Σε Βούλγαρο η ευθύνη για το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα;

Κατηγορία: Διεθνή Διπλωματία

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν ενώ η Ευρώπη οδεύει προς τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019. Ως φαίνεται, κάποιες αντιευρωπαϊκές δυνάμεις, και ξένα προς ευρωπαϊκούς θεσμούς συμφέροντα, θέλουν να υπονομεύσουν το υπάρχον σήμερα οικοδόμημα, με τελικό στόχο να το διαλύσουν. Το γιατί, είναι μάλλον θέμα ψυχολογικής υφής ή προωθημένης μορφής ηλιθιότητας.

Aμφότερες οι εκδοχές αποτελούν μέρος της ανθρώπινης φύσης, κάτι που οι πατέρες της Ευρώπης δεν έλαβαν υπόψη τους, όταν οραματίζονταν μια ειρηνική και ευημερούσα Ευρώπη.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της συγκυρίας ετσι, κάποιοι ανέλαβαν να διαλύσουν ουσιαστικά το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, το οποίο από πλευράς ενημερωτικών εκδηλώσεων ήταν από τα πιο δραστήρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι, χωρίς καμμιάν απολύτως προηγούμενη έρευνα, η Γενική Γραμματεία του Ε.Κ. έθεσε σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής του Γραφείου Λεωνίδα Αντωνακόπουλο και δύο ακόμη μέλη, τα οποία όμως δεν κατονομάζονται.

Ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ενώ στη σχετική επιστολή που τον θέτει σε διαθεσιμότητα κατηγορείται γενικά και αόριστα για διοικητικές παρατυπίες, σε συνέντευξη τύπου ειπώθηκε επισήμως ότι γίνεται έρευνα εις βάρος του για οικονομικές ατασθαλίες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, από ότι πληροφηθήκαμε, καμμιά έρευνα δεν έχει ξεκινήσει!!

Ακόμα χειρότερα, από αρμόδια κοινοτική πηγή πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Λ. Αντωνακόπουλος εκλήθη να απολογηθεί για κατηγορίες οι οποίες δεν του έχουν … κοινοποιηθεί.

Την ίδια στιγμή, το ακέφαλο πλέον Γραφείο των Αθηνών του Ε.Κ. υπάγεται στην δικαιοδοσία της Σόφιας! Αρμόδιος δηλαδή για το Γραφείο δεν είναι ο αναπληρωτής του Έλληνα υπευθύνου σε διαθεσιμότητα, αλλά ο Βούλγαρος ομόλογός του!!

Κατά συνέπεια, οδηγούνται σε ακύρωση όλες οι προβλεπόμενες από το εδώ Γραφείο ενημερωτικές εκδηλώσεις, ενόψει των ευρωεκλογών. Πιθανότατα δε αυτό να ήταν και το μέγα ζητούμενο της όλης απίθανης ιστορίας.

Υπογραμμίζουμε ότι από τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μόνον οι δέκα έχουν υπέρ της ευρωπαϊκής θέσεις και απόψεις πλην όμως σε θεωρητικό επίπεδο.

Στην πράξη, οι μισοί από τους παραπάνω ευρωβουλευτές είναι αδιάφοροι για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και κάποιοι αγνοούν αν θα είναι καν υποψήφιοι στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Κατά συνέπεια αδιαφορούν πλήρως για το αν θα γίνουν ή όχι εκδηλώσεις από το εδώ Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου (Ε.Κ.). Στην περίπτωση του Λεωνίδα Αντωνακόπουλου απέφυγαν έτσι κάθε υπεύθυνη δήλωση, γεγονός που από μόνο του λέει πολλά.

Για το ευτράπελον της ιστορίας σημειώνουμε ότι ο τεθείς σε διαθεσιμότητα Έλληνας υπεύθυνος του Γραφείου της Αθήνας, τον προσεχή Δεκέμβριο θα συνταξιοδοτηθεί, αλλά του είχε ζητηθεί να παρατείνει κατά ένα εξάμηνο τη θητεία του!!

Κατά τα λοιπά, η υπηρεσία OLAF που κάνει τους ελέγχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις δηλώσεις της Γενικής Γραμματείας του Ε.Κ. δεν έχει κάνει κανέναν έλεγχο στο Γραφείο των Αθηνών, το οποίο είναι φως φανάρι ότι κάποιοι θέλουν να το υποβαθμίσουν.

Είναι δε περίεργο από την άποψη αυτή ότι ενώ πολλές εκδηλώσεις του Ε.Κ. στην Ελλάδα, γίνονται από κοινού με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πώς είναι δυνατόν έτσι να κατηγορείται ένας φορέας για «κακοδιαχείριση» και ο άλλος όχι;

Όντως, κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανημαρκίας, στο οποίο, ως φαίνεται, η ευτέλεια περισσεύει.

Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος

Πηγή: kourdistoportocali.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "