Τουρκικό Σκάνδαλο κατασκοπίας στη Γερμανία - Αστυνομικός παρέδιδε στοιχεία για τους Τούρκους εξόριστους

Κατηγορία: Διεθνή Γεγονότα


Γερμανός αξιωματικός κατασκόπευε υπέρ της Τουρκίας: Νέα σύννεφα για τον Ερντογάν

Μια νέα υπόθεση κατασκοπείας επιβαρύνει τις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας, την στιγμή που ξεκινά σήμερα το απόγευμα η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο.

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Ταγκεσπίγκελ, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν καταφέρει να στρατολογήσουν αξιωματικό της γερμανικής αστυνομίας, ο οποίος είχε ως αποστολή του να ενημερώνει για τους τόπους κατοικίας και τις κινήσεις εξόριστων Τούρκων μελών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι και ζουν στη Γερμανία.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες –όπως αναφέρει το ρεπορτάζ- είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τον Γερμανό αξιωματικό της αστυνομίας και διαπίστωσαν πως αυτός παρέδιδε τις πληροφορίες που συνέλεγε σε Τούρκο διπλωμάτη, που υπηρετεί στην Πρεσβεία της Τουρκίας στο Βερολίνο. Οι γερμανικές αρχές πιστεύουν πως ο Τούρκος διπλωμάτης είναι μέλος των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του.


 

Την ίδια ώρα, οι γερμανικές αρχές έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Βερολίνο, καθώς σήμερα αργά το μεσημέρι αναμένεται να αφιχθεί ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ήδη, η οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, με αίτημα την απελευθέρωση των δημοσιογράφων που βρίσκονται κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές.

Ο κ. Ερντογάν θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους τουρκικών οργανώσεων της Γερμανίας, ενώ αύριο θα έχει γεύμα εργασίας με την Καγκελάριο Μέρκελ και θα παρευρεθεί σε δεξίωση που διοργανώνει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ.

Σε δηλώσεις του ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει πως σκοπός της επίσκεψης του είναι η εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με τη Γερμανία.

Από την άλλη πλευρά σε σημερινές του δηλώσεις, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίκαελ Ροτ σημείωσε πως απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν μέχρι την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Παντελής Βαλασόπουλος

Πηγή: ΚΥΠΕ, hellasjournal.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση



«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "