Βενεζουέλα: Στη «δημοκρατία» του Ν. Μαδούρο, ο λαός στους σκουπιδοντενεκέδες και η «ελίτ» του καθεστώτος με δις στην Ελβετία

Κατηγορία: Διεθνή Γεγονότα


Δισεκατομμύρια δολάρια σε ελβετικό λογαριασμό του Γεν. Εισαγγελέα της Βενεζουέλας

Μπορεί ο λαός της Βενεζουέλας να κάνει ουρές στα καταστήματα για να προμηθευτεί βασικά είδη διατροφής, δισεκατομμύρια δολάρια ωστόσο από πωλήσεις πετρελαίου καταλήγουν στο εξωτερικό σε λογαριασμούς αξιωματούχων του καθεστώτος Μαδούρο. 

Σύμφωνα μάλιστα με εσωτερικό έγγραφο των ελβετικών αρχών, από τις έρευνες προκύπτει ότι ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Ταρέκ Γουίλιαμ Σαάμπ, διατηρεί 1,2 δισ. δολάρια σε τρεις λογαριασμούς.

Η Ελβετία αποφάσισε να "παγώσει" τους τραπεζικούς λογαριασμούς επτά αξιωματούχων της Βενεζουέλας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και κορυφαίοι υπουργοί, και να τους απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της.

Οι κυρώσεις των ελβετικών αρχών, αφορούν τον αντιπρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος του Μαδούρο, Διοσδάδο  Κασβέγιο, τον υπουργό Εξωτερικών, τον αρχηγό της ΕΥΠ, την πρόεδρο του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου, τον γενικό εισαγγελέα, τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου και τον δήμαρχο του Καράκας.

----------------------------

Το εντυπωσιακό ποσό των 1,2 δις δολαρίων βρέθηκε από τις Ελβετικές Αρχές στον τραπεζικό λογαριασμό του Γενικού Εισαγγελέα της Βενεζουέλας, Ταρέκ Γουίλιαμ Σάαμπ ο οποίος είναι στενός συνεργάτης και φίλος του Προέδρου της χώρας Νικόλα Μαδούρο.  


Μετα από αυτή την ανακάλυψη η Ελβετία αποφάσισε να «παγώσει» τους λογαριασμούς τόσο του Σάαμπ, όσο και άλλων έξι αξιωματούχων της χώρας, μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι υπουργοί του Μαδούρο, καθώς και να απαγορεύσει την είσοδό τους στα εδάφη της.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, ποσά πολλών δισ. που προέρχονται από την πώληση πετρελαίου έχουν κατατεθεί σε τράπεζες του εξωτερικού. Οι καταθέσεις του Σάαμπ συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εσωτερικό έγγραφο, αφορούν ποσό 1,2 δισ. δολ. σε τρεις διαφορετικές ελβετικές τράπεζες, τα οποία διαχειρίζονταν  «αχυράνθρωποι» του καθεστώτος. Ο ίδιος πέρασε στην αντεπίθεση καλώντας την Ελβετία να αποδείξει ότι οι λογαριασμοί  είναι δικοί του.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες,  ο ιστότοπος noticias24.com μετέδωσε ότι «το έγγραφο που διέταξε το “πάγωμα” των υποτιθέμενων περιουσιακών στοιχείων του Γενικού Εισαγγελέα της Βενεζουέλας στις ελβετικές τράπεζες αποδείχθηκε ψευδές.

»Οι πληροφορίες δεν συνάδουν με κανένα από τα επίσημα portal της κυβέρνησης της Ελβετίας, το έγγραφο δεν φέρει το όνομα, την υπογραφή ή την επίσημη σφραγίδα της χώρας ούτε αναφέρει τους εμπλεκόμενους λογαριασμούς».

Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, ο ίδιος ο εισαγγελέας είπε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα: «Έχω λογαριασμό μισθοδοσίας στην Τράπεζα της Βενεζουέλας, όποιος θέλει να πάει και να το δει. Για να ανοίξω τον λογαριασμό αυτόν έπρεπε να βάλω τα δακτυλικά αποτυπώματα μου, να βάλω μια φωτογραφία, ενώ μου έδωσαν χρεωστική και πιστωτική κάρτα. Δείξτε τους λογαριασμούς του Ταρέκ Γουίλιαμ Σάαμπ στην Ελβετία και τον Παναμά. Αν είναι ψεύτικοι, θα τους μηνύσω. Αλλά δεν θα τους δείξουν γιατί δεν υπάρχουν».

Αλήθεια ή ψέματα, όπως μεταδίδει το Reuters, η Αρχή Εποπτείας Οικονομικής Αγοράς της Ελβετίας ερευνά κι άλλες υποθέσεις διαφθοράς όπου πρωταγωνιστούν αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μαδούρο, με τις οποίες σχετίζεται και η κρατική εταιρεία πετρελαίου PDVSA, καθώς και το ενδεχόμενο να έγινε ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελβετία ύψους 1 δοσ. δολ.

Πηγή: New Money

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "