Buzzfeed & Washington Post: Ανθρωπος των Ρώσων στην ελληνική κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος

Κατηγορία: Διεθνή Διπλωματία


Σαν άνθρωπο της Ρωσίας στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης και αποκλεισμένο από τους μηχανισμούς ενημέρωσης του ΝΑΤΟ παρουσιάζει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο η δημοφιλής ενημερωτική ιστοσελίδα Buzzfeed.

Σύμφωνα με το άρθρο του Infowar.gr που επικαλείται δημοσίευμα της ιστοσελίδας: «Ο υπουργός Άμυνας θεωρείται ελεγχόμενος (compromised) από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, όπως και σχεδόν το σύνολο του οικονομικού κατεστημένου και των υπηρεσιών ασφαλείας (της Ελλάδας)», φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος πληροφοριών του ΝΑΤΟ, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας. «Έχουμε λάβει επίσημη προειδοποίηση να μην ενημερώνουμε απεσταλμένους του ελληνικού υπουργείου (Άμυνας) για ευαίσθητες επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών που αφορούν τους Ρώσους», φέρεται να συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στο κείμενο, που διαπνέεται από το κλίμα αντιρωσικής υστερίας που επικρατεί στις ΗΠΑ, το Buzzfeed επικαλείται αξιωματούχους ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας που υποστηρίζουν ότι ο Καμμένος βρίσκεται πολύ κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν – «μια σχέση που ξεπερνά τους παραδοσιακούς δεσμούς που καλλιεργούνται λόγω της ορθόδοξης εκκλησίας και η οποία ενισχύθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης».


Ένας από αυτούς μάλιστα, ανέφερε ότι ο υπουργός Αμυνας «έχει τη στάμπα της ρωσικής διείσδυσης». Άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις σχέσεις του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών των Ανεξάρτητων Ελλήνων με το Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών, το οποίο υπαγόταν στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πριν περάσει υπό τον έλεγχο της ρωσικής προεδρίας.

Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος, που επίσης δεν θέλησε να δώσει το όνομά του, φέρεται να δήλωσε στο Buzzfeed ότι οι συναντήσεις Παπαδόπουλου-Καμμένου προκαλούν εντύπωση, καθώς ο υπουργός Άμυνας «θεωρείται ένας κλόουν που διατηρεί στενές σχέσεις με τους Ρώσους».


Το δημοσίευμα έρχεται σε συνέχεια των αποκαλύψεων της Washington Post ότι ο Καμμένος υπόσχονταν στον πρώην σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ, Γιώργο Παπαδόπουλο, να προσφέρει όλα τα δικαιώματα εκμετάλλευσης όλων των θαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου της Ελλάδας στις ΗΠΑ.


Οπως αναφέρει το infοwar.gr, η συγκεκριμένη πληροφορία όμως «θάβεται» στο κείμενο, καθώς το Buzzfeed επιχειρεί να σκιαγραφήσει το προφίλ του Έλληνα υπουργού Άμυνας ως συνδέσμου μεταξύ του Πούτιν και του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ. Παρ΄όλα αυτά, τα στοιχεία που παρουσιάζει το άρθρο δείχνουν περισσότερο ότι ο Καμμένος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να συναντά (και να φωτογραφίζεται με) Αμερικανούς και όχι Ρώσους αξιωματούχους.


Το Buzzfeed αναφέρει ότι ο Παπαδόπουλος ενδέχεται να γνώριζε για τη διαρροή της απόρρητης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον, από Ρώσους χάκερ, πριν αυτή δημοσιευθεί στο Wikileaks.


Επισημαίνεται επίσης ότι ο πρώην συνεργάτης του Τραμπ, τον οποίο σύμβουλοι του προέδρου αποκαλούν «το παιδί για τους καφέδες», είχε συναντηθεί με τον Έλληνα πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τη δημοσιογράφο της Καθημερινής Μαριάννα Κακουνάκη.


Πηγή: infowar.gr, viadiplomacy.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "