Κατερίνα Νοτοπούλου: Το νέο δροσερό κορίτσι του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει με κάθε τρόπο τον Αλέξη…

Κατηγορία: Απόψεις Βιογραφίες

Ξεκίνησε ως μαϊμού συμβασιούχος καθαριότητας, πληρώθηκε χωρίς να εργασθεί ποτέ στον δήμο Θεσσαλονίκης, έκανε το «αγωνιστικό» της πετώντας έξω από την Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ, ψυχικά ασθενείς και από την στιγμή που γνώρισε τον Αλέξη, η ανέλιξή της ήταν μετεωρική.

Οι κακές πολιτικές γλώσσες, ακόμη κι αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, μολογάνε ότι είναι ίσως το μοναδικό άτομο που και μόνο με την παρουσία του δίπλα στον Αλέξη, όταν αυτός ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να τον ηρεμίσει από τα βάσανα και το άχθος των ευθυνών της εξουσίας. Κάπως αντίστοιχα και μ’ αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα με την Έφη Αχτσιόγλου.

Όχι μην πάει ο νου σας σε συνήθειες του Ανδρέα του μέγιστου, του μέγα γιτευτή γυναικών. Πρόκειται για πολύ βρώμικες σκέψεις, απ’ ανθρώπους χωρίς ενημέρωση, για τις ικανότητες της Κατερίνας, της Κατερίνας μας πλέον.


Διαβάστε τρία κείμενα που συγγράφηκαν για το νέο δροσερό «gerl» του ΣΥΡΙΖΑ, μελετήστε τα ε επιμέλεια και αφήστε τον Αλέξη να απολαμβάνει την συντροφιά της (πολιτική εννοείται), χωρίς να περνούν από το μυαλό σας κακές σκέψεις που έτσι κι αλλιώς είναι ανυπόστατες… 

---------------------------

Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο

Η Κατερίνα Νοτοπούλου έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν ανέλαβε τη διεύθυνση του νεοσύστατου πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, το 2016, κίνηση που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο.


Σήμερα η 30χρονη είναι υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και η ιλλιγιώδης άνοδός της στην ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ περνάει από μικροσκόπιο. Ο διορισμός σε ένα νευραλγικό πόστο, στη Μακεδονία, μιας άπειρης νεαρής Θεσσαλονικιάς είναι φυσικό να εγείρει ερωτήματα σε όσους αναρωτιούνται πώς μια αριστερή κυβέρνηση κατέληξε να σχηματίζει κυβερνήσεις «κολλητών».

Δεν ήταν μυστικό, στους Θεσσαλονικείς, ότι η νεαρή ψυχολόγος δεν διατηρούσε καλές σχέσεις ακόμα και με πρωτοκλασάτα στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος. Από την πρώτη στιγμή, όμως, κατέστη εμφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν προβληματίστηκε για τα παράπονα που εκφράζονταν για το πρόσωπό της.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στους διαφωνούντες ότι... «αρέσει-δεν αρέσει», αυτή θα αποτελούσε από τότε και στο εξής το πρόσωπο-«κλειδί» της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη. Η υποστήριξή του ήταν έμπρακτη. Κάθε φορέας, επιχειρηματίας ή κομματικό στέλεχος έπρεπε να περάσει υποχρεωτικά από την Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία αύξανε έτσι την επιρροή της.


Το επαγγελματικό παρελθόν της Κατερίνας Νοτοπούλου δεν απασχόλησε ιδιαίτερα εκείνη την εποχή και όλοι εστίασαν στο γεγονός ότι της έλειπε η εμπειρία για να αναλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο.

Γεννήθηκε το 1988, σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας.

Είχε διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και είχε λάβει 10.169 ψήφους, καταλαμβάνοντας τη 16η θέση ανάμεσα στους 20 υποψηφίους.

Το 2014 φημολογήθηκε ότι θα κατέβει υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ρόλο που ανέλαβε τελικά ο έμπειρος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Χάρη στον κ. Μηταφίδη, η Κατερίνα Νοτοπούλου -επί Μπουτάρη δημάρχου- προσελήφθη ως συμβασιούχος στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, το καλοκαίρι του 2012.

Θεωρείται βέβαιο ότι δεν εργάστηκε ποτέ εκεί, αλλά αξιοποιήθηκε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανέλιξη της Κατερίνας Νοτοπούλου σχολιάζεται πλέον ποικιλοτρόπως στα social media, όπου κυκλoφορεί και το έγγραφο πρόσληψής της στον δήμο Θεσσαλονίκης ως καθαρίστριας. Και με αφορμή αυτό έχει ξεσπάσει μια τεράστια συζήτηση, με τους μεν να υποστηρίζουν πως το πέρασμα από τον τομέα καθαριότητας είναι «γαλόνι» και τους δε να απορούν πώς μια νεαρή, με μόνη εργασιακή προϋπηρεσία ένα δίμηνο στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, κατάφερε να γίνει υφυπουργός. «Η κυβέρνηση των κολλητών», την αποκαλούν.

Απαντήσεις και απορίες έλυσε μέσω Facebook η δημοσιογράφος Κική Τσιλιγκερίδου, η οποία σε ανάρτησή της υποστηρίζει ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου προσελήφθη μεν στον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά δεν εργάστηκε ποτέ ως καθαρίστρια. Αντίθετα, αν και προσελήφθη στον δήμο, εργάστηκε ως εκπρόσωπος Τύπου του τότε δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου βουλευτή Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.


 

Διαβάστε την ανάρτησή της αλλά και τις απαντήσεις που έδωσε στον διάλογο που άνοιξε κάτω από την ανάρτησή της:

Κική Τσιλιγκερίδου: «Επειδή πολλοί το έχετε κάνει εικόνα και χαίρεστε. Η Νοτοπούλου ουδέποτε εργάστηκε στον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης - ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ. Προσελήφθη με δίμηνη σύμβαση στον τομέα καθαριότητας προκειμένου να εργαστεί ως εκπρόσωπος Τύπου του τότε δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου βουλευτή, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη. Ναι;

EDIT: Μάλιστα προσελήφθη τον Μάιο του 2012 προφανώς ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

EDIT 2: Δηλαδή προσελήφθη και πληρώθηκε δύο μήνες από τον δήμο Θεσσαλονίκης ως εργαζόμενη καθαριότητας για να είναι εκπρόσωπος Τύπου ενόψει βουλευτικών εκλογών;

Από τότε ηθικό πλεονέκτημα».

Όταν ξεκίνησαν οι πρώτες της ημέρες στο πρωθυπουργικό γραφείο, η Νοτοπούλου προκάλεσε το ενδιαφέρον δημοσιογράφων και φωτογράφων. Ήταν μια νεαρή γυναίκα άγνωστη σε όλους, η οποία έδειχνε να έχει την απόλυτη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, για άγνωστους λόγους.

Ο πρώτος που είχε δημόσια διαμαρτυρηθεί ήταν ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2017 λέγοντας: «Προφανώς ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι ενημερώνεται επαρκώς για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κυρία Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου».

Ωστόσο, στελέχη όπως ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης τη στήριζαν επιδεικτικά. Η ίδια έκανε προσεκτικά βήματα, χωρίς δηλώσεις και επαφές με τα ΜΜΕ. Τα μόνα στοιχεία της δραστηριότητάς της ήταν οι συχνές αναρτήσεις της στα social media.

Το περήφανο βλέμμα του πρωθυπουργού για το «πουλέν» του, στη χθεσινή ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, και η ιδιαίτερη αδυναμία που δείχνει να της έχει σηματοδοτούν για την Κατερίνα Νοτοπούλου την έναρξη πραγματικής καριέρας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι λένε ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφια δήμαρχος, περιφερειάρχης, υποψήφια βουλευτής στην Α' ή τη Β' Θεσσαλονίκης.

----------------

Ξέρω τι έκανες στο ΑΠΘ Κατερίνα Νοτοπούλου!

Είχανε κάνει λέει μια αντιμνημονιακιά κατάληψη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.  Απίστευτο κράξιμο στην Κατερίνα Νοτοπούλου από τον ένοπλο σύντροφο «Laertes Antalopoulos». Πρόκειται για συναρπαστικό ανάγνωσμα που δεν πρέπει να χάσει κανείς οξυδερκής αναγνώστης.

--------------------

Απολαύστε τον ηρωικό Λαέρτη στο γεμάτο πάθος βουκολικό δράμα που ακολουθεί με πρωταγωνίστρια την Νοτοπούλου>

Το προσφάτως χρισμένο πρώτο τη τάξει βρωμοθήλυκο Μακεδονίας και Θράκης το γνώρισα στο μεταπτυχιακό που αγοράσαμε μαζί 4.200 στο παμακ. Μας πήρανε 16 άτομα από 18 πάνω κάτω που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον μετά από κάτι γελοίες εξετάσεις και μια ακόμη πιο γελοία συνέντευξη. Ο τίτλος του μεταπτυχιακού ήταν “Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας” μιας που δημιουργήθηκε με ειδικό κονδύλι από κάποιο παράκεντρο της ΕΕ για τη “Νέα Γενιά” ή κάτι τέτοιο σαν αυτά τα πολλά τελοσπάντων που υπάρχουν για να τα τρώμε όλοι μαζί.


Το πρόγραμμα σπουδών του ήταν άσχετο με τον τίτλο περισσότερο από ότι ο τίτλος ήταν άσχετος με τίτλο μεταπτυχιακού μιας και προφανώς ήταν προσαρμοσμένο σε ό,τι έχει από “επιστημονικό δυναμικό” το τμήμα “διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών” , δηλαδή ούτε ψυχολόγους, ούτε κοινωνικούς λειτουργούς, ουτε καν κοινωνιολογους ή ιστορικούς. Αρκεί να παραθέσω μόνο τα τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματαΚράτος και Κοινωνία Πολιτών(“… Λευκό μπαστούνι ο φαλλός μου…”), Οργάνωση και Λειτουργία της ΕΕ(το ίδιο μάθημα που δώσαμε για να μπούμε) Δημοκρατία, Κοινωνική και Πολιτική Συμμετοχή(“… χτυπάει την πόρτα του αμετάκλητου…”) και Διοίκηση Έργων (χαρακτηριστικό αυθύπαρκτο “επιστημονικό” αντικείμενο για παμακ η “διοίκηση”, ανεξαρτήτως του διοικούμενου όρου).

Η αθλιότητα του επιπέδου του προγράμματος, τόσο του έμψυχου δυναμικού (ως προς την κατάρτιση και την ανθρώπινη-διδακτική επάρκεια) όσο και της παρεχόμενης γνώσης (ως προς την επιστημονικότητα και την καλλιέργεια μεταγνώσης) αποτέλεσε θέμα παλαιότερων μου αναρτήσεων και καταγγελιών στα μούτρα τους. Εδώ θα μιλήσω μόνο για το πολυσυζητημένο γύναιο, την κυριλέ συμβασιούχο καθαρίστρια της οποιας το σινιέ συνολάκι που φορούσε στο Βελίδειο, όταν η Πανούκλα ανακοίνωνε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, πολλές καθαρίστριες θα ήθελαν να μάθουν πώς αγοράζεται. Το επίπεδο αυτης της μικρής ομάδας ανθρώπων ήταν το ίδιο ακριβώς μ’ αυτό που αντικατοπτρίζουν για την κοινωνία οι βάσεις κάθε φορά που βγαίνουν στα τέλη Αυγούστου.

Φυσικά με τόσο μικρή ζήτηση εκείνη τη χρονιά δεν είχαν καν την πολυτέλεια να ορίσουν τα είδη των βασικών πτυχίων των οποίων θα έπρεπε να είναι κάτοχος κανείς ώστε να γίνει δεκτός στο πρόγραμμα, οπότε βρεθήκαμε όλοι μαζί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, η Σάρα η Μάρα κι εγώ το κακό συναπάντημα. Αλλωστε με 16×4.200=67.200 ευρώ μετα βίας πληρώνεται μια γραμματέας του προγράμματος, δεδομένου ότι πρώτον τηρείται ο νόμος που λέει ότι οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα με το μισθό που παίρνουν για να διδάσκουν και σε προπτυχιακά προγράμματα όντας μέρος του διδακτικού και ερευνητικού τους έργου (“….-Τι είναι ο κόλπος μου; – Είναι μια σύριγγα χωρίς το έμβολο που καλεί το φαλλό να τρυπηθούν μαζί από την πρέζα του έρωτα…“) και δεύτερον ότι δεν είχαμε όχι δωρεάν συγγράμματα (έστω και τα δικά τους) αλλά ούτε δωρεάν φωτοτυπίες συγγραμάτων ή σημειώσεων.


Και στο κατω κατω τι να την κανεις την κοινή επιστημονική αφετηρία σ’ αυτην την περιπτωση; Κοινή επιστημονική αφετηρία χρειάζονται όσοι πάνε προς έναν κοινό σταθμό παραπέρα στην επιστήμη. Στις “Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας” στο “Διεθνων και Ευρωπαικων Σπουδών” ποια επιστήμη, ποιος σταθμός και που παραπέρα. Πώς όμως μπόρεσε το Κατινάκι ως συμβασιούχος καθαρίστρια να διαθέσει 4.200 και ως Πασιονάρια να παραμερήσει τις αρχές της και να εμπλακεί σε μια στυγνή βιομηχανία τίτλων σπουδών, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Αυτό που μπορούμε να μάθουμε, γιατί θα σας το πω εγώ ο ίδιος, είναι δείγματα της συμπεριφοράς του golden girl που τελικά βρήκε στον πάτο του κουβά όχι μόνο λεφτά που έλεγε και η Βλαχοπούλου αλλά και εξουσία, δόξα, κύρος και όλα τα πορνοπεριοδικά δηλαδή η lifo, η αυγη, το alfavita, το reader, το θεμά, o μαχητικός φεμινισμός-καμμένο σουτιέν, ασχολούνται μαζί της. Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας ΑΠΘ. Όχι ψυχολόγος, κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας. Στο ΑΠΘ. Οπου, όπως σε όλα, και κυριως σ’ αυτές τις παλιές καραβάνες όπου οι σαπιες υποδομές ειναι λιγοτερο σάπιες από τα πολιτικά, νεποτιστικά και κάθε είδους πελατειακά κυκλώματα και μόνο μία μειοψηφία φοιτητών διαπρέπει με την αδαμάντινη αξία και ακεραιότητά της βλαστιμώντας που δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ, στο ΗΒ και στη Γερμανία.

Τώρα αν η Νοτοπουλου ανήκει σε αυτήν την μειοψηφία κι όχι πχ στα κομματόσκυλα πουν ξέρουν τα θέματα ή που κάθονται την ημέρα της εξέτασης (μέρα που πατανε στη σχολη για να δουν κι αν ψήλωσε το κτίριο) δίπλα σ’ αυτους που ξερουν τις απαντησεις, ίσως θα μπορούσε να το κρίνει ο καθένας και μόνος του. Άλλωστε η πορεία της μας βοηθάει στο να λάβουμε απαντήσεις, επέλεξε να συνεχίσει την καριερα στην Πανούκλα και φυσικά στις “Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας”.

Λυπάμαι γι’ αυτό που θα πω αλλά ήταν το μεγαλύτερο μπάζο του μεταπτυχιακού.

Ακόμη κι εγώ που απεχθανόμουν το οτιδήποτε εκεί μέσα (και γιατί ήμουν εκει; γιατί η ζωή μου ήταν πολύ ευχάριστη…) ειδικά μετά από έναν δημόσιο καβγά με έναν σαψαλιασμένο καθηγητή απ’ αυτούς τους κομμουνιστές που ειναι σαν αστείρωτα πεκινουά που μου είπε “δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου” (το Κατερινιώ μούγκα, αντί να πει “πώς φέρεστε έτσι στους φοιτητές;”, ετσι να τιμήσει και λίγο την Ψυχολογία ΑΠΘ αν όχι τις αρχες λενινισμού, τίποτα αυτή, μείνε μαζί μου αλληλεγγύος είμαι πολύ φερεγγυος)…. ακόμη κι εγώ που δεν έμπαινα καν στον κόπο να σημειώνω τα θέματα που μας έλεγαν ότι θα μας βάλουν στις εξετάσεις… ακόμη κι εγώ λοιπόν όταν συζητούνταν εκεί μέσα κάτι λίγο πιο συζητήσιμο, συμμετείχα. Αυτή τίποτα. Άνοιγε το στόμα της μόνο όταν χαριεντιζόταν σαν το άχαρο κλύσμα με κάποιους διδάσκοντες που ήξεραν ότι είναι “στέλεχος” και τη ρωτούσαν πώς πάει ο αγώνας μη χεσω…


Ήταν τότε πριν τις Ευρωεκλογές του 2014, εαρινο εξάμηνο είχαμε ξεκινήσει. Κι αυτή άνοιγε το στόμα της μόνο για να πει ότι κερδάνανε κι ότι ερχόσαντο. Ενθυμούμαι επίσης μιαν άλλη φορά που κάποιος διδάσκων τη ρώτησε κάτι για την “Αυγή” και του είπε “Εφημερίδα των Συντακτών να διαβάζετε, την προτιμάμε”.

Και φαντάσου τώρα περί ποίας “συνεταιριστικής δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας” μιλάμε για την ΕφΣυν και περί ποίου εθισμού στην παραμύθα της ακηδεμόνευτης λαικιάς οργής (σε βαθμό να το ‘χουν πιστέψει και οι ίδιοι) όταν η ίδια η κομισσάρια σου λέει ότι το κόμμα την προτιμάει ακόμα κι από τον διορισμένο κράχτη. Το προσπερνάω όμως αυτό για να πάω όμως παρακάτω και και να σταθώ σε δύο συμπεριφορές που την χαρακτηρίζουν, ενδεικτικές και οι δύο της Πανούκλας ολάκερης, των καθενών σαν σύνολο ή μάλλον σαν κομμούνα, του καθενού ξεχωριστά και της λοιμώδους νοητικής και ηθικής νόσου που διέσπειραν.

Συμπεριφορά Α: Είμαστε όλοι οι συμμαθητές σε διάλειμμα. Η Καιτούλα άρχισε την κουβέντα και τι άλλο να πει πάρα του αυτού της το χαβά. Έλα μου όμως που ήταν ολίγον τι ανατριχιαστικό. Όχι το αυτό της, ο χαβάς. Εκείνη την εποχή θυμάστε, η Πανούκλα θέριζε, ερχόσαντο, “δρασεις” padu. Είχανε κάνει λέει μια αντιμνημονιακιά κατάληψη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Φαντάζομαι ότι την στείλανε στη συγκεκριμένη “δράση” ως ειδήμων μη χέχω, λόγω πτυχίου τελοσπάντων, αφού είχε ήδη “οργανωθεί” από κάποια άλλη κατσαρίδα των υπονόμων του νοσοκομείου.

Δεν τολμώ να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο μπορεί να έγινε όσο έκανε την πρακτική της, βοηθώντας στην κατάληψη του χώρου εκμεταλλευόμενη τη συμμετοχή της στη λειτουργία του νοσοκομείου χωρις να ακολουθησει ξήλωμα όλου το ΑΠΘ από πρύτανη μέχρι θυρωρό (όχι δηλαδή ότι είναι φυσιολογικό να στέκουν στη θέση τους τα κεφάλια των διοικήσεων που επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να κάνει τέτοιες εγκληματικές ενέργειας μέσα στα νοσοκομεία , αλλά τώρα μιλάμε για βορβορώδεις υπονόμους που συνδέουν τη Παιδεία με την έξωθεν κοινωνία).

Όχι μόνο καυχιώταν για τον τσαμπουκά που έκανε αυτή και το απλυταριό της κατά της αστυνομίας, αλλά και για τον τρόπο που έβγαλαν τους ασθενείς από τα δωμάτια τους και τους χρησιμοποιήσαν ως μπούγιο (μάλλον και ως ανθρώπινες ασπίδες, όπως κάνουν κάποια εξ’ Ανατολάς ινδάλματα του ιδεολογικού τους έλους). Και όχι μόνο καυχιόταν γι’ αυτήν τους τη μάχη που δώσανε, αλλά γελούσε, ναι γελούσε, όταν κατά την αφήγηση της αναφερόταν στις αντιδράσεις ασθενών με βαριές ψυχικές ασθένειες που καθοδηγουμενοι αντιδρούσαν επιθετικά προς την αστυνομία. Αν αυτά δεν διδάσκονται στο μαθημα της Ηθικής και Δεοντολογίας στην Ψυχολογία ΑΠΘ μήπως θα πρέπει όντως να προσέχουμε ποιος κυκλοφορεί λυτός;


Συμπεριφορά Β: Όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα είχαμε ενημερωθεί πώς το σύνολο των μαθημάτων θα διεξάγεται Παρασκευή και Σάββατο, ενίοτε πως θα αξιοποιούνταν κάποιες Κυριακές. Το συγκεκριμένο στοιχείο με διευκόλυνε πολύ καθώς έτσι οι δυσκολίες που θα μου προκαλούσε η παρακολουθηση του δευτερου εξαμήνου του μεταπτυχιακού (χειμερινο) στην φοίτηση μου στην δραματική σχολή ήταν ελάχιστες και αντιμετωπίσιμες. Μετά όμως από ένα επίσης δυσάρεστο σκηνικό που δημιουργήθηκε με έναν από τους υπανθρώπους που δίδασκαν στο πρόγραμμα, έναν θρασύδειλο σαδιστή, από αυτούς που είναι δυστύχημα όταν αποκτούν εξουσία, ένα από τα μαθήματα τοποθετήθηκε Πέμπτη.

Η όλη διεκδίκηση μου για τήρηση των κανόνων του προγράμματος που μας είχαν ανακοινωθεί πριν από την έναρξη φυσικά απέβη άκαρπη όπως πάντα καταλήγει κάθε διεκδίκηση σε αυτήν την χώρα όταν έχεις απέναντι σου ανήθικα ανθρωπάκια, χωρίς φραγμούς αλλά με “πλάτες”. Ωστόσο σε μια τελευταία συζήτηση επί του θέματος σε ένα διάλειμμα με έναν καθηγητή ήταν παρούσα μεταξύ άλλων και η Νοτοπούλου. Και όταν επικαλέστηκα για νιοστη φορά τους όρους του προγράμματος για τις μέρες που θα διεξαγόταν το πρόγραμμα η νυν υφυπουργός της Μακεδονίας και της Θράκης γυρίζει και λέει: “Καλά ντε, δεν υπογράψαμε και συμβόλαιο”….

Τριάμιση χρονια γκρινιάζετε και βρίζετε γιατί γλύφουν ό,τι έφτυναν και ξεσκίζουν ό,τι κανάκευαν. Τι τρώγεστε πια; “Καλά ντε, δεν υπογράψαμε και συμβόλαιο”. Να, τα ξύπνια κορίτσια που το ‘χαν πιάσει το νόημα νωρίς νωρίς, πήραν μέχρι και υφυπουργείο.

*Στο παραπάνω κείμενο χρησιμοποιήθηκαν στίχοι από ποίηση Κουράκη για να σπάσει έτσι λίγο η κατεβατίλα.

----------------------

4400 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟΣ. Απόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα… Κι εγώ χατήρι δεν του χάλασα...

Kαι τώρα καταργούν το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη που έδωσαν ένα σκασμό λεφτά για να το φτιάξουν μια και το κορίτσι θέλει θάλασσα κι εγώ ποτέ χατήρι δεν του χάλασα. Ο Στέφανος Χίος δείχνει πιο αρμόδιος στο θέμα.

3 υπουργοί (Κόλλια, Αμανατίδης, Σπίρτζης) σκύβουν για να περάσει η Νοτοπούλου. 

Ακολουθεί το αποκαλυτικό ρεπορτάζ των Νεφέλη Λυγερού, Φρίξου Δρακοντίδη και Κατερίνα Φάκα στο Πρώτο Θέμα για τις επιδόσεις των αδελφών Νοτοπούλου.

Λίγες εβδομάδες προτού γίνει γνωστό ότι θα αναλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, η Κατερίνα Νοτοπούλου άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά. Αυτό ακριβώς σχολιάζουν παλιοί φίλοι και σύντροφοί της στο κόμμα, οι οποίοι τονίζουν το γεγονός ότι έχει λοξοδρομήσει από το συνηθισμένο πρόγραμμά της και μετά από ένα ταξίδι-αστραπή που πραγματοποίησε στην Αθήνα γύρισε με άλλον αέρα.

«Κάτι συμβαίνει με την Κατερίνα», ψιθυρίζουν οι άνθρωποι που τη συναναστρέφονταν μέχρι πρότινος, βλέποντας τη μελαχρινή νέα γυναίκα με τα καλοχτενισμένα πάντα μαλλιά να απέχει πλέον από χαλαρούς καφέδες στον εναλλακτικό πεζόδρομο της Ισαύρων, το μέρος που επέλεγε για βραδινές εξορμήσεις παρέα με έναν bohemian νεαρόκοσμο που διέπεται από καλλιτεχνικές ανησυχίες. Αυτές ήταν, άλλωστε, πάντα οι παρέες της, έστω και αν ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα εξαιτίας των στυλιστικών επιλογών της.

Στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ότι η Κατερίνα θυμίζει ΟΝΝΕΔίτισσα εξαιτίας της περιποιημένης από το κομμωτήριο κόμης της, των κομψών συνόλων της και των ψηλοτάκουνων παπουτσιών της. Λίγο πριν ανακοινωθεί ο διορισμός της, πάντως, η ίδια βρισκόταν εμφανώς σε αναστάτωση, έχοντας την τάση να απομονώνεται, αποφεύγοντας ακόμα και τηλεφωνήματα στενών φιλενάδων της. Οσο για βόλτες στην Τσιμισκή και κάνα ποτάκι στην οδό Σβώλου, ούτε λόγος να γίνεται.

Αδερφές Νοτοπούλου: Η μια διευθύντρια πρωθυπουργού, η άλλη από το pole dancing στο ΚΘΒΕ

Η απρόσμενη κίνησή της να διαγράψει εν μία νυκτί όλους τους λογαριασμούς της στα social media, με τα οποία μέχρι πρότινος ήταν εθισμένη, όπως όλοι σχεδόν οι συνομίλικοί της, σήμανε συναγερμό στο φιλικό της περιβάλλον, με εκείνη να μην κάνει καν τον κόπο να προσφέρει στον κύκλο της καμία πειστική εξήγηση γι’ αυτή την αιφνιδιαστική της απόφαση.

Εξάλλου, αν και γνώριζε πολλά 24ωρα πριν ότι ήταν θέμα χρόνου να μετατραπεί σε talk of the town, είχε ρητή εντολή από το Μαξίμου να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό τον διορισμό της. Πράγματι, δεν είχε πει κουβέντα σε κανέναν, με αποτέλεσμα αφότου έγινε γνωστό να της τηλεφωνούν ακόμα και στενοί συγγενείς της προκειμένου να τη συγχαρούν, μην μπορώντας να κρύψουν την έκπληξή τους για το εντυπωσιακό νέο.

Η κίνησή της, όμως, να διαγράψει κάθε διαδικτυακό της ίχνος δεν ήταν κάτι που της επιβλήθηκε από το Μαξίμου. Απλώς διδάχθηκε από την περίπτωση της Εφης Αχτσιόγλου. Αλλωστε το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που ήθελε ήταν να θυμάται τις μπηχτές που άφηνε για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των στίχων του Νίκου Καββαδία: «Φοβάμαι να μη γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ιδανικός και ανάξιος εραστής».

Αυτό δεν ήταν το πρώτο μάθημα που έπαιρνε η Κατερίνα από την Εφη. Οι δύο γυναίκες, άλλωστε, έχουν βίους παράλληλους. Αυτά που τις ενώνουν είναι πολλά, μα πάρα πολλά για να τα αγνοήσει κανείς: η Θεσσαλονίκη, η εμπλοκή τους με την πολιτική και τον ΣΥΡΙΖΑ, η φιλοδοξία τους, τα νιάτα τους και η γρήγορη ανέλιξή τους. Παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν διατηρούν κάποια φιλική σχέση, όχι ότι δεν γνωρίζονται ή δεν έχουν συνυπάρξει πολλάκις στους ίδιους χώρους, στις ίδιες παρέες και βεβαίως στις ίδιες κομματικές διαδικασίες.

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο ήταν ανέκαθεν σαν το νερό με το λάδι. Δεκάδες μάλιστα είναι τα περιστατικά που αναγκάζονταν να συνυπάρχουν, ανταλλάσσοντας δηλητηριώδεις ματιές, αιχμηρά σχόλια ή απλώς αγνοώντας η μία την άλλη. Ο ανταγωνισμός αυτός εντάθηκε την περίοδο που η Εφη Αχτσιόγλου προαλειφόταν για υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Το χρίσμα τελικά πήγε στον κ. Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, τον άνθρωπο για τον οποίο δούλευε η Κατερίνα Νοτοπούλου. «Τότε ήταν που κηρύχτηκε ένας άτυπος ψυχρός πόλεμος μεταξύ τους, ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα», μας λέει σύντροφός τους.

Φωτογραφία από τα εγκαίνια του πρωθυπουργικού γραφείου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Σε αντίθεση με την Αχτσιόγλου, η Νοτοπούλου είχε διαφορετικό πολιτικό ξεκίνημα. Οι γονείς της έλκουν την καταγωγή τους από τη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι σήμερα, με την ίδια, βέρα Θεσσαλονικιά, να ζει με τη μητέρα και την αδελφή της.

Αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, στο οποίο ξεχώρισε με την πληθωρική παρουσία της. Ηταν καλή μαθήτρια, κοινωνική και η ψυχή της παρέας. Εχει αμέτρητες φίλες και διαρκώς το μόνο που έκανε ήταν να κινητοποιεί τους υπόλοιπους. Την εποχή εκείνη λάτρευε να βγαίνει με παρέες, να πηγαίνει σινεμά και να διαβάζει βιβλία. Θεωρούνταν η ωραία της τάξης, με τις κατακτήσεις να πληθαίνουν, ωστόσο η ίδια δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για φλερτ.

Η Κατερίνα με τη μητέρα της Μήτση-Χατζηγιαννάκη

Το μεγάλο της όνειρο δεν ήταν η πολιτική, αλλά το θέατρο. Ηθελε να γίνει ηθοποιός και σε αντίθεση με άλλα κορίτσια της ηλικίας της δεν ξεπέρασε ποτέ αυτό το εφηβικό της όνειρο. Μπορεί να σπούδαζε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο, φρόντιζε, όμως, πάντα να ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο. Μαζί με τις καλλιτεχνικές υπηρετούσε και τις κοινωνικές ανησυχίες της, όπως συμμετέχοντας σε διάφορες τοπικές δράσεις μαζί με άλλους ερασιτέχνες ηθοποιούς σε κινήματα και δομές αλληλεγγύης. Ενας στενός συγγενής της ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκε, μάλιστα, στην ΚΟΕ που έχει ηγέτη τον Ρούντι Ρινάλντι και από το καλοκαίρι του 2015 έχει αποσχισθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός στάθηκε αφορμή να διεισδύσει η Κατερίνα όλο και πιο βαθιά στον κομματικό μικρόκοσμο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι ιδιαιτέρως φιλόδοξη και στοχοπροσηλωμένη. Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός της, τα μεγαλύτερα προτερήματά της δεν είναι αυτά, αλλά η κοινωνικότητα και η εργατικότητά της, που την κατέστησαν ιδιαίτερα συμπαθητική στους κύκλους της Νεο-λαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τότε, όμως, η Κατερίνα έδειξε και ένα άλλο πολύ χρήσιμο ταλέντο: κέρδισε τη συμπάθεια μεγαλυτέρων σε ηλικία και ισχυρών κομματικών στελεχών που θαύμασαν τη ζωντάνια, το πάθος και την εικόνα της. Με την επιρροή τους, μάλιστα, τη βοήθησαν αποφασιστικά να ανελιχτεί.

Το 2013 συμπεριλήφθηκε σε λίστα και εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Το όνομά της, όμως, άρχισε να ακούγεται έναν χρόνο αργότερα, όταν ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοικτή Πόλη» υπό τον Μηταφίδη στον Δήμο Θεσσαλονίκης το 2014.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι στα δελτία Τύπου είχε βάλει τη δική της φωτογραφία και όχι του Μηταφίδη! Αυτό κράτησε λίγες εβδομάδες, μια που μετά το αναπόφευκτο σούσουρο που δημιουργήθηκε έγινε παρέμβαση και η πρωτοτυπία τερματίστηκε. Το πάθος της Κατερίνας, όμως, είχε αρχίσει να αναγνωρίζεται. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για το φρέσκο και όμορφο κορίτσι με τον δομημένο λόγο και την πλούσια δράση στα κοινωνικά κινήματα και στις δομές αλληλεγγύης. «Ντύνεται ωραία και μιλάει καλά», του είπαν και κάπως έτσι άναψε το πράσινο φως για την υποψηφιότητά της.

Τον Ιανουάριο του 2015 ήταν για πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Τότε που πραγματοποίησε και τις πρώτες τηλεοπτικές εμφανίσεις της, στις οποίες μάλιστα διατήρησε το μειλίχιο και χαμογελαστό ύφος που τη διακρίνει και στις διαπροσωπικές της σχέσεις. Δήλωνε άνεργη ψυχολόγος και καλούσε τους νέους να ξυπνήσουν. «Δεν υπάρχουν περιθώρια να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», έλεγε ασκώντας σφοδρή κριτική για τον ΕΝΦΙΑ, διαβεβαιώνοντας τους τηλεθεατές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον ακυρώσει «γιατί η Αριστερά δεν νοιάζεται για φόρους, αλλά για ανθρώπους».

Η Κατερίνα δεν κατάφερε να εκλεγεί, ωστόσο είχε ανοίξει πανιά για την Αθήνα. Ο πρώτος που την έφερε σε επαφή με το περιβάλλον του πρωθυπουργού ήταν ο Παναγιώτης Λάμπρου. Αυτός την πήρε υπό την προστασία του, συνοδεύοντάς τη μάλιστα στα πρώτα σημαντικά ραντεβού της στην Αθήνα και στρατολογώντας τη στην ομάδα των «53+». Να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί το ναυάγιο της πολύμηνης διαπραγμάτευσης, το δημοψήφισμα και η συμφωνία του Ιουλίου 2015. Σε εκείνη την κρίσιμη καμπή η Κατερίνα δεν δίστασε. Αν και πολλοί σύντροφοί της εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντάς τον, αυτή τον ακολούθησε πιστά στην εντυπωσιακή πολιτική κωλοτούμπα του. Σε εκείνες τις γεμάτες ένταση ημέρες έχασε φίλους χρόνων που την κατηγόρησαν για τυφλή υποταγή στην ηγεσία, όπως επίσης ότι έχει προσωπική ατζέντα. Η ίδια έδειχνε να μη νοιάζεται αφού ήταν επιλογή της και εξάλλου είχε αποκτήσει έναν μέντορα και προστάτη. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πίστευε οτι η νεαρή κοπέλα είχε προοπτικές και στήριξε την πολιτική ανέλιξή της. Της στάθηκε μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη προσωπική στιγμή. Γνωστοί της υποστηρίζουν ότι παρά την κοινωνικότητά της, η Νοτοπούλου είναι στην πραγματικότητα εσωστρεφής. Είναι ενδεικτικό ότι κανείς από τις παρέες της δεν γνώριζε τι συμβαίνει στην προσωπική της ζωή, όπως το ποιος ήταν ο σύντροφός της.

Κατερίνα Νοτοπούλου: Κάποτε διέπρεπε στο Κίνημα «Δεν πληρώνω», τώρα θα πληρώνεται από το Ελληνικό Δημόσιο

Τώρα όμως η χαμογελαστή Νοτοπούλου δεν έχει μόνο φίλους, μια που δεν είναι λίγοι οι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ που είδαν με μισό μάτι την εντυπωσιακή αναβάθμισή της, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει ούτε τα προσόντα, ούτε την απαραίτητη πείρα για να σηκώσει το βάρος αυτής της αποστολής – εκτός και αν η δημιουργία του γραφείου είναι ένα πολιτικό πυροτέχνημα επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Οι πυρετώδεις εργασίες για την εγκατάστασή της στο ευάερο και ευήλιο γραφείο στον πρώτο όροφο του Διοικητηρίου στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση και στην υφυπουργό Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο την αδειάζουν. Το άλλοτε υπουργείο και σήμερα υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στην πραγματικότητα δεν έχει ουσιαστικό ρόλο. Η ίδρυση της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη βάζει την ταφόπλακα, καθώς θα λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα σε Μαξίμου και Θεσσαλονίκη. Οπως και να ’χει, η συνύπαρξη των δύο γυναικών προβλέπεται ταραχώδης. Αλλωστε πίσω από το γλυκό χαμόγελο και τον ευγενικό της λόγο η Κατερίνα χαρακτηρίζεται, από όσους την ξέρουν καλά, «σκληρή σε όποιον της βάζει εμπόδια». Δεν είναι και λίγο στα 28 σου να γίνεσαι επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, έχοντας μάλιστα υπό τις εντολές σου 15 άτομα.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, ακολουθώντας τη «γραμμή» Αχτσιόγλου, έσβησε τους λογαριασμούς της από τα social media λίγο προτού διοριστεί στο πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης

26 Οκτωβρίου 2013, Θεσσαλονίκη. Η Κατερίνα Νοτοπούλου με υψωμένη γροθιά τα «χώνει» άγρια στους αστυνομικούς που εμποδίζουν τους εκπαιδευτικούς να διαδηλώσουν κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης

«Στο αμφιθέατρο σε βρίσκω, στους διαδρόμους και τους δρόμους…»

26 Οκτωβρίου 2013, Θεσσαλονίκη. Ενώ η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση είναι σε εξέλιξη, δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας εμποδίζουν εκπαιδευτικούς να χωθούν στις σειρές των παιδιών προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά.

Προκαλείται ένταση, πέφτουν και κάτι «ψιλές», με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον ώμο και στο πρόσωπο η τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Λίγοι προσέχουν πίσω της ακριβώς ένα νεαρό και γλυκό κορίτσι να μεταμορφώνεται σε αγρίμι έτοιμο να χιμήξει και να κατασπαράξει τους άνδρες των ΜΑΤ σφίγγοντας τη γροθιά του, το οποίο μάλιστα τους «στολίζει» με τα κλασικά συνθήματα κατά των δυνάμεων καταστολής που συνήθως ακούμε στις πορείες. Ο νεανικός ενθουσιασμός, το πάθος και η μαχητικότητά της την παρασύρουν. Τρία χρόνια μετά η Κατερίνα Νοτοπούλου, έτοιμη να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα, είναι άλλος άνθρωπος κυριολεκτικά.

Το πρωινό της περασμένης Τετάρτης η 28χρονη κατεβαίνοντας τα σκαλιά του Μακεδονίας – Θράκης ζητά ευγενικά από τους αστυνομικούς στην πύλη του υπουργείου να μην επιτρέψουν την είσοδο σε δημοσιογράφους. Δεν ήθελε να διαρρεύσουν πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση του νέου πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο κ. Μίλτος Οικονόμου από το Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται μέντοράς της

Αρχές Σεπτεμβρίου 2013. Με καλεσμένο τον υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας, Πάμπλο Σέζαρ Γκρουξ Κανέντο, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση σε αίθουσα του δημαρχιακού μεγάρου με τίτλο «SOSτε το νερό». Εκδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), στην οποία μάλιστα παραβρέθηκε και ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Μέσα στην αίθουσα του δημαρχείου η Κατερίνα Νοτοπούλου, ως εκπρόσωπος Τύπου της, υποστηριζόμενης από τον ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές, δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», υψώνει πανό πάνω στο οποίο αναγράφεται σύνθημα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Την ίδια εποχή συμμετέχει ενεργά και στις δράσεις του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» δίνοντας συχνά πυκνά το «παρών» σε συγκεντρώσεις στα διόδια των Μαλγάρων και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος παροτρύνοντας τους διερχόμενους οδηγούς να σηκώνουν την μπάρα και να μην πληρώνουν το σχετικό αντίτιμο. Η συμμετοχή της στο εν λόγω κίνημα δεν ήταν τυχαία, μια που είναι ανιψιά του επικεφαλής του, Γιώργου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος κατά πολλούς είναι αυτός που την έβαλε στο κόμμα, για να συνεργαστεί στη συνέχεια με το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτο Οικονόμου, που τη μύησε στα μυστικά της πολιτικής.

Ο μέντοράς της

Σύμφωνα με μέλη του κόμματος, η Κατερίνα αναρριχήθηκε στην ιεραρχία υπό την καθοδήγηση του αναπληρωτή του Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο διατηρούν άριστες σχέσεις. Κατά αρκετούς θεωρείται ο μέντοράς της, ο άνθρωπος που με τις γνωριμίες, την επιρροή και την ισχυρή θέση του στο κόμμα τής άνοιξε τον δρόμο για να συμπεριληφθεί το όνομά της στα ψηφοδέλτια του κόμματος εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Ιανουαρίου 2015, άσχετα αν δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Μάλιστα η Κατερίνα Νοτοπούλου εμφανίζεται στο πλευρό του Μίλτου Οικονόμου σε όλες σχεδόν τις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης οργώνοντας τους δρόμους και τις πλατείες της συμπρωτεύουσας.

Στέλεχος της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ, έπεσε κατευθείαν στα βαθιά. Εχει διατελέσει επί σειρά ετών στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ως μέλος, όπως επίσης και στην παράταξη «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», όπου στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου του 2014 είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της εκπροσώπου Τύπου. Οι πολιτικοί της αντίπαλοι ωστόσο, ακόμα και μέσα από το κόμμα, κάνουν λόγο για μια φιλόδοξη νεαρή που ανεβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς τα σκαλοπάτια της εξουσίας.

Αν και προέρχεται από την ομάδα των «53+», ο πρωθυπουργός δεν δίστασε καθόλου να της δώσει το χρίσμα. Αρκετοί ερμηνεύουν την επιλογή της ως τέχνασμα ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η κυβέρνηση προβάλλει και προωθεί νέα και φρέσκα πρόσωπα. Μια προσπάθεια να επαναληφθεί, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, «το πείραμα Αχτσιόγλου», της πιο νέας υπουργού στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Βέβαια και οι δύο γυναίκες ανέλαβαν θέσεις ευθύνης χωρίς να έχουν προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία.

Ενα από τα πρόσωπα με τα οποία θα πρέπει να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας και να συνεργαστεί για το καλό της πόλης αποτάσσοντας το επαναστατικό παρελθόν της είναι και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Το 2014, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων, τον είχε χαρακτηρίσει «Βενιζελικότερο του Βενιζέλου». Η υποψήφια τότε με την παράταξη Μηταφίδη είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι ο Μπουτάρης «κατέστησε σαφές σε οποιονδήποτε είχε και την παραμικρή ψευδαίσθηση για την “απολιτίκ” και “ανεξάρτητη” υποψηφιότητά του ότι ενδεχόμενη νίκη του στις δημοτικές εκλογές θα καταγραφεί ως νίκη του Ευάγγελου Βενιζέλου».

Η συγκεκριμένη δήλωσή της είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγους μήνες μετά παραιτείται από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου της παράταξης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου από μικρή «είχε μια τρέλα με τα καλλιτεχνικά και επιζητούσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο», σύμφωνα με πρόσωπα του περιβάλλοντός της. Σε ηλικία 20 ετών πέρασε το κατώφλι του «Εργαστηρίου Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου Παράθλαση» επί της οδού Κασσάνδρου στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια ιδιωτική σχολή όπου νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία μαθαίνουν την τέχνη και τα μυστικά του θεάτρου, όχι κατ’ ανάγκη για να γίνουν ηθοποιοί, αλλά για να γνωρίσουν τον εαυτό τους, τους άλλους και να ενταχθούν σε μια ομάδα.


Η Κατερίνα Νοτοπούλου πρωταγωνίστησε σε παράσταση του θεάτρου «Παράθλαση» στη Θεσσαλονίκη

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, παράλληλα με τις σπουδές της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Ψυχολογία, παρακολουθεί μαθήματα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων υποκριτική, αυτοσχεδιασμό, ορθοφωνία, φωνολογία και κινησιολογία. Στον πρώτο κύκλο σπουδών διδάσκεται αρχαία τραγωδία και στον δεύτερο σύγχρονο ευρωπαϊκό και αμερικανικό θέατρο. Στον τρίτο χρόνο γράφει μαζί με συμμαθητές και καθηγητές της το έργο «Η κραυγή». Πρόκειται για κωμωδία που σατιρίζει το κιτς και τη λαμέ υποκουλτούρα της Μεταπολίτευσης. Ωστόσο η παράσταση προκαλεί τα κακεντρεχή σχόλια μερίδας του τοπικού Τύπου και χαρακτηρίζεται «φρικτή βιντεοκασέτα δεκαετίας του ’90». Μετά το πέρας των σπουδών της το 2010 αποφασίζει να αποχωρήσει από τα θεατρικά δρώμενα και να μπει στην πολιτική. Τα πολιτικά ερεθίσματα άλλωστε υπήρχαν από την οικογένειά της, καθώς η μητέρα της, Δήμητρα Χατζηγιαννάκη, γνωστή στον ΣΥΡΙΖΑ με το υποκοριστικό Μήτση, υπήρξε μέλος του χώρου αλληλεγγύης του κόμματος συμμετέχοντας και οργανώνοντας φιλανθρωπικές δράσεις. Μάνα και κόρη πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της δράσης «Το καλαθάκι», του οποίου σκοπός είναι να βοηθάει άπορους συγκεντρώνοντας τρόφιμα και ρούχα. Πατέρας της Κατερίνας Νοτοπούλου είναι ο Παναγιώτης Κ. Νοτόπουλος, πολιτικός μηχανικός και διδάκτορας της Πληροφορικής, τακτικός αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΤΕΙ Σερρών.

Εκτός από τη διευθύντρια του νεοσύστατου πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, καλλιτεχνική φλέβα έχει και η αδελφή της, Μαρία, η οποία παράλληλα με τις σπουδές της στις Πολιτικές Επιστήμες ασχολήθηκε με τον χορό και ειδικότερα το pole dancing. Ενας συνδυασμός αισθησιακού χορού και γυμναστικής που κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Απόδειξη των αποτελεσμάτων της διαρκούς εξάσκησής της στον χορό πάνω σε στύλο, το ιδιαίτερα καλλίγραμμο σώμα της, όπως αυτό αποτυπώνεται στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που η ίδια αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν και νεαρότερη σε ηλικία, το βιογραφικό της πέραν των σπουδών της περιλαμβάνει περισσότερη εργασιακή εμπειρία από εκείνο της αδελφής της. Η 24χρονη Μαρία Νοτοπούλου έχει εργαστεί σε καφέ μπαρ της πόλης, σε κατάστημα πώλησης καφέ, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ως ωρομίσθια υπάλληλος στο ταμείο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα προσελήφθη με σύμβαση ορισμένου χρόνου στις 21/10/2014 έως τις 29/03/2015, η οποία ανανεώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ μετά από οκτώ μήνες, από τις 03/11/2015 μέχρι τις 24/04/2016. Πέντε μήνες αργότερα θα ανανεωθεί για μία ακόμη φορά. Από τις 27/09/2016 μέχρι σήμερα η Μαρία Νοτοπούλου εκτελεί χρέη ταμία στο Κρατικό Θέατρο, ευελπιστώντας ότι ίσως καταφέρει, και με τη βοήθεια της αδελφής της βέβαια, να κερδίσει μια μόνιμη θέση στο Δημόσιο.

Μαρία Νοτοπούλου: Καλλιτεχνική φλέβα δεν έχει μόνο η Κατερίνα που ασχολήθηκε με το θέατρο, αλλά και η αδερφή της Μαρία (στη φωτογραφία από διακοπές της στη Μήλο), η οποία παράλληλα με τις σπουδές της στις Πολιτικές Επιστήμες ασχολήθηκε με τον χορό και ειδικότερα το pole dancing

Η Μαρία Νοτοπούλου και στη Μύκονο

 

 

 

 

 

Πηγή: kourdistoportocali.com,iefimerida.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "