• Νέα Ήθη - Παλιά Κόλπα στις εκλογές των οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας – Η περίπτωση της Δυτικής Αθήνας
  • Γουστάρετε αλλαγή αφεντικού;
  • Ο Αναγνωστάκης, το ΚΚΕες, οι σαραντάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ και η αγάπη
  • Ήγγικεν η ώρα της νέας απάτης του Αλέξη Τσίπρα - Μοιραίος και Αδίστακτος δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα…
  • Θανάσης Μαυρίδης: Αυτό δεν είναι παζάρι. Είναι ληστεία!
  • Σχετικά με τον Τσόμσκι – Ο εγωπαθής αναθεωρητισμός, η μονομερής θεώρηση  και η σταθερά των «ίδιων εχθρών»
  • Ειδικές οδηγίες για «ναυτιλομένους»: Υπάρχουν δύο τρόποι να γίνεις πλούσιος: ο οικονομικός και ο πολιτικός
  • Κόμμα & κυβέρνηση, στα χνάρια του Όργουελ
  • Η δικαιοσύνη είναι τυφλή ή όχι… Ιστορικό ερώτημα, παλιό, όσο και ο κόσμος…
  • «AstroTurf»:  Κάτι Που Φαίνεται Ενώ Δεν Είναι – Πανάρχαιες τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης και του κοινού νου

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέα Ήθη - Παλιά Κόλπα στις εκλογές των οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας – Η περίπτωση της Δυτικής Αθήνας

" Μαθαίνουμε ότι οι άρχοντες της πολιτικής, ναι αυτοί που είτε είναι εκλεγμένοι στη βουλή, είτε κατέχουν ελέω αρχηγού υψηλές κομματικές θέσεις, έχουν εξαπολύσει τα «μαντρόσκυλά» τους, προκειμένου τα πουλέν που στηρίζουν να καταλάβουν τους θώκους εξουσίας των τοπικών οργανώσεων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Δυτικής Αθήνας και δει της τοπικής κομματικής Οργάνωσης (νομαρχιακής) που έχει υπό την τοπική πολιτική επικράτειά της 5 όμορους δήμους "

Απρ
21
Περισσότερα »
Ο Αναγνωστάκης, το ΚΚΕες, οι σαραντάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ και η αγάπη

" Οι κυβερνώντες δεν έχουν καμία σχέση με το ΚΚΕ Εσωτερικού του Κύρκου, του Παπαγιαννάκη και του μεγάλου ποιητή. Με την ποίησή του ωστόσο, μπορείς να ερμηνεύσεις τις ενέργειες της παρέας του Τσίπρα. Που τώρα ζητούν συναίνεση. Οχι από αγάπη, αλλά από «τον φόβο που μας ενώνει με τους άλλους»… "

Απρ
21
Περισσότερα »
Θανάσης Μαυρίδης: Αυτό δεν είναι παζάρι. Είναι ληστεία!

" Οι Γερμανοί πήραν εκείνα που ήθελαν και κυρίως τα 99 χρόνια του Υπερταμείου. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ελέγχουν αυτή την χώρα για τις επόμενες δεκαετίες. Κι όλα αυτά με την υπογραφή του λαϊκιστή Τσίπρα. Αποδεικνύεται ότι η εμμονή τους στις μεταρρυθμίσεις ήταν ευκαιριακή και στόχο είχε να υποκύψει η ελληνική κυβέρνηση στα αιτήματά τους. Δεν το έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά και έπεσε. Το έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα και βόλεψε όλο τον κομματικό της μηχανισμό στο δημόσιο. "

Απρ
16
Περισσότερα »
Ειδικές οδηγίες για «ναυτιλομένους»: Υπάρχουν δύο τρόποι να γίνεις πλούσιος: ο οικονομικός και ο πολιτικός

" «Υπάρχουν δύο θεμελιωδώς αντιτιθέμενα μέσα με τα οποία ο άνθρωπος… παρακινείται να αποκτήσει τα αναγκαία μέσα για την ικανοποίηση των επιθυμιών του: η δουλειά και η κλοπή, η εργασία του καθενός και η βίαιη απαλλοτρίωση της εργασίας των άλλων… Προτείνω να ονομάσουμε την εργασία του καθενός και την ισοδύναμη συναλλαγή της εργασίας του καθενός με την εργασία του άλλου ‘οικονομικά μέσα’... ενώ την μη ανταποδοτική οικειοποίηση της εργασίας των άλλων ‘πολιτικά μέσα». "

Απρ
09
Περισσότερα »
Κόμμα & κυβέρνηση, στα χνάρια του Όργουελ

" Στο προφητικό βιβλίο του «1984» ο Όργουελ είχε γράψει με μεγάλη οξυδέρκεια ότι το μεγάλο όπλο που έχει μια διακυβέρνηση για να επιβληθεί είναι να αλλάξει τις λέξεις. Τις έννοιες των λέξεων. Η κυβέρνηση έχει μελετήσει σε βάθος τον Όργουελ. Και τον ακολουθεί πιστά. Η τελευταία δήλωση του βουλευτή Γάκη δεν είναι παρά μια ακόμα επιβεβαίωση αυτής της πολιτικής. Το αλλαγμένο λεξιλόγιο είναι μακρύ. Και έχει μέλλον. "

Απρ
09
Περισσότερα »
Η συμμαχία της ενοχής, οι «ενοχές» και τα πολιτικά παίγνια…

" Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιβάρυνε τη χώρα με πολλές δεκάδες αχρείαστα δις. Ανέκοψε ως γνωστόν την ανάπτυξη, την οποία οι δανειστές υπολόγιζαν περί το 7%, έφερε ενάμισι μνημόνιο ακόμη, αφελληνισμό των τραπεζών, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, και όσα κατά καιρούς έχουμε υπενθυμίσει. Το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που αν ήταν λελογισμένοι θα είχε αποφευχθεί, είναι η προσφορά τους στο λιχρό μέλλον των συνταξιούχων, των φορολογουμένων, και γενικώς της εθνικής Οικονομίας, για τα επόμενα έτη. "

Απρ
04
Περισσότερα »
Εάν ΒΙΑΖΑΝΕ την κόρη και τη γυναίκα σου; Οι δηλώσεις ενός πολιτικού τίποτα και ο πραγματικός εφιάλτης δύο γυναικών στο Περιστέρι

" Μια και μιλήσαμε για τον ανεκδιήγητο Τόσκα ο οποίος είχε το θράσος μιλώντας για τον 88χρονο που πυροβόλησε τους ληστές που μπήκαν σπίτι του να δηλώσει ότι “δεν θα γίνουμε Φαρ Ουεστ”, θα θέλαμε να ρωτήσουμε την υπουργάρα: Tι θα έκανες εάν δεν ήσουν υπουργός με λιμουζίνα και προσωπικό ασφαλείας εάν μπροστά στα μάτια σου αυτά τα κτήνη βιάζανε τη γυναίκα και την κόρη σου; "

Απρ
01
Περισσότερα »
Οι Κατσίκηδες είναι ανίκητοι…(μαύρη η μοίρα μας με τέτοιους ταγούς…)

" Δεν είναι λάθος να υποθέσουμε ότι στη χώρα που η Χρυσή Αυγή έχει ακουμπήσει διψήφιο ποσοστό, που ένα 27% πιστεύει ότι μας ψεκάζουν και η πλειοψηφία θεωρεί ότι η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ωφέλησε τους Ευρωπαίους και όχι εμάς, θα υπάρχει και μια αξιοσέβαστη μερίδα πολιτών που θα συμφωνεί με τον κ. Κατσίκη. "

Απρ
01
Περισσότερα »
Αντρέι Βισίνσκυ: «Φέρτε έναν άνθρωπο και εγώ θα σας δώσω έναν ένοχο»…

" Η Αριστερά, μια παράταξη που έχει υποφέρει από στημένες διώξεις και σκευωρίες, έχει ταυτόχρονα στην ίδια την παράδοσή της, την πιο ακραία εργαλειακή θεώρηση του δικαίου, την πιο σκληρή και κυνική αντίληψη της σκευωρίας. Η Αριστερά, έχει δείξει ταυτόχρονα, σε στιγμές όπου ο κυνισμός υπερισχύει της κοινωνικής αναφοράς, μπορεί να κατασκευάσει ενόχους με μεγαλύτερη ευκολία από τους αντιπάλους της.  "

Μαρ
25
Περισσότερα »
Ο Καρτερός, ο Τσίπρας, ο Ιβάν ο τρομερός και οι νόμοι της πολιτικής μαφίας

" Όταν ο Καρτερός υμνούσε τον Ιβάν: Σα να μην έφτανε αυτό, εκφράζει -άκου πράγματα!- συμπάθειες για τον Τσίπρα, Και αντιπάθειες για τον Κυριάκο.» Τώρα: Πάνε και οι υποσχέσεις που έδωσαν στον Ιβάν. Τώρα υπογράφουν συμβόλαια ηθικής του δολοφονίας. Κατηγορούν τον Τσίπρα που τον «διευκολύνει». Και γιατί, παρακαλώ; Σιγά την απορία. "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Σώτη Τριανταφύλλου: Ο δημαγωγός Ανδρέας Παπανδρέου «γέννησε» τον ΣΥΡΙΖΑ…

" Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα πλοκάμια του -νεοΚνίτες και αναρχοφασίστες- επιδίδονται σε ένα είδος ακτιβισμού που ενισχύει την ήδη ενιαία σκέψη η οποία διαμορφώθηκε επί ΠΑΣΟΚ. Βρισκόμαστε μπροστά σε εκβαρβαρισμό της πολιτικής ζωής: η πελατοκρατία δεν ήταν ποτέ τόσο απροκάλυπτη και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που εφαρμοζόταν επισήμως η τακτική του οστρακισμού. "

Μαρ
12
Περισσότερα »
Ο κος Κουτεντάκης, η «δημοκρατία» της Κυβέρνησης και ο Προκόπης Παυλόπουλος

" Να είστε σίγουροι ότι από εδώ και πέρα, με τον κ. Κουτεντάκη επικεφαλής της Επιτροπής, θα τελειώσουν οι μπελάδες του κ. Τσίπρα. Θα έρθει η ανάπτυξη, η δε Ευρώπη θα πρέπει να ακούει την φωνή του λαού και να επιτρέψει περισσότερα ελλείμματα. Μόνο έτσι θα μειωθεί το χρέος, κατά τον επικεφαλής πολέμαρχο του στρατού που έχει συγκροτηθεί για την καταπολέμηση του Μινώταυρου του νεοφιλελευθερισμού, του Προκόπη του Παυλόπουλου. "

Μαρ
07
Περισσότερα »
Τσουκάτος: Ο αίρων τις αμαρτίες.... «Αγιογράφημα» ή επίθεση στον Κ. Σημίτη;

" Την περιπέτεια του Θ. Τσουκάτου την εποχή του σκανδάλου Siemens, περιγράφει σε άρθρο του ο Γ. Λακόπουλος, στο anoixtoparathyro.gr. Δεκαεννέα χρόνια μετά και με αφορμή την υπόθεση της Novartis, ένα θέμα παραμένει ανοικτό: η κυκλοφορία χρήματος ανάμεσα στα κόμματα και την επιχειρηματική τάξη. "

Φεβ
21
Περισσότερα »
Οι «ισαποστάκηδες» (ή «ναι μεν αλλάδες») ξαναχτυπούν επί δικαίων και αδίκων…

" Καλούν τα θύματα της σκευωρίας να αντιμετωπίσουν με «νηφαλιότητα, με ψυχραιμία, χωρίς οξύτητες» τις κατηγορίες που τους προσάπτει το σύστημα Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου. Στέκονται ακριβώς στην μέση και κάνουν πως δεν βλέπουν ποιοι καλλιεργούν την οξύτητα και την πόλωση. Δηλαδή, έχουν την απαίτηση τα θύματα αυτής της σκευωρίας να αφήσουν τους εαυτούς τους ανυπεράσπιστους. Να βαδίσουν σαν τα πρόβατα προς την σφαγή. "

Φεβ
21
Περισσότερα »
Η κυβέρνηση της «προόδου» και η μάσκα της Αριστεράς

" Η Αριστερά ποτέ δεν ήταν καλή όπου κυβέρνησε. Περιόρισε τις ατομικές ελευθερίες και δη την ελευθερία του λόγου, εγκαθίδρυσε την αστυνομοκρατία, την καταπίεση, δήθεν για την υπεράσπιση του εργαζόμενου λαού από τους ταξικούς εχθρούς του, εσωτερικούς και διεθνείς. Στην ουσία για την υπεράσπιση του κόμματος και της νομενκλατούρας του, που απομυζούσε και καταπίεζε τον εργαζόμενο λαό εν’ ονόματί του.  "

Φεβ
21
Περισσότερα »
Ο «μαχητής» Αντώναρος. Τρία χρόνια μάχες, ενάντια στο λάθος κόμμα…

" Ανάμεσα σε ένα κόμμα εξουσίας που δεν θα μπορούσε να ελέγχει και ένα κόμμα του γούστου του αλλά υποτελές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Αντώναρος σταθερά προτιμούσε το δεύτερο. Την διαγραφή του καυτηριάζουν τρεις σύνδεσμοι υπερασπιστών αρμοδίων οργάνων, πέντε σύλλογοι θαυμαστών του Αλέξη Τσίπρα και δέκα σύλλογοι κομματικών προβληματισμών. "

Φεβ
13
Περισσότερα »
Κρύα εκδίκηση; Δεν θα προκάμουν να μαζέψουν όσα είναι χωμένα δεξιά και αριστερά...

" Ισχυρός επιχειρηματίας για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις που δεχόταν από το Μαξίμου οργάνωσε ένα ολόκληρο δίκτυο πληροφοριοδοτών με σκοπό να εντοπίσει στοιχεία διαφθοράς σε βάρος υπουργών της σημερινής κυβέρνησης. Μετά από 1 έτους διαθέτει ένα εκρηκτικό οπλοστάσιο ικανό να οδηγήσει στην Δικαιοσύνη τη μισή κυβέρνηση μαζί με τις βιβλιοθήκες τους-καθότι είναι και μελετηρά παιδιά! "

Φεβ
07
Περισσότερα »
Novartis: Η ώρα της απόλυτης αλήθειας έρχεται – Ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο»;

" Η υπόθεση είναι πολύ βαριά με τέτοιες κατηγορίες, σε τέτοιου θεσμικού επιπέδου κατηγορούμενους. Και είναι καθοριστική. Ή θα αποτελέσει τα… Καταλαυνικά πεδία της κυβέρνησης – νικητήρια δόξα έναντι πολλαπλών εχθρών - ή θα αποβεί το ολοκληρωτικό Βατερλό της. Μέσος όρος δεν υπάρχει πλέον και διερωτόμαστε αν ο κ. Τσίπρας έχει συναισθανθεί το βάρος αυτού του γεγονότος που χθες ξεκίνησε. "

Φεβ
07
Περισσότερα »
Εθνική δυσωδία!

" Καλοβλέπουν οι ξένοι να φορτώσουν στο τρέχον Τσι(π)ράκι τους την επίλυση του Μακεδονικού και την δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια. Το γελοίο έγκειται στο ότι η αναθέρμανση του Μακεδονικού γίνεται αιτία εθνικοπατριωτικής μαστούρας! Δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη! Τυχάρπαστοι πολιτικοί, ξεπέρασαν το γελοίο και το τραγικό προτείνοντας ονόματα στην FYROMία!  "

Φεβ
02
Περισσότερα »
Ο Γ. Σταθάκης και η Ρ. Δούρου μοιράζουν λεφτά...

" H Ρένα Δούρου, που παλεύει μόνη της με τα φρεάτια και γι’αυτό προσέλαβε πρόσφατα σύμβουλο επικοινωνίας, με το ουδόλως ευκαταφρόνητο ποσό των 20.000 ευρώ για την προβολή της περιφέρειας. Όχι της περιφερειάρχου. Προσοχή. Της Περιφέρειας. Τελείως συμπτωματικά, η σύμβουλος διαθέτει και site (theFaq) με το οποίο ενημερώνει το κοινό… "

Φεβ
01
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "