ΔΙΕΘΝΗ

Βιαστείτε δούλοι του ρουσφετιού! Βιαστείτε, και εξαφανιστείτε…

" «Βιαστείτε και εξαφανιστείτε. Ήρθα να θέσω μόνιμα τέρμα πλέον στις πράξεις σας με τις οποίες λερώνετε και ατιμάζετε το κοινοβούλιο. Εσείς διαβολείς και συνωμότες βουλευτές, εσείς που είστε οτιδήποτε άλλο εκτός από καλή διακυβέρνηση. Εσείς πλάσματα καημένα που βγάλατε προς πώληση την χώρα σας για χάρη του ελάχιστου προσωπικού σας κέρδους…» "

Σεπ
08
Περισσότερα »
«Κρατήστε το για να ξέρετε»: Ελληνικό μεταμνημονιακό Πρόγραμμα Εποπτείας ή «4ο Μνημόνιο» - Όροι, Έλεγχοι και Επιτήρηση

" Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι όροι του μεταμνημονιακού προγράμματος εποπτείας και η ακριβής διαδικασία παρακολούθησης των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να «παραδίδει» ανά τακτικά χρονικά διάστημα η Αθήνα εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους της (κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα 9 ANFA’s SMP’s). "

Ιουλ
12
Περισσότερα »
Ο «σκακιστής» Αλέξης, ως χρήσιμος ΗΛΙΘΙΟΣ…

" Αλέξης Τσίπρας: «Αισθάνομαι σαν ένας σκακιστής που παίζει ταυτόχρονα σε δύο σκακιέρες. Dear Αλέξης δεν είσαι σκακιστής, πιόνι είσαι! Έτσι είναι με τους χρήσιμους «ηλίθιους», με την πολιτική έννοια πάντα. Τους χρησιμοποιούν οι ισχυροί του πλανήτη σαν πιόνια για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους κι εκείνοι νομίζουν ότι είναι σκακιστές! "

Ιουν
19
Περισσότερα »
Μπρέχτ: Αν ο λαός είναι «αναξιόπιστος», μην καθυστερείτε αντικαταστήστε τον με άλλον…

" Εμφανίστηκαν ως τοπικοί «μικρο-ατζέντηδες», πρόθυμοι για «εξυπηρετήσεις» στη ΝΑΤΟϊκή γραφειοκρατία. Το έχουν αυτό οι παλιοί αριστεροί – κι όσοι νεώτεροι αριστεροί έμειναν «ορφανοί» μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ - να ψάχνουν «υπερδύναμη» να της κάνουν μικρο-εξυπηρετήσεις, ανεξάρτητα προς το ίδιο εθνικό συμφέρον της χώρας τους… "

Ιουν
19
Περισσότερα »
Από τον Ατατούρκ στο Χίτλερ και τον Ερντογάν: Η ευθύνη των Τούρκων για τον ναζισμό

" Είναι γνωστό πως ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος επιδιώκει να αναδειχθεί σε μέγα σουλτάνο, κατά το πρότυπο του Οθωμανού Κόκκινου Σουλτάνου, υπήρξε θαυμαστής του Αδόλφου Χίτλερ, το ύφος και το στυλ του οποίου υιοθέτησε ο Ερντογαν, όπως επίσης και τις ναζιστικές μεθόδους για εξουδετέρωση των αντιπάλων του και εξάλειψη των μειονοτήτων στη χώρα του καθώς και την εφαρμογή του ολοκληρωτισμού στην Τουρκία. "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Όταν η σιωπή γίνεται εργαλείο χειραγώγησης και ελέγχου: Αλήθεια, με ποιανών τα χρήματα λειτουργούν οι ΜΚΟ;

" Τραπεζίτες, πολυεκατομμυριούχοι, υπερεθνικοί -καθότι το χρήμα δεν έχει πατρίδα- μια βρόμικη ελίτ που επιδιώκει μέχρι σήμερα με πείσμα να καταργήσει τη λαϊκή κυριαρχία των κρατών, να ισοπεδώσει την εθνική τους ταυτότητα με δήθεν πολυπολιτισμικές κοινωνίες, χειρότερες και από τον Πύργο της Βαβέλ, προκειμένου να μην καταλαβαίνει κανένας κανέναν. "

Αυγ
23
Περισσότερα »
Αλέξη, ο «Ολαντρέου» δεν ξέχασε…

" Το σίγουρο είναι ότι έχουμε να μάθουμε πολλά, ιδιαίτερα για ολόκληρη την «επαναστατική» περίοδο της «διαπραγμάτευσης», κατά την οποία η χώρα πέρασε δια πυρός και σιδήρου, ρισκάροντας την έξοδό της από την Ευρώπη και την απομόνωσή της από τον υπόλοιπο κόσμο.Κι αυτά μόνο από τους έξω. Από τους μέσα, είναι άλλη υπόθεση που θα την απολαύσουμε από κοντά σε συνέχειες...  "

Οκτ
18
Περισσότερα »
Το είδωλο και το «βάθρο» του: Ούγκο Τσάβες - Σοσιαλιστής, Κομμουνιστής ή Οπορτουνιστής Τσαρλατάνος;

" Τελικά ποιος ήταν και ποια πολιτική αντιπροσώπευε ο Ούγκο Τσάβες; Μπορούμε να παίζουμε παιχνίδια με τις λέξεις, να τον ονομάζουμε σοσιαλιστή η κομμουνιστή η να δεχτούμε τον αυτοπροσδιορισμό του σαν δημιουργό του "σοσιαλισμού του 21ου αιώνα" όπως ονόμασε ο ίδιος το σύστημα του. Είναι γνωστό ότι η επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες αλλά η αποτυχία είναι ορφανή. "

Αυγ
13
Περισσότερα »
Δεν νικάμε σύντροφοι. Ουσιαστικά δεν νικήσαμε ποτέ και πουθενά

" Το κοινωνικό κράτος όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορεί να προσπαθεί να εξισώσει ανθρώπους που εκ των πραγμάτων δεν είναι ίσοι. Τα παραδείγματα μέσα στα χρόνια πολλά, με πιο πρόσφατα αυτά της Κούβας και της Βενεζουέλας. Όταν επιχειρείται εξίσωση των τάξεων η εξίσωση γίνετε πάντα προς τα κάτω με αφανισμό της μεσαίας τάξης. "

Αυγ
13
Περισσότερα »
Η Πύρρειος νίκη του Τούρκου (νέου) Σουλτάνου οδηγεί την Τουρκία σε αβέβαιο μέλλον…

" Το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία με τις συνέπειές του τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο ευρύτερο γεωπολιτικό πεδίο, έρχεται να ολοκληρώσει έναν ιστορικό κύκλο μετασχηματισμού του παλαιού κεμαλισμού σε νεοθωμανισμό και ταυτόχρονα να ανοίξει μια νέα περίοδο αντιπαραθέσεων. "

Ιουλ
23
Περισσότερα »
Στρατόπεδο συγκέντρωσης (του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη)

" Το σχέδιο έχει ως εξής (το αποκαλύπτω, να σου αφαιρέσω πάλι το σαθρό πρόσχημα ότι «δεν ήξερες»): Θα πάρεις, θα «φιλοξενήσεις», με το στανιό θα σου ξεφορτώσουν, θα εγκλωβιστούν στην Γκραικυλία 500.000 πρόσφυγες, που ανεπισήμως θα είναι ένα εκατομμύριο και βάλε, μια και δεν υπάρχει ταβάνι στις ορέξεις του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου. "

Νοε
17
Περισσότερα »
Η Ευρώπη κουράστηκε, αλλά…

" Το σαράκι στην περίπτωση της ΕΕ, είναι η μεταφορά εξουσίας από τις εθνικές πρωτεύουσες στα κεντρικά ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα με ταχύτερους ρυθμούς από ό, τι οι περισσότεροι εκλογείς ήταν πρόθυμοι να δεχθούν. Στις καλές εποχές, όσο το βιοτικό επίπεδο βελτιωνόταν, δεν υπήρχε πρόβλημα: οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν έδιναν μεγάλη προσοχή στις ελίτ των Βρυξελλών "

Νοε
17
Περισσότερα »
«Η όσμωση του κόσμου»!

" Ακόμα ένα πείραμα βρίσκεται σε αρχική εξέλιξη και θα ενταθεί τους επόμενους μήνες και χρόνια: Να σε κάνουνε χωματερή ανθρώπινων ψυχών, θα μπαίνουν εκατομμύρια στην αποικία Γκραικυλία και δεν θα μπορούν να φύγουν, θα τους εγκλωβίζουν εδώ, αφού οι γύρω χώρες θα υψώνουν τείχη για να μην περάσουν στην... πολιτισμένη Ευρώπη. Σαν την Κόλαση της «Θείας Κωμωδίας», ανθρώπινα κοπάδια, που ούτε μπορούν να πάνε στον... Παράδεισο, ούτε να γυρίσουν πίσω. "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Το «φαινόμενο Τσίπρας»: Πως εξηγείται από το γερμανικό τύπο (Süddeutsche Zeitung)

" «Ποιος ακριβώς είναι λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας; Ένας αριστερός; Ένας λαϊκιστής; Ένας μεταρρυθμιστής; Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε αυτόν τον άνθρωπο, αλλά μπορούμε να συμφωνήσουμε στο εξής: ο έλληνας πρωθυπουργός έχει μία σχέση πάθους με την εξουσία. Όποιος ψάχνει στην Ευρώπη μία χαρισματική, ηγετική φιγούρα, έναν χαρακτήρα με αναμφισβήτητο ένστικτο νικητή, ας αρχίσει να ψάχνει από την Ελλάδα».  "

Αυγ
31
Περισσότερα »
Αλέξης Τσίπρας: Ο άνθρωπος που κόστισε 30 δις ευρώ στην Ελλάδα

" Φίλοι και συνεργάτες του 40χρονου πρωθυπουργού σημειώνουν ότι η ήρεμη συμπεριφορά του διαψεύδεται από τον τρόπο που αγωνίζεται να ισορροπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τα οικονομικά συμφέροντα στην Ελλάδα και τη δική του αριστερή ιδεολογία. Αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση της χώρας, με τελευταία την νέα μνημονιακή συμφωνία… "

Ιουλ
24
Περισσότερα »
Ντέτλεφ Βέτσελ, επικεφαλής του Συνδικάτου IG Metall: «Από ακριβή έως πολύ ακριβή η ελληνική διάσωση»

" "Δεν φτάνει να ρίχνει κανείς χρήματα, θα πρέπει να τα επενδύει ωφέλιμα. Χρειάζεται ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας που θα τη βάλει σε νέα χνάρια ανάπτυξης. Ας ελπίσουμε ότι θα προκύψει μια πολιτική δύναμη που θα είναι σε θέση να προωθήσει όλα αυτά. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν διακρίθηκαν από επιτυχία και η τωρινή δεν μου αφήνει και την καλύτερη εντύπωση επ΄αυτού». "

Ιουλ
12
Περισσότερα »
Ολιβιέ Μπλανσάρ του ΔΝΤ: «Απολογία» για την Ελλάδα ή προτροπή για συμφωνία; – σημειολογικό άρθρο

" Η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει μια πολιτική επιλογή. Λιγότερες μεταρρυθμίσεις και ελαφρότεροι οικονομικοί στόχοι στην Ελλάδα, σημαίνει υψηλότερο κόστος για τους δανειστές. Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως τυχόν έξοδος της Ελλάδας θα έχει τεράστιο κόστος για την Ελλάδα και τους δανειστές της. "

Ιουλ
10
Περισσότερα »
Μικρές οι διαφορές… αξίζει μια ευκαιρία να διορθωθεί, αν και ο Τσίπρας ζει στον κόσμο του…

" Οι διαφορές των δύο προτάσεων είναι μικρές. Ο Τσίπρας είχε αφήσει τους δανειστές, αλλά και τους Έλληνες, να πιστέψουν πως διαπραγματευόταν καλή τη πίστη. Φαινόταν να παίζει σκάκι. Τώρα όμως φαίνεται πως είτε προσποιείτο, σπαταλώντας τον χρόνο, ή ότι πραγματικά δεν είχε ποτέ καταλάβει τι γινόταν στην σκακιέρα. "

Ιουν
29
Περισσότερα »
Το λάθος του Αλ. Τσίπρα. Του Jose Ignacio Torreblanca (El Pais)

" Πιστέψτε με, η δουλειά του Αλ. Τσίπρα ήταν εύκολη. Αλλά είτε λόγω του δογματισμού, των κακών συμβουλών ή την προώθηση άλλων σκοπών, έχει εμπλακεί σε μια παράλογη αντιπαράθεση με τους εταίρους του. Το αποτέλεσμα αυτού του χαμένου πολιτικού και ηθικού κεφαλαίου; Θα πάρει τα μισά από αυτά που θα είχε πετύχει εάν είχε δράσει με ευφυΐα και ευελιξία, και με τη διπλάσια τιμή. Είναι κρίμα, πάνω από όλα για τον ελληνικό λαό. "

Απρ
06
Περισσότερα »
«Ελληνική παραφροσύνη»

" Από την μια ο Τσίπρας «φλερτάρει» με τη Μόσχα και ο υπουργός Εσωτερικών απειλεί με αδυναμία επιστροφής της επόμενης δόσης στο ΔΝΤ και από την άλλη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδει τον υπουργό. Την ίδια ώρα ένας άλλος υπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων την επόμενη εβδομάδα. "

Απρ
06
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "