τους στάση!!! Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μην επιτρέψουμε την υλοποίηση στόχων πολυεθνικών εταιριών που το μόνο που σκέφτονται είναι το κέρδος!!! Ένα κέρδος που δεν υπολογίζει τις επιπτώσεις σε ανθρώπινες ζωές και στο περιβάλλον!!! "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Κύριε Παχατουρίδη, κύριε Θεοδωράκο, κυρία Τσιώτα, Στείλτε την ΕΛΑΣ, την CIA και την Blackrock να μας πιάσουν.

" Σε απαράδεκτη αυταρχική απόπειρα φίμωσης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών σε δημόσιο χώρο προχώρησε η δημοτική αρχή Περιστερίου την Καθαρή Δευτέρα 19/2. Συγκεκριμένα, αντιδήμαρχοι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την διανομή αντιφασιστικής ανακοίνωσης στο Άλσος Περιστερίου και την ενημέρωση των δημοτών για την αντιφασιστική αντιρατσιστική διαδήλωση στις 17 Μάρτη. "

Φεβ
25
Περισσότερα »
Καλή χρονιά από την «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» με γλέντι στην μουσική ταβέρνα «Απτάλικο»

" Η Δημοτική Συμμαχία Πολιτών Περιστερίου «Δύναμη Προοπτικής» στην πρώτη δημόσια εκδήλωσή της, υποδέχτηκε τα μέλη και τους φίλους της, στην μουσική ταβέρνα «Απτάλικο». Ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Παπαδόπουλος έκοψε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους για την νέα χρονιά υγεία, ευτυχία, ΔΥΝΑΜΗ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση: Να σταματήσει η δημοτική αρχή Παχατουρίδη τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας Δημοτών

" Στο δημοτικό συμβούλιο η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου επανέλαβε για πολλοστή φορά την απαίτηση προς την δημοτική αρχή Παχατουρίδη να σταματήσει να κάνει κατασχέσεις πρώτης κατοικίας εναντίον οφειλετών δημοτικών τελών που κατά τεκμήριο είναι χρεοκοπημένοι μικροεπαγγελματίες, η οποία απέρριψε για πολλοστή φορά το αίτημά μας… "

Δεκ
21
Περισσότερα »
Δύναμη Προοπτικής: Η δημόσια υγεία πάνω από τα κέρδη !

" Με αφορμή την δίωξη που ασκήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ιλίου που υλοποίησαν την απαίτηση των κατοίκων για μια υγεία πάνω από τα συμφέροντα και τα κέρδη των εταιριών τηλεφωνίας, εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την ενεργό στήριξή μας. Δυστυχώς, οι παραπάνω εταιρίες εκμεταλλευόμενες ένα θολό νομικό πλαίσιο, έχουν κατακλύσει τις γειτονιές με κεραίες, αδιαφορώντας για την εκπεμπόμενη ηλεκτρονική ακτινοβολία.  "

Δεκ
03
Περισσότερα »
Γιώργος Βαθιώτης: Αποχωρώ και ανεξαρτητοποιούμε από την παράταξη Παχατουρίδη για λόγους «ηθικής» τάξης»

" Δεν μπορώ από την μια μεριά να υπερασπίζομαι την ηθική και την ανιδιοτέλεια μαζί με τους αλτρουιστές και ανιδιοτελείς εθελοντές καθηγητές και από την άλλη να μετέχω σε μια παράταξη που σχολιάζεται έντονα ότι διενεργεί διαγωνισμούς φωτογραφίζοντας συγκεκριμένους προμηθευτές.   "

Νοε
19
Περισσότερα »
«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»

" Ψάχνουν να ρίξουν τις ευθύνες αλλού! Γι’ αυτό ούτε λέξη για την ταμπακιέρα! Με αφορμή το άθλιο δημοσίευμα της «ενημερωτικής» σελίδας p…. .gr, με τίτλο «Γάτος… σκούζει στο Περιστέρι…» θέλουμε να θέσουμε ορισμένα σχόλια για την επιλεκτική μνήμη του συντάκτη και την ακόμα επιλεκτικότερη δημοσιογραφική αποτύπωση του γεγονότος.  "

Νοε
16
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Όχι στις απολύσεις στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου

" Η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης κρέμεται πάνω από ιατρούς που εργάζονται στο Κ.Υ Περιστερίου. Συμβασιούχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2011, ενημερώθηκαν ότι δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους που λήγουν τους πρώτους μήνες του 2018. Πρόκειται για γιατρούς οι οποίοι στήριζαν αδιάκοπα το Κ.Υ Περιστερίου από την αρχή της λειτουργίας του το 2011 έως σήμερα. "

Νοε
01
Περισσότερα »
Βαλτωμένο το Αντιπλημμυρικό στο Περιστέρι με ευθύνη της Διοίκησης Παχατουρίδη – Να ληφθούν άμεσα μέτρα…

" Έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το Περιστέρι και έβαλε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ο Δήμαρχος Περιστερίου από το 2002 είχε εξαγγείλει την «άμεση λύση» στο πρόβλημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Πόλης, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι. Όλοι οι άλλοι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας –πλην Περιστερίου- έκαναν μελέτες και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας βρίσκονται σε εξέλιξη τα αντίστοιχα έργα.  "

Οκτ
24
Περισσότερα »
"1940 - 2017  Ο αντιφασιστικός αγώνας τότε και σήμερα": Εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου

" Την Δευτέρα 23/10  θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου (7.30 μμ στο Πολιτικό - Πολιτιστικό Στέκι της Αριστερής Κίνησης, Ακροπόλεως 18 και Ιάσονος)  με θέμα: ". 1940 - 2017  Ο αντιφασιστικός αγώνας τότε και σήμερα". Ομιλητές: Θανάσης Καμπαγιάνης και Πάνος Παπανικολάου "

Οκτ
21
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "