Τουρκία: Το 2030 οι Κούρδοι θα είναι πλειοψηφία… κι αυτό είναι το πρόβλημα του σαλαφιστή Ερντογάν

Κατηγορία: Διεθνή Τουρκία


Ο πληθυσμός της Τουρκίας αυξάνεται κατά 1.600.000 ψυχές τον χρόνο. Απ’ αυτές οι 450.000 είναι κουρδικής καταγωγής και οι υπόλοιπες διαφορετικής εθνικής καταγωγής (αρμένιοι, έλληνες, κλπ)

--------------------

Η στατιστική υπηρεσία της Τουρκίας (TÜİK) ανακοίνωσε πως στα τέλη του 2010 ο πληθυσμός της Τουρκίας έφτασε στα 73.722.988 άτομα. Το μισό του πληθυσμού της χώρας αποτελείται από άτομα μικρότερα από 29 χρονών.

 Με βάση τα αποτελέσματα στης στατιστικής υπηρεσίας ο πληθυσμός αποτελείται από 50,2% (37..43.182) άντρες και 49,8% (36.679.806) γυναίκες. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του πληθυσμού της Τουρκίας κατά το 2010 ήταν 15,88 τοις χιλίοις. Από τις 81 περιοχές τις χώρας, στις 53 ο πληθυσμός αυξήθηκε και σε 28 μειώθηκε.

Κατά το έτος 2009 ο πληθυσμός είχε μειωθεί σε 14 περιοχές. Οι τρεις πρώτες σε αύξηση περιοχές ήταν το Μπίλετζικ, Ισπάρτα, και Ερζιντζάν, ενώ οι τρεις με το χαμηλότερο ποσοστό ήταν Τούντζελι, Τσανκίρι και Αρνταχάν.

Το 18% του πληθυσμού κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι με βάση αυτό ένας στους 6 κατοίκους κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη. Ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης το 2009 ήταν 12.915.158 και το 2011 έφτασε στα 13.255.685 άτομα.

Το ανησυχητικό βέβαια για τους τούρκους  είναι ότι η μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση γίνεται στα ΝΑ της χώρας.  Εκεί  οι Κούρδοι της  Τουρκίας  γεννοβολάνε και οι «Τούρκοι» μειώνονται. Πριν από μερικούς μήνες, ο Ερντογάν έκανε έκκληση στους Τούρκους να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδία, για να διατηρήσει η Τουρκία το πληθυσμιακό πλεονέκτημα που έχει έναντι των χωρών της περιοχής και κυρίως έναντι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Όμως, σύμφωνα με  άρθρο  του  αρθρογράφου  της «Σαμπάχ»  Εμρέ  Ακόζ,

πίσω από την έκκληση του Τούρκου πρωθυπουργού κρύβονται οι φοβίες του Ερντογάν για σταδιακή κυριαρχία του κουρδικού πληθυσμού στη χερσόνησο της Ανατολίας.
Πάντα σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, των δηλώσεων Ερντογάν προηγήθηκαν οι ανακοινώσεις της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η εν λόγω υπηρεσία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι οι εκτιμήσεις που έκανε την δεκαετία για την πορεία αύξησης του πληθυσμού της Τουρκίας επαληθεύονται πλήρως.

Ο ρυθμός αύξησης της γεννητικότητας της Τουρκίας ακολουθεί ταχύτατη πτωτική πορεία. Ενώ το 2009 οι γεννήσεις ήταν 17,4 ανά χίλιους κατοίκους, το 2010 έπεσαν στις 17,0, ενώ το 2003 ήταν 23,7.

Τα στατιστικά στοιχεία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά, αν σκεφθεί κανείς ότι ακόμα και το ποσοστό αυτό οφείλεται στους μεγάλους ρυθμούς αύξησης των Κούρδων, που κατοικούν στη ΝΑ Τουρκία αλλά και σε άλλες περιοχές της τουρκικής επικράτειας.


Το 2030 οι Κούρδοι θα ξεπεράσουν σε πληθυσμό, όλες τις άλλες εθνότητες τα Τουρκίας

Αν υπήρχε τρόπος να μετρηθεί ξεχωριστά ο ρυθμός αύξησης της γεννητικότητας σε κούρδους και Τούρκους, θα προέκυπτε ότι το 2025-2030 οι Κούρδοι ίσως ξεπεράσουν σε πληθυσμό όλους τους άλλους κατοίκους της Τουρκίας, που σημειωτέον δεν είναι όλοι Τούρκοι.

Πάντως, από τα στοιχεία που διατίθενται προκύπτει ότι την στιγμή που οι Κούρδοι της ΝΑ Τουρκίας αυξάνονται με ρυθμούς 27,3 τοις χιλίοις, στην περιοχή του Δυτικού Μαρμαρά ο ρυθμός είναι 11,4 τοις χιλίοις, συνυπολογιζομένου του γεγονότος ότι και στο Δυτικό Μαρμαρά ζουν πολλοί Κούρδοι, που ανεβάζουν το ποσοστό, επειδή οι Κούρδοι παραδοσιακά είναι πιο ...καρπεροί από τους Τούρκους!

Ο χρόνος δουλεύει υπέρ των Κούρδων  (και  έμμεσα  υπέρ των  Ελλήνων),  αρκεί να αντισταθούν στις πολιτικές αφομοίωσης και πολιτισμικής γενοκτονίας που ακολουθούν με ανατολίτικη πονηριά οι κυβερνήσεις των ισλαμιστών  του ΑΚΡ-Ερντογάν.

Πηγή: autochthonesellhnes.blogspot.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "