Προβολή στο μέλλον για την Ελλάδα; Αραβικές «εγκληματικές» οικογένειες κάνουν το Βερολίνο "Σικάγο"

Κατηγορία: Διεθνή Γεγονότα


Εμπορεύονται ναρκωτικά, πωλούν προστασία, κάνουν ληστείες. Μεγάλες αραβικές οικογένειες σκορπούν τον φόβο και τον τρόμο στο Βερολίνο διότι λύνουν τις διαφορές τους χρησιμοποιώντας ακόμα και όπλα.

Συνήθως οι συμμορίες δρουν στην αφάνεια για να μην τραβήξουν την προσοχή της αστυνομίας, αλλά και για να αποφύγουν κάθε δημοσιότητα. Οι όποιες διενέξεις αντιμετωπίζονται ως «εσωτερική υπόθεση». Μέλη γνωστών αραβικών οικογενειών του Βερολίνου κάνουν ωστόσο ολοένα και συχνότερα χρήση όπλων στις μεταξύ τους συγκρούσεις.

Η αστυνομία και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης καταγράφουν το τελευταίο διάστημα αύξηση των ένοπλων συμπλοκών. Το Βερολίνο ζει ακόμα και σκηνές καταδίωξης με αυτοκίνητα που θυμίζουν «Σικάγο» σε ταινίες για τον Αλ Καπόνε.

Τη νύχτα της Κυριακής λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι άνοιξαν πυρ μέσα από αυτοκίνητο εναντίον ενός μπαρ στη συνοικία Νοικέλν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο θαμώνες, μέλη μεγάλης αραβικής οικογένειας.

Λίγες ώρες νωρίτερα στη συνοικία Κρόιτσμπεργκ μέλη δύο μεγάλων οικογενειών συγκρούστηκαν κρατώντας γκλοπ, σπρέι πιπεριού και τσεκούρια. Χρειάστηκε παρέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις. Μια μέρα νωρίτερα άγνωστος πυροβόλησε εναντίον ταχυφαγείου στη συνοικία Φριντενάου χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Στα χέρια αραβικών οικογενειών το 25% του οργανωμένου εγκλήματος


Ενημέρωση για τις συλλήψεις μελών αραβικών οικογενειών από τον επικεφαλής της εισαγγελίας Βερολίνου.

Η νέα αρχηγός της αστυνομίας Βερολίνου Μπάρμπαρα Σλόβικ υπογραμμίζει ότι διεξάγονται έρευνες σε βάρος εγκληματικών στοιχείων που ανήκουν σε μεγάλα σόγια. Σύμφωνα με την αρχηγό το 25% του οργανωμένου εγκλήματος στη γερμανική πρωτεύουσα βρίσκεται στα χέρια λίγων αραβικών οικογενειών.

Μεγάλες οικογένειες αραβικής καταγωγής ζουν κυρίως στο Βερολίνο, αλλά και στην περιοχή Ρουρ της δυτικής Γερμανίας, την Κάτω Σαξωνία και τη Βρέμη. Στην πρωτεύουσα υπολογίζεται ότι ζουν σήμερα 12 «εγκληματικές» οικογένειες με εκατοντάδες μέλη. Από τις 68 έρευνες που διεξάγει η αστυνομία Βερολίνου σε βάρος του οργανωμένου εγκλήματος οι 14 εστιάζουν σε αραβικές οικογένειες.

Οι κλειστές οικογενειακές δομές αποτελούν συχνά ανυπέρβλητο εμπόδιο για τις γερμανικές διωκτικές αρχές. Σε πολλά μέλη των οικογενειών αυτών κουρδικής, παλαιστινιακής και λιβανέζικης καταγωγής δεν επιτρεπόταν η εργασία.

Επισήμως ήταν ανιθαγενείς, ενώ ο τόπος διαμονής τους ήταν άγνωστος. Τα εισοδήματά τους προέρχονται πάντως από το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο εδώ και μήνες βρίσκεται στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών, αλλά και της κοινής γνώμης.

Dpa / Στέφανος Γεωργακόπουλος

Πηγή: dw.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "