Έμεινε φυλακή από 14 χρονών έως τα 41 για ένα φόνο που δεν έκανε (video)

Κατηγορία: Διεθνή Γεγονότα


Τον έκλεισαν στη φυλακή στα 14 του για έναν φόνο που δεν έκανε – 27 χρόνια μετά τον αθώωσαν. Η απίστευτη δικαστική πλάνη που συγκλόνισε το Μπρούκλιν.

Στα 14 του τον κατηγόρησαν και τον καταδίκασαν  άδικα για τον φόνο ενός αστυνομικού στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Στα 31 του τον άφησαν με εγγύηση, έπειτα από 17 χρόνια να βγει από τη φυλακή. Σήμερα, στα 41 του κι έπειτα από 27 ολόκληρα χρόνια το δικαστήριο αναγνώρισε επιτέλους ότι είναι αθώος.

Ο John Bunn, κρατά με δάκρυα στα μάτια, τα χέρια της δικαστού που επιτέλους αναγνώρισε κι επίσημα ότι είχε καταδικαστεί με λανθασμένα και παραποιημένα «αποδεικτικά» στοιχεία.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστών κυρία Δικαστά επειδή εδώ και 27 χρόνια αγωνίζομαι για τη ζωή μου» έλεγε με λυγμούς ο Bunn. «Θέλω να ξέρετε ότι καταδικάσατε και βάλατε στη φυλακή των λάθος άνθρωπο» είπε απευθυνόμενος στους δημόσιος κατήγορους.

«Είμαι κάτι περισσότερο από συναισθηματικά φορτισμένη για αυτή τη μέρα» είπε η Δικαστής ShawnDya Simpson και πρόσθεσε: «Ήσουν 14 ετών τότε. Αυτό δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί».

Έξω από τη δικαστική αίθουσα ο 41χρονος είπε στους δημοσιογράφους πως ένιωθε «ευλογημένος» και πως «απλώς ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να φτάσω σε αυτό το σημείο».

Σημειώνεται ότι ο Bunn είχε τότε καταδικαστεί με έναν φίλο του από τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα και συνάδελφο του θύματος. Τότε, όπως γράφουν οι Νεοϋορκέζικες εφημερίδες, ο συνταξιούχος πλέον αστυνομικός ήταν αυτός που είχε υποδείξει πως ήταν ένοχοι.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η δικηγορική ομάδα του 41χρονου από την αρχή η υπόθεση είχε πολλά κενά. Σημειωτέον ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας δεν ανήκαν σε κανέναν από τους δύο εφήβους, ενώ η αρχική περιγραφή των δολοφόνων από τον συνάδελφο του νεκρού έκανε λόγο για δύο εξαιρετικά αδύνατους άνδρες γύρω στα 20. Το γεγονός ότι οι πελάτες του ήταν αδύνατοι απλώς βοήθησε στο να πέσουν θύματα δικαστικής πλάνης. «Υπήρχαν προβλήματα σε αυτή την υπόθεση που ήταν εξαιρετικά εμφανή. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για να συλληφθούν» είπε ο δικηγόρος τους Glenn Garber


Ο Bunn από τότε που αποφυλακίστηκε το 2009 δημιούργησε τη ΜΚΟ AVoice4TheUnheard (Μια φωνή για αυτά που δεν ακούστηκαν), προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα του και καθαρίσει το όνομά του.

«Είχατε τόσα χρόνια μέσα τον λάθος άνθρωπος κι αφήσατε να κυκλοφορεί ελεύθερος ο δολοφόνος. Δεν είχατε κανένα δικαίωμα να κάνετε ό,τι κανάτε» είπε ο 41χρονος στην τελευταία του ακροαματική διαδικασία. «Δεν ξέρω πώς τα κατάφερα μέχρι εδώ» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι και ο φίλος του Bunn, ο οποίος είναι πλέον 44 ετών, αθωώθηκε έπειτα 27 χρόνια. Εκείνος ήταν τότε 16 ετών. Πέρασε στη φυλακή 24 χρόνια! Στο δικαστήριο απλώς έκλαιγε…

Πηγή: athensvoice.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "