Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τράμπ: Τουρκία και Κατάρ είναι «σπόνσορες» του ριζοσπαστικού Ισλάμ!

Κατηγορία: Διεθνή Διπλωματία


Αυστηρή προειδοποίηση από τις ΗΠΑ για την Τουρκία και το Κατάρ διά στόματος του επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

 ------------------

Την αυστηρή προειδοποίηση ότι πλέον η Τουρκία και το Κατάρ είναι οι δυο νέοι «χορηγοί» του ριζοσπαστικού Ισλάμ, που αποτελεί μία από τις βασικές απειλές ασφαλείας για τις ΗΠΑ και την παγκόσμια σταθερότητα, απηύθυνε κορυφαίος αμερικάνος παράγοντας, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, στρατηγός H.R. McMaster.

Ο Αμερικανός στρατηγός που έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της νέας στρατηγικής των ΗΠΑ, απέδωσε μάλιστα την απομάκρυνση της Τουρκίας από τη Δύση και τα προβλήματα στην σχέση της με την Δύση, στην άνοδο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

Η δημόσια αυτή τοποθέτηση του στρατηγού McMaster επιβεβαιώνει το βαθύ χάσμα που υπάρχει μεταξύ της Τουρκίας του Erdogan και των ΗΠΑ, το οποίο διευρύνεται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την αναγνώριση από τον Trump της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Σε μια ιδιαίτερα σπάνια δημόσια εμφάνιση του ο McMaster και ο βρετανός ομόλογος του Marc Sedwill σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Ουάσιγκτον το βρετανικό think tank, Policy Exchange, ο Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρθηκε (σύμφωνα με το thenational.ae) στους βασικούς άξονες της νέας Εθνικής Στρατηγικής Ασφαλείας που θα ανακοινωθεί όπως ειπε την Δευτέρα από τον Donald Trump.

Η Στρατηγική αυτή όπως είπε ο McMaster θα πρέπει να στηρίζεται σε τέσσερις άξονες:

  • Προστασία των ΗΠΑ και του αμερικανικού λαού
  • Προώθηση της Αμερικανικής ευημερίας
  • Διατήρηση της Ειρήνης, μέσω της ισχύος
  • Προώθηση της Αμερικανικής επιρροής.

Στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας περιέγραψε τρεις απειλές που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, εκ των οποίων οι δυο εστιάζονται στην Μέση Ανατολή και έτσι δικαιολογούν την στροφή του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ στην περιοχή

Ο McMaster χαρακτηρίζει την Ρωσία και την Κίνα ως «αναθεωρητικές δυνάμεις» που υπονομεύουν την Διεθνή Τάξη, στην δεύτερη κατηγορία απειλών τοποθετεί τα «rogue regimes» όπως της Βόρειας Κορέας και του Ιράν που όπως ειπε υποστηρίζουν την τρομοκρατία και επιδιώκουν πρόσβαση σε όπλα μαζικής καταστροφής.

Και σαν τρίτη απειλή, ο McMaster τοποθετεί τις ριζοσπαστικές οργανώσεις της τζιχάντ. Απαντώντας σε ερωτήσεις για το Πολιτικό Ισλάμ, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και άλλες ισλαμικές Πολιτικές Οργανωσεις, ο αμερικανός στρατηγός δήλωσε υποστηρικτής (big fan) της αναθεώρησης της αντίληψης περί πολιτικού ισλάμ, που εισηγήθηκε ο πρώην βρετανός διπλωμάτης John Jenkins το 2014 και ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκε, με την οποία προειδοποιούσε για την «απειλή που συνιστά πλεον το Πολιτικό Ισλάμ».

«Η ριζοσπαστική ισλαμική ιδεολογία είναι φυσικό να αποτελεί μείζονα απειλή για όλο τον πολιτισμένο κόσμο» ειπε ο Mc Master και κάνοντας ένα ακόμη βήμα δήλωσε ότι θα πρεπει να εστιασθεί η προσοχή στο πως η ριζοσπαστική ισλαμική ιδεολογία προωθείται μέσω Φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, κοινωνικών οργανώσεων και Μεντρεσεδων.

Στο σημείο αυτό ο Αμερικανός αξιωματούχος έκανε μια βαρυσήμαντη παρέμβαση αφού όπως είπε ενώ για δεκαετίες την υποστήριξη αυτών των οργανισμών είχε η Σαουδική Αραβία, οι βασικοί υποστηρικτές τους τώρα είναι το Κατάρ και η Τουρκία.

Η αμερικανική κυβέρνηση όπως είπε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας έχει δεσμευθεί για την αντιμετώπιση της εξτρεμιστικής αυτής ιδεολογίας και θα ενισχύσει το Κέντρο που ιδρύθηκε κατά την επίσκεψη Trump στην Σ. Αραβία καθώς όπως επεσήμανε ο Αμερικανός στρατηγός: «είναι μεγάλο πρόβλημα όταν η ριζοσπαστική ισλαμική ιδεολογία ρίχνει γέφυρες στο Πολιτικό Ισλάμ..».

Καθώς περιέγραψε ως ένα τέτοιο μοντέλο τους Αδελφούς Μουσουλμάνους (αν και εξαίρεσε κάποιες από τις πτέρυγες τους) κάλεσε όλους να αποφύγουν την δημιουργία ενός «μοντέλου Μορσι» (του πρωην προέδρου της Αιγύπτου που ανατράπηκε από τον στρατηγό Ελ Σισι) και έκανε μια πρωτοφανή αλλά και κρίσιμη διαπίστωση δηλώνοντάς ότι αυτό το μοντέλο που πρέπει να αποφευχθεί είναι το μοντέλο του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.

«Το ΑΚΡ λειτουργώντας στην κοινωνία των πολιτών, συγκέντρωσε την δύναμη μέσα από ένα κόμμα, και δυστυχώς είναι ένα πρόβλημα που οδηγεί στην απομάκρυνση της Τουρκίας από την Δύση..»

Υιοθετώντας σκληρή ρητορική για την Ρωσία ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας έκανε λόγο για αντιμετώπιση απειλής που διαθέτει πλέον «οπλοστάσιο νέας γενιάς» όπως είναι «εξελιγμένες εκστρατείες παραπληροφόρησης και προπαγάνδας , με χρήση του διαδικτύου λειτουργώντας από πολλά διαφορετικά domains με στόχο να διχάσουν και χωρίσουν τις κοινωνίες μας ..».

Ο αντιρωσικός αυτός προσανατολισμός εξηγεί και την σπουδή την οποία δείχνει τις τελευταίες εβδομάδες η Ουάσιγκτον για την δημιουργία εναλλακτικών οδών μεταφοράς ενέργειας προς την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, μέσω κάθετων αγωγών με αφετηρία την Ελλάδα ,όπου θα φθάνουν μεγάλες ποσότητες αμερικανικού σχιστολιθικού αερίου, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Νίκος Μελέτης

Πηγή: mignatiou.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "