Τουρκία: Τον «τέλειο», «δίκαιο», «αδιάφθορο» και «δημοκρατικό» εκλογικό νόμο επέβαλε ο Ερντογάν!!!

Κατηγορία: Διεθνή Τουρκία


Ισόβιος πρόεδρος της Τουρκίας ο Ρ.Τ.Ερντογάν με το νέο εκλογικό νόμο!

Tα όνειρα των Αμερικανών για ανατροπή του Ρ.Τ.Ερντογάν με «δημοκρατικές διαδικασίες» κατόπιν δηλαδή εκλογών, φαίνεται πως λαμβάνουν τέλος καθώς η τουρκική Εθνοσυνέλευση  υπερψήφισε τελικά τον περιβόητο νόμο της σύμπραξης μεταξύ ΑΚΡ –ΜΗΡ αλλά και την «ιδιωτικής» ψήφου με βάση την οποία ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα έχει την δυνατότητα να «μαγειρέψει» το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία το 2019.

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που διορίστηκε νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ένας δηλωμένος εχθρός του Ρ.Τ.Ερντογάν, ο Μάικ Πομπέο.

Έτσι όχι μόνο θα μπορεί το ΑΚΡ να συμπράττει με το ΜΗΡ και να εκλέγουν από κοινού πρόεδρο αλλά θα θεωρούνται έγκυρα τα ψηφοδέλτια που θα βγαίνουν από μη σφραγισμένους φακέλους!

Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά θα θεσμοθετηθεί ένας πρωτοποριακός τρόπος ψηφοφορίας με φορητές κάλπες!

Συγκεκριμένα ο νομάρχης θα μεταφέρει τις κάλπες σε όποιο σημείο θέλει και ο κόσμος θα ψηφίζει υπό την προστασία αστυνομικών και χωρίς την παρουσία κομματικών εκπροσώπων!

Ο νόμος αυτός εξουσιοδοτεί την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή να συγχωνεύει εκλογικές περιφέρειες και να μετακινεί τις κάλπες σε άλλες περιοχές. Οι κάλπες θα γίνονται δεκτές χωρίς την σφραγίδα της τοπικής εκλογικής επιτροπής, οριστικοποιώντας απόφαση που είχε ληφθεί κατά τη διάρκεια του περσινού δημοψηφίσματος, η οποία είχε προκαλέσει την κατακραυγή των επικριτών της κυβέρνησης, όπως και ανησυχία μεταξύ των παρατηρητών των εκλογών.

Βάσει του νόμου αυτού θα επιτρέπεται επίσης στα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας να μπαίνουν στα εκλογικά τμήματα όταν θα καλούνται από έναν ψηφοφόρο, σε ένα μέτρο το οποίο θα επιτρέψει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, να εξαλειφθεί ο εκφοβισμός από το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, στο οποίο η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και από το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έχουν δηλώσει ότι η παρουσία μελών των δυνάμεων ασφαλείας στα εκλογικά τμήματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταστεί λιγότερο διαφανής η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων

Φυσικά τέτοιου είδους ψηφοφορία δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή από την Δύση αλλά στην τελική ποιος νοιάζεται τι θα πει η Δύση; Άλλωστε εδώ που τα λέμε και οι βασικοί αντίπαλοι του Ρ.Τ.Ερντογάν, οι Κεμαλιστές έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στο παρελθόν για το πόσο «δημοκράτες» ήταν και αυτοί.

Απλά οι Κεμαλιστές είναι αγαπητοί στην Δύση επειδή εξυπηρετούσαν τα δυτικά συμφέροντα ενώ ο Ρ.Τ.Ερντογάν εκπροσωπεί αποκλειστικώς τα δικά του.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου ο βουλευτής Τραπεζούντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Haluk Peksan  ανέφερε τα εξής: “Η γιαγιά της γιαγιάς μου είναι ακόμα εγγεγραμμένη  στους εκλογικούς καταλόγους. Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες εγγραφές . Σας συγχαίρω! Αναστήσατε  τη γιαγιά της γιαγιάς μου που πέθανε τον περασμένο αιώνα”.

Ο βουλευτής εκτιμά ότι ο αριθμός των πλαστών ταυτοτήτων που θα ψηφίσουν ανέρχεται στα 2.537.000.

Επίσης ο νέος νόμος επιτρέπει πλέον τις συμμαχίες μεταξύ κομμάτων ακόμη και αν αυτά βρίσκονται κάτω από το ποσοστό του 10%, το προκαθορισμένο όριο για την ένταξή τους στην τουρκική Βουλή. Εκ πρώτης όψεως η αλλαγή ακούγεται ασήμαντη, ωστόσο δίνει τη δυνατότητα στο κόμμα του Ερντογάν να εξασφαλίσει την υπερπλειοψηφία, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το αποδυναμωμένο κόμμα των εθνικιστών και με άλλα μικρά συντηρητικά κόμματα.

Να συμπληρώσουμε ότι το ΜΗΡ στην ουσία έχει γίνει εδώ και καιρό το «μαγαζάκι» του ΑΚΡ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα λάβει ποσοστά που θα αγγίζουν τα επίπεδα ψηφοφοριών σε χώρες της Κεντρικής Αφρικής.

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

 Πηγή: pronews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "