Ασπίδα προστασίας για το γεωτρύπανο της Exxon Mobil από αντιτορπιλικά του 6ου Στόλου

Κατηγορία: Διεθνή Γεγονότα

USS Carney transits the Mediterranean Sea while operating in US 6th Fleet, @USNavyEurope

Αντιτορπιλικά του 6ου Στόλου στη Σούδα: Ασπίδα προστασίας για το γεωτρύπανο της Exxon Mobil

Μόλις πριν από 48 ώρες ένα ακόμη αντιτορπιλικό της ίδιας κλάσης (Arleigh Burke) με τα ήδη υπάρχοντα στην Ανατολική Μεσόγειο, το USS ROSS (DDG 71) προσέγγισε τη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, πράγμα που φρόντισε ο Αμερικανός Πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Παϊατ να γνωστοποιήσει μέ στο twitter.


 

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες πιθανό να φτάσουν σε σχετικά κοντινές αποστάσεις από το οικόπεδο 10 κι άλλα Αμερικανικά πλοία επιφανείας- και όχι μόνο- πράγμα που δείχνει την έμπρακτη προσπάθεια που γίνεται ώστε οι λεονταρισμοί της Άγκυρας, να περιοριστούν ή να εξαλείφουν εξ αρχής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκείνο που επιδιώκουν είναι να γίνει η δουλειά της εταιρίας, Αμερικανικών συμφερόντων, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, διότι αυτό άμεσα θα σημάνει και απώλεια εκατομμυρίων για την εταιρία.

Η Αμερική είναι λογικό κι έχει δείξει με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να δράσει όπως οι Ιταλοί της Eni, την περασμένη Άνοιξη καθώς τότε η παρενόχληση, οι απειλές και ο ναυτικός αποκλεισμός από την Άγκυρα έπιασαν τόπο, με το γεωτρύπανο της Ιταλικής εταιρίας να εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια. Ηνωμένες Πολιτείες, Ισραήλ & Ελλάδα «ασπίδα» προκλήσεων.


Το πλέον σαφές μήνυμα που εξέπεμψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και αρκετές ημέρες, ξεκίνησε με την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και γνωστοποιήθηκε ακόμη και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδεία εικόνων.

Η επόμενη κίνησή τους ήταν η συμμετοχή με δυο αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke στην άσκηση Νέμεσις που διοργάνωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, στην οποία πήραν μέρος ναυτικές δυνάμεις από την Μεγάλη Βρετανία, την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, με το τελευταίο να δίνει μεγάλη βαρύτητα και ίσως πρωτοφανή εξωστρέφεια, με τη δημοσιοποίηση εικόνων από τα ασκηθέντα Ισραηλινά τμήματα επί Κυπριακού εδάφους κυρίως των ανδρών ειδικών επιχειρήσεων της θρυλικής «Maglan».

Σημαντικό θεωρείται για το Ελληνικό πεντάγωνο πως την ίδια περίοδο τα Ισραηλινά F-16 Soufa ήταν στη Λάρισα και δεν δίστασαν να πετάξουν, μαζί με Ελληνικά αεροσκάφη, ακόμη και σε πτήσεις εξοικείωσης σε περιοχές που θέλει ως αποστρατικοποιημένες η Αγκυρα.


 

Ελλάδα και Κύπρος εκείνο που επιδιώκουν με τη διαρκή παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο είναι να δείξουν με κάθε τρόπο ότι είναι ανάμεσα στους μεγάλους παίκτες της περιοχής και πως είναι ικανές χώρες να θέτουν όρια σε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά, διατηρώντας το Status Quo.

Μέσω διαρκών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή και ναυτικών οδηγιών (Navtex) για δέσμευση θαλασσίων περιοχών Αθήνα και Λευκωσία μαζί με άλλες σύμμαχες χώρες θα επιχειρήσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα της Άγκυρας είτε να περιοριστεί είτε να μην υπάρξει καν, πράγμα που ήδη έχει εφαρμοστεί-με επιτυχία- μέσα από τόσες κοινές ασκήσεις και όχι μόνο σε διμερές επίπεδο.

Οι εκπαιδευτικές αυτές δραστηριότητες έχουν κι έναν άλλον στόχο σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικούς των ΕΔ: Να ανακόψουν τις ορέξεις για οικόπεδα που δεν έχουν μπει ήδη σε καθεστώς γεωτρήσεων και που στην Άγκυρα έχουν ανοίξει την όρεξή του Ταγίπ Ερντογάν και των αξιωματούχων που περιστοιχίζουν τον Τούρκο πρόεδρο.

Ασκήσεις ασύμμετρων απειλών στο γεωτρύπανο της Exxon Mobil

Tο υπερατλαντικό ταξίδι του γεωτρύπανου του ενεργειακού κολοσσού της Exxon Mobil, «Stena Icemax», έχει ήδη ξεκινήσει με τον απόπλου του, από το Las Palmas κοντά στις Καναρίους Νήσους και οι δυο παράλληλες κινήσεις πλοίων του 6ου Στόλου και της ναυτικής οδηγίας (Navtex) της Λευκωσίας, δείχνουν σαν συντονισμένες κινήσεις αποφασιστικού μηνύματος.

Το «Stena Icemax», έχει ξεκινήσει στις 29 Οκτωβρίου το ταξίδι του κι όπως δηλώνεται μέσω του Marine Traffic, υπολογίζεται πως θα προσεγγίσει την Λεμεσό την ερχόμενη Κυριακή 11 του μηνός ή το πολύ την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. Από τις 7 το πρωί (ώρα Ελλάδος) έχει περάσει από τα στενά του Γιβλαρτάρ και εισήλθε στη Μεσόγειο.

Στο γεωτρύπανο κι ενώ ήταν στην περιοχή του Las Palmas, χιλιάδες μίλια μακριά από το οικόπεδο 10, ήδη έχουν γίνει ασκήσεις που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.

Παρόμοιες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν και στα βοηθητικά πλοία του γεωτρύπανου τα οποία εδώ και καιρό βρίσκονται στη Λεμεσό κι’ από εκεί φαίνεται το επίπεδο της προετοιμασίας και των μηνυμάτων που εκπέμπονται.

USS Carney transits the Mediterranean Sea while operating in US 6th Fleet, @USNavyEurope

Πηγή: hellasjournal.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "