Αλβανία: Ο υπουργός του Ράμα, τα ναρκοδολάρια και ο  Αλβανικός Εθνικισμός

Κατηγορία: Διεθνή Γεγονότα


Χρειάσθηκε μια σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών στην Ιταλία και η παρακολούθηση των τηλεφώνων τους, για να αρχίσει να σπάει το «σπυρί» του πιο βρώμικου κυκλώματος καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών και όπλων που με υψηλή άνωθεν προστασία μετατρέπει την Αλβανία, σε Κολομβία και μαύρη τρύπα, της  Ευρώπης.

Η εξάρθρωση μετά από πολύμηνη παρακολούθηση του κυκλώματος Χαμπιλάι, οδηγεί στον συγγενή του, στενότατο συνεργάτη του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, πρώην υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας  και νυν βουλευτή  του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος Σαϊμιρ Ταχίρι. Και πλέον όλες οι πολιτικές δυνάμεις  στην Αλβανία στρέφουν τα πυρά τους  εναντίον του ίδιου του Έντι Ράμα για τον οποίο εδώ και μήνες και πριν τις εκλογές είχαν υπάρξει δημόσιες καταγγελίες ότι  ο ίδιος υποθάλπει τους καλλιεργητές και εμπόρους ναρκωτικών.

Ένα κύκλωμα που αποκομίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν γεμίζουν μόνο τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά τροφοδοτούν πολιτικά κόμματα και κτίζουν πολιτικές καριέρες και συγχρόνως χρηματοδοτούν ομάδες που μαζί με το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων καλλιεργούν και τον αλυτρωτισμό και τον Αλβανικό Μεγαλοϊδεατισμό.

Οι δικαστικές εξελίξεις δηλητηριάζουν και πάλι το ήδη τεταμένο πολιτικό σκηνικό   στα Τίρανα, καθώς ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον ίδιο τον Εντι Ράμα, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι οι αποκαλύψεις γίνονται με παρέμβαση και των Διωκτικών Αρχών άλλων χωρών. Τα μηνύματα είχαν έρθεις προ δυο εβδομάδων  από τον ίδιο τον Αμερικανό πρεσβευτή.

Ο κ. Ράμα πάντως εφόσον οι αποκαλύψεις αρχίζουν να οδηγούν στο περιβάλλον του πιθανότατα θα επιχειρήσει να δημιουργήσει εντάσεις είτε προς το Κόσοβο είτε προς την Ελλάδα προκειμένου να εμφανίσει τις προσπάθειες εξάρθρωσης της αλβανικής μαφίας που γεμίζει με ναρκωτικά  την Ευρώπη, ως επίθεση εναντίον του ..Αλβανικού Έθνους!

Ο Ράμα μόλις λίγους μήνες πριν εξυμνούσε τον Ταχίρι χαρακτηρίζοντας τον ως τον «πιο επιτυχημένο υπουργό του  που έβαλε την Αστυνομία να κάνει τέλεια της δουλειά της και γι αυτό δεν υπάρχει  μαζική καλλιέργεια χασίς στην Αλβανία».

Βεβαίως μετά τις αποκαλύψεις ο κ. Ραμά επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί  από τον Ταχίρι αλλά πλέον υπάρχει γενικευμένο κλίμα κατακραυγής.

Ο Ντόναλντ Λου ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Τίρανα ήταν καταπέλτης στις αρχές Οκτωβρίου όταν δημοσίως δήλωσε ότι  η Αλβανία αποτελεί κέντρο οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και πορνείας και επεσήμανε ότι  τέσσερις επικίνδυνες μαφιόζικες συμμορίες μέσω 20 γνωστών οικογενειών εμπλέκονται  σε εμπόριο ανθρώπων, εκβιασμούς, κλοπές αυτοκινήτων και ξέπλυμα χρήματος ενώ φυσικά ελέγχουν και την καλλιέργεια και το εμπόριο χασίς. Ο Αμερικανός διπλωμάτης  κάνοντας πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους προειδοποίησε  ότι «μέχρι να συλληφθούν τα μεγάλα ψάρια, να υπάρξει ποινική δίωξη εναντίον τους και να μπουν στην φυλακή, η κάνναβη θα επανέλθει, οι δικαστές θα παίρνουν μίζες και θα υπάρχει διαφθορά αξιωματούχων της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση για τα Ναρκωτικά για το 2017, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο για τα Ναρκωτικά και την Εγκληματικότητα του ΟΗΕ ( UNODC ), η Αλβανία  βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην  παραγωγή χασίς και τη διακίνηση της κοκαΐνης, και κατέχει  την πρώτη θέση στον κόσμο ως προς τη χρήση κοκαΐνης για τις ηλικιακές ομάδες 15-64 ετών, ανάλογα με τον πληθυσμό.

 Το 2014 η Αλβανία παρήγαγε 540 τόνους χασίς, ενώ παράλληλα, καταστράφηκαν 550 χιλ. δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων είχε προκαλέσει το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού Μπερίσα που έγραψε το Facebook: «Εύγε Ράμα, έκανες την Αλβανία φάρο ναρκωτικών για όλο τον κόσμο!».

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ  Μπάσα ζήτησε την σύλληψη του Ταχίρι δηλώνοντας όμως ότι είναι «μόνο ένας μεσάζοντας ανάμεσα στον Πρωθυπουργό  Ράμα και το κύκλωμα διακίνησης των ναρκωτικών "Χαμπίλαϊ" και ότι την κυριότερη ευθύνη φέρει ο Ράμα που μετέτρεψε τη χώρα σε χασισοφυτεία…»

Ο Εισαγγελέας την Παρασκευή άσκησε δίωξη εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών Σαϊμιρ Ταχίρι για συνεργασία με εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και για δωροδοκία από την θέση ανώτατου κρατικού αξιωματούχου.

Ο Ποινικός Κώδικας της Αλβανίας προβλέπει ποινές 10-20 χρόνια για το πρώτο αδίκημα και 4-12 για το δεύτερο. Το κατηγορητήριο υποστηρίζει ότι ο Ταχίρι   γνώριζε τις εγκληματικές δραστηριότητες του Μωυσή Χαμπιλάι και όλων των άλλων μελών της σπείρας προσφέροντας ατιμωρησία  για τα εγκλήματα τους. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της Ιταλικής Αστυνομίας ο Ταχίρι φέρεται να είχε απευθείας οικονομικό όφελος από το κύκλωμα αυτό. Στο κατηγορητήριο μάλιστα εμπλέκεται και το αυτοκίνητο Audi  που ανήκε στον Ταχίρι και είχε πουλήσει στον Χαμπιλάι το 2013  με τις ιταλικές Αρχές να έχουν στοιχεία ότι το αυτοκίνητο το χρησιμοποιούσε ακόμη ο πρώην υπουργός. Ο Χαμπιλάι φαίνεται να ενέχεται και στην  διακίνηση όπλων κυρίως Καλάσνικοφ προς την Ευρώπη, τα οποία καταλήγουν και στα χέρια τζιχαντιστών, όπως εκείνων που πραγματοποίησαν την επίθεση στο  Παρίσι..

Σε διάφορες ιστοσελίδες διέρρευσαν αποσπάσματα της Δικογραφίας που προέρχονται από παρακολουθήσεις τηλεφώνων(417 σελίδες) που έκανε η Ιταλική Αστυνομία που μέλη του κυκλώματος εμπλέκουν ονομαστικά τον τέως υπουργό της κυβέρνησης Ράμα, σε μία απ αυτές ακούγεται ότι θα δώσουν στον Σαϊμίρ (Ταχίρι) 30 χιλ. ευρώ, σε μια άλλη να λένε ότι ο Ταχίρι κερδίζει 5 εκατ. ευρώ το μήνα, αλλά για την προεκλογική εκστρατεία δεν του φθάνουν ούτε 20 εκατ. ευρώ … Σε άλλη συνομιλία, μέλος του κυκλώματος λέει σε ένα άλλο ότι αγόρασε ακριβά περιδέραια για τη μητέρα και τη σύζυγο του Ταχίρι. Σε άλλες συνομιλίες γίνεται αναφορά στον «boss στα Τίρανα»…

Ο ίδιος ο Ταχίρι,  εμφανίστηκε ενώπιον των δημοσιογράφων και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του, τους συνεργάτες και τα μέλη του κόμματος του, χαρακτήρισε « ανυπόστατα τα όσα λένε δύο εγκληματίες που καυχώνται για τις γνωριμίες και την υποστήριξη που έχουν στην εγκληματική τους δραστηριότητα», και χαρακτήρισε  τον Χαμπιλάι  «εξάδελφο 10ου βαθμού»!

Ενδεικτικό της διαφθοράς είναι ότι όταν πέρυσι  η Αστυνομία έκλεισε μερικά νυχτερινά κέντρα στα Τίρανα, το 25% των βουλευτών της Αλβανικής Βουλής έστειλαν μηνύματα δυσαρέσκειας στον τότε υπουργό Εσωτερικών και νυν κατηγορούμενο Ταχίρι. 

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει συγκεκριμένες καταγγελίες  για την «κάλυψη» που προσφέρεται σε όσους διακινούν παράνομα ναρκωτικά  με ταχύπλοα προς την Ιταλία αλλά και την Ελλάδα.

Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα Ολοκλήρωσης (του  νυν προέδρου Ι.Μέτα)  έφερε στην Βουλή το θέμα της μη λειτουργίας  του συστήματος ραντάρ που είχε εγκατασταθεί για την εποπτεία του θαλάσσιου χώρου της Αλβανίας την περίοδο 2014-2106. Σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν την περίοδο αυτή που δεν λειτουργούσαν τα 7 ραντάρ του Ναυτικού και τα 11 ραντάρ της Αστυνομίας, υπήρξε μαζική καλλιέργεια ναρκωτικών και εξαγωγή τους προς την Ιταλία, η οποία  διακίνηση με ταχύπλοα γινόταν χωρίς να  εντοπίζονται από τις Αρχές.

Η πρώην υπουργός Άμυνας Μιμή Κοδέλι μάλιστα είχε δηλώσει ότι  σκοπίμως η  αλβανική κυβέρνηση, δεν υπέγραψε συμφωνία συντήρησης των ραντάρ με την αμερικανική Lockheed Martin, αλλά προτίμησε αλβανική εταιρεία, διότι ήθελε να δώσει πράσινο φως στους διακινητές των ναρκωτικών.

Νίκος Μελέτης

Πηγή: liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "