Βενεζουέλα, το πρότυπο σοσιαλιστικής ευμάρειας των Συριζαίων – Γιατί την εγκαταλείπουν οι πολίτες της

Κατηγορία: Διεθνή Γεγονότα


Εν έτει 2018, βλέπουμε τα αποτελέσματα του σοσιαλισμού στην Βενεζουέλα του Μαδούρο. Μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες του πλανήτη. Στη χώρα πρότυπο των Συριζαίων, που κυβερνάται από έναν πρώην οδηγό λεωφορείου, ο οποίος κατά τους δικούς μας κομμουνιστές σωτήρες αποτελεί τον φάρο της ανθρωπότητας. Την περίοδο 2014-2018, επί του περήφανου Μαδούρο δηλαδή, 186.000 Βενεζολάνοι έκαναν αίτηση ασύλου (στοιχεία ΟΗΕ) σε γειτονικές χώρες. Άλλες 600.000 περίπου εκμεταλλεύτηκαν εναλλακτικές νομοθεσίες και παραθυράκια προκειμένου να ζήσουν ως «πρόσφυγες» οπουδήποτε εκτός της σοσιαλιστικής πατρίδας τους.

-------------------------------

Κερδάνε και στη Βενεζουέλα…

Θυμόσαστε την περίφημη ΕΣΣΔ; Την πατρίδα των απανταχού κομμουνιστών, για χάρη της οποίας έγιναν πόλεμοι, εγκλήματα και καταστροφές; Με τους δικούς μας θαυμαστές της να μας σέρνουν μέχρι και σε εμφύλιο πόλεμο μπας και ενταχθούμε και εμείς στη «σφαίρα επιρροής» της; Και γίνουμε Βουλγαρία;

Ε… λοιπόν, όταν η ΕΣΣΔ έπεσε από μόνη της, παρά την χρόνια περικύκλωσή της από «ιμπεριαλιστές φονιάδες των λαών», τα δυο χαρακτηριστικά στοιχεία που την διέκριναν ήταν ότι πρώτον κυριάρχησε η μαφία, και δεύτερον ότι δεκάδες χιλιάδες κοπέλες έσπευσαν στη Δύση για να εργαστούν ως … πόρνες.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα των 70 χρόνων κοπιώδους προσπάθειας να «κτιστεί» ο σοσιαλισμός και να ευδοκιμήσει ο «σοσιαλιστικός άνθρωπος»… Περασμένα ξεχασμένα θα μου πείτε… τι κάθεσαι και ασχολείσαι με τρίχες την ώρα που σε εμάς εδώ ο κώλος μας έχει πάρει φωτιά;

Και όμως… δεν πρέπει να ξεχνάμε τίποτα, ειδικά όταν έχουμε το απονενοημένο διάβημα του 2014, τότε δηλαδή που οι Έλληνες θέλησαν και αυτοί να δοκιμάσουν τον κομμουνισμό!

Με αρχηγό έναν ημιμαθή καταληψία, ο οποίος γράφτηκε στην ΚΝΕ μετά την πτώση της ΕΣΣΔ! Τότε δηλαδή που όλος ο κόσμος, των πρώην Σοβιετικών συμπεριλαμβανομένων, έφτυνε εν χορώ το κομμουνιστικό μοντέλο.

Σήμερα, εν έτει 2018, βλέπουμε τα αποτελέσματα του σοσιαλισμού στην Βενεζουέλα του Μαδούρο. Μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες του πλανήτη. Στη χώρα πρότυπο των Συριζαίων, που κυβερνάται από έναν πρώην οδηγό λεωφορείου, ο οποίος κατά τους δικούς μας κομμουνιστές σωτήρες αποτελεί τον φάρο της ανθρωπότητας.

Και που αν επικρατούσαν οι λαφαζανιές και οι οικονομικές πολιτικές του Δρα Μπαρουφάκη, κάτι ανάλογο θα ζούσαμε σήμερα κι εμείς, σε χειρότερο βαθμό, αφού όχι μόνο δεν παράγουμε πετρέλαιο, αλλά εισάγουμε από την Αίγυπτο μέχρι και ξερά φασόλια…

Τουλάχιστον αυτά έλεγαν μέχρι πρότινος κάποιοι μεγαλόσχημοι Συριζαίοι (βλ. Δούρου, κ.ά.), άσχετα αν τον τελευταίο καιρό κάνουν την πάπια αφού μάλλον τους πνίγουν οι ντόπιες ευθύνες για την προκοπή του τόπου, και δεν έχουν χρόνο για ιδεολογικές διεθνιστικές φανφάρες…

Σήμερα λοιπόν που η περήφανη Βενεζουέλα πάσχει από τερατώδη πληθωρισμό, ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων, αλλά ακόμη και χαρτιού υγείας, με τους κατοίκους της να μην έχουν αφήσει ούτε φλαμίνγκο στους ζωολογικούς κήπους που να μη το φάνε ψητό στα κάρβουνα, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι πως χιλιάδες Βενεζουελάνες σπεύδουν στη γειτονική Κολομβία προκειμένου να ζήσουν το όνειρο ως … πόρνες! Σας θυμίζει κάτι;

Σύμφωνα λοιπόν με ενδελεχές ρεπορτάζ του Sky News, σε ένα συγκεκριμένο δημοφιλές πορνείο σε κολομβιανή πόλη, την Cúcuta, το 90% των 60 «εργαζόμενων κοριτσιών» σε αυτό, ήταν από την… Βενεζουέλα.

Μάλιστα η προσφορά είναι πλέον τόσο μεγάλη που οι τιμές για μια συνεύρεση έχουν πάρει την κατιούσα, με αποτέλεσμα οι μερακλήδες της περιοχής να χαίρονται τον έρωτα με μόλις… 5$. Εκτός όμως από αυτές τις κοπέλες, ήδη έχουν εγκαταλείψει τη χώρα πάνω από ενάμιση εκατομμύριο Βενεζολάνων.


Την περίοδο 2014-2018, επί του περήφανου Μαδούρο δηλαδή, 186.000 Βενεζολάνοι έκαναν αίτηση ασύλου (στοιχεία ΟΗΕ) σε γειτονικές χώρες. Άλλες 600.000 περίπου εκμεταλλεύτηκαν εναλλακτικές νομοθεσίες και παραθυράκια προκειμένου να ζήσουν ως «πρόσφυγες» οπουδήποτε εκτός της σοσιαλιστικής πατρίδας τους.

Όλοι αυτοί, που κατά το καθεστώς είναι εχθροί και πράκτορες των Αμερικανών, υφίστανται απίστευτη εκμετάλλευση και διακρίσεις, πάντα σύμφωνα με επίσημη έκθεση του UNHCR.

Σύμφωνα με την κολομβιανή κυβέρνηση, τους τελευταίους 16 μήνες πάνω από 820.000 «πρόσφυγες» από την Βενεζουέλα έχουν εισέλθει στη χώρα, με τους μισούς από αυτούς να είναι ακόμη σε «παράνομη» κατάσταση.

Αν σε αυτά τα νούμερα προστεθούν και οι 250.000 Κολομβιανοί που επίσης επέστρεψαν στη χώρα από τον παράδεισο του Μαδούρο, τότε η Κολομβία μέσα σε ένα χρόνο έχει αναγκαστεί να δεχτεί ένα και πλέον εκατομμύριο νέων κατοίκων, οι οποίοι βεβαίως χρειάζονται τρόφιμα, περίθαλψη, εργασία κλπ. Στην άλλοτε ειδυλλιακή και ήσυχη μεθοριακή πόλη Cucuta, τώρα επικρατεί χάος με δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες να περιφέρονται και να κοιμούνται στους δρόμους.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας δυσκολεύει τα πράγματα, απαιτώντας έγγραφα, διαβατήρια, ταυτότητες κλπ. από τους πρόσφυγες, κάτι που είναι πρακτικά αδύνατον αφού το Καράκας αρνείται να προμηθεύσει με αυτά όλους όσοι τα ζητούν για να φύγουν από τη χώρα.

Κάτι ανάλογο, σε μικρότερο βαθμό, συμβαίνει και στη Βραζιλία, όπου ήδη έχουν καταφτάσει 33.000 Βενεζολάνοι, ζητώντας πολιτικό άσυλο. Στην μεθοριακή Roraima ζουν πάνω από 5.000 πρόσφυγες σε πρόχειρους καταυλισμούς που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ (UNHCR) σε συνεργασία με τον στρατό της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 95% των προσφύγων δηλώνει πως έφυγε λόγω της πείνας, της ανασφάλειας, και της σκληρής γενικευμένης βίας που επικρατούν στη χώρα πρότυπο του Σύριζα. Σε αυτό εδώ το σημείο να προσθέσουμε πως τα τελευταία δυο χρόνια το Καράκας είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα των δολοφονιών…

Τέλος, άλλες 350.000 Βενεζολάνοι κατέληξαν στον Ισημερινό (Ecuador), μόνο μέσα στους 6 πρώτους μήνες του 2018! Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με στοιχεία του ΟΗΕ, κάθε μέρα περνάνε τα σύνορα (μέσω Κολομβίας) 4.500 ως 5.000 Βενεζολάνοι πρόσφυγες.

Τελικό συμπέρασμα; Και στη Βενεζουέλα κερδάνε!

ΥΓ: Ένα πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής του «μαδουρισμού» ζούνε τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ύδρας. Χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, και χωρίς δυνατότητα φυγής…

Σύριζα ολέ, που λέγαμε το 2014.

-------------------------

Βραζιλία: Κινητοποίηση του στρατού στα σύνορα με τη Βενεζουέλα


Την ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να «εγγυηθούν την ασφάλεια» στην Πολιτεία Χοράιμα, όπου έχουν συρρεύσει τους τελευταίους μήνες δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα, διέταξε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Μισέλ Τέμερ.

«Εξέδωσα διάταγμα για την αποστολή (μονάδων) των ένοπλων δυνάμεων προκειμένου να εγγυηθούν την τήρηση του νόμου και της τάξης στη Χοράιμα (...) από την 29η Αυγούστου ως την 12η Σεπτεμβρίου», τόνισε ο πρόεδρος της Βραζιλίας.

Σκοπός είναι «να εγγυηθούμε την ασφάλεια των βραζιλιάνων πολιτών αλλά επίσης και των μεταναστών από τη Βενεζουέλα που εγκατέλειψαν τη χώρα τους», πρόσθεσε.

Ο Τέμερ χαρακτήρισε την κατάσταση «τραγική», επέρριψε την ευθύνη για αυτήν στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή Νικολάς Μαδούρο και τη χαρακτήρισε «απειλή (...) για ολόκληρη την ήπειρο». «Το πρόβλημα της Βενεζουέλας δεν είναι πλέον εσωτερικό πολιτικό ζήτημα. Αποτελεί απειλή για την αρμονία σε όλη την ήπειρο», υπογράμμισε ο Τέμερ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Προέτρεψε «τη διεθνή κοινότητα να υιοθετήσει διπλωματικά μέτρα» για να αντιμετωπιστεί η μαζική έξοδος των πολιτών της Βενεζουέλας, που φεύγουν εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής κρίσης στη χώρα τους. Ο αρχηγός του Κράτους δεν διευκρίνισε πόσοι στρατιωτικοί θα κινητοποιηθούν.

Το διάταγμά του ανακοινώθηκε περίπου δέκα ημέρες έπειτα από τα επεισόδια στην Πακαράιμα, όπου ένας όχλος αγανακτισμένων πολιτών επιτέθηκε σε εκατοντάδες μετανάστες από τη Βενεζουέλα και έκαψε αγαθά και προσωπικά τους είδη. Ο υπουργός Άμυνας Ζοακίμ Σίλβα ι Λούνα είχε δηλώσει κατόπιν ότι «στρατιώτες έχουν πλέον πάρει θέση» στα σύνορα, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Ασφαλείας Σέρζιου Ετσεγόγεν είχε σημειώσει πως οι ροές των προσφύγων «είναι ανάγκη» να «πειθαρχηθούν».

Κατά στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), η ροή μεταναστών από τη Βενεζουέλα υπερδεκαπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια, φθάνοντας τους 900.000 ανθρώπους το 2017, από 89.000 το 2015.

Περισσότερα στοιχεία στα: (businessinsider.co.za, thefederalistpapers.org)

Πηγή: antinews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "