Εκεί οι Νόμοι είναι για όλους: Ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας για φοροδιαφυγή!!!

Κατηγορία: Διεθνή Οικονομία


Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρημάτων, καταδικάστηκε από εφετείο του Παρισιού ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας Ζερόμ Καϊζάκ, ο οποίος διατηρούσε κρυφούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Ο Ζερόμ Καϊζάκ υπήρξε κήρυκας της μάχης κατά της φοροδιαφυγής επί προεδρίας Ολάντ. Φαίνεται πάντως ότι θα αποφύγει τη φυλακή καθώς εξασφάλισε αναστολή για δύο από τα τέσσερα χρόνια φυλάκισης.

Ο Καϊζάκ, κάποτε κήρυκας της μάχης κατά της φοροδιαφυγής, καλείται επίσης να πληρώσει πρόστιμο 300.000 ευρώ, πέντε χρόνια μετά το πιο ηχηρό σκάνδαλο της προεδρίας του Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ζερόμ Καϊζάκ «δεν αξίζει τη φυλακή» υποστήριξε βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου ο δικηγόρος του Ερίκ Ντιπόν-Μορετί, ο οποίος θα ζητήσει μείωση της ποινής. Ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα άμεσης μείωσης για κάθε ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών, εφόσον δεν υπάρχει υποτροπή.

Κατά την ανακοίνωση της ποινής ο 65χρονος Ζερόμ Καϊζάκ παρέμεινε ήρεμος και συγκεντρωμένος. Στη διάρκεια της δίκης του σε δεύτερο βαθμό είχε εξομολογηθεί τον «φόβο του να πάει φυλακή».

Η υπεράσπισή του είχε ζητήσει να του επιβληθεί ποινή που «δεν θα καταρρακώσει περισσότερο απ' ό,τι είναι απαραίτητο έναν διαλυμένο άνθρωπο», προειδοποιώντας για τον κίνδυνο αυτοκτονίας του πρώην ανερχόμενου αστέρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η απόφαση αποτελεί χαστούκι για τη γαλλική οικονομική εισαγγελία, η οποία είχε ζητήσει την επικύρωση της ποινής φυλάκισης τριών ετών χωρίς αναστολή που είχε επιβληθεί το 2016 πρωτοδίκως στον πρώην υπουργό.

Πηγή: ΑΠΕ/AFP

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "