ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι Πασόκοι φιλελέδες του ΚΙΝ.ΑΛ. και ο αυθεντικός πασοκικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ

" Κακά τα ψέματα, αν στο Κίνημα Αλλαγής θέλουν να βελτιώσουν το εκλογικό τους σκορ, οφείλουν να θυμίσουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εκεί. Η Φώφη τα λέει λίγο φιλελέδικα. Ο αυθεντικός ΠΑΣΟΚ λόγος, αυτός που διεγείρει τα αντανακλαστικά του παλαιού ψηφοφόρου, ακούγεται πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαλαρά, με επίδομα και διορισμό. "

Οκτ
17
Περισσότερα »
Όταν η Αστυνομία έχει σχέδιο και θέληση – Διαλύοντας τα συστήματα των εμπόρων ναρκωτικών

" Ωστόσο, οι έμποροι δεν πιάνονταν. Πράγμα που εκνεύρισε την αστυνομία. Την εκνεύρισε πολύ. Από ένα σημείο και μετά, όλο αυτό ήταν και θέμα τιμής. Ένας δε επιπλέον λόγος εκνευρισμού ήταν το γεγονός πως όλα αυτά δεν γίνονταν σε κάποια απόμερη συνοικία της πρωτεύουσας, κάποια στιγμή μετά τα μεσάνυχτα, αλλά ακριβώς στο ιστορικό της κέντρο, υπό το φως της ημέρας. "

Οκτ
17
Περισσότερα »
Το αριστερόστροφο ιδεολογικό κατεστημένο και η συντηρητική ριζοσπαστική στροφή της κοινωνίας

" Η Αριστερά των λαϊκών διεκδικήσεων ανήκει στο παρελθόν. Είναι αποκομμένη πια από τον λαό, δεν αντιλαμβάνεται και δεν εκπροσωπεί τα λαϊκά συμφέροντα. Το πολιτικό κενό που έχει αφήσει το καλύπτουν τα συντηρητικά κόμματα που είναι τώρα πιο κοντά στους απλούς ανθρώπους και στις αξίες που οι κοινωνίες απαιτούν να κρατήσουν ζωντανές. Τα συντηρητικά κόμματα είναι πλέον οι εκφραστές του λαού και των συμφερόντων του. "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Η επανάληψη, μήτηρ κακών μαντάτων… και το… «δεν ξέρεις εσύ από πολιτική…»

" Κατέλαβαν με «έφοδο», όλο τον κομματικό μηχανισμό των Επιτροπών του κόμματος, αποκλείοντας κάθε νέο που θα μπορούσε να προσφέρει, μόνο και μόνο για να διατηρήσουν τα «οφίτσια» που θα προέκυπταν από την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην Κυβέρνηση. Οι ίδιοι ή σχεδόν ίδιοι, έχουν ήδη μοιράσει τις θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό που θα πάρουν, ως αναφαίρετο δικαίωμα του αγωνιστή. "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Πρωθυπουργός Αλέξης: Τρεις κεντρικές επιλογές έκανε και καμία δεν του βγήκε.

" Ο Νόμος του Μέρφι λέει ότι αν είναι να πάει κάτι άσχημα, τότε θα πάει. Και η κοινή λογική λέει ότι αν προσπαθήσεις να κρατήσεις πολλά ποτήρια με ένα χέρι, το πιθανότερο είναι να σου σπάσει κάποιο. Ενδεχομένως και όλα. Τρεις κεντρικές επιλογές έκανε ο Πρωθυπουργός και καμία δεν του βγήκε. Ετσι δε και φύγει το καπάκι από την κατσαρόλα της ΔΕΗ, θα είναι σαν να σκάει στα χέρια του εκρηκτικός μηχανισμός. Θα πρόκειται όμως για την ίδια τη χώρα. "

Οκτ
10
Περισσότερα »
Οι πρόθυμοι σύμμαχοι του Τσίπρα… και άλλα τινά…

" Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σίγουρος για τη συμφωνία. Και τούτο γιατί υπολογίζει στις ψήφους τουλάχιστον τριών βουλευτών των ΑΝΕΛ (Κουντουρά, Παπαχριστόπουλου και Κόλλια-Τσαρουχά), τριών άλλων ανεξάρτητων (όπως για παράδειγμα του Χάρη Θεοχάρη, πιθανώς του κ. Θεοχαρόπουλου και βεβαίως της Κατερίνας Παπακώστα). Η στάση της κυρίας Παπακώστα όμως είναι παράξενη (και ολίγον, θα έλεγα, «πονηρή»). "

Οκτ
01
Περισσότερα »
«Τον άνθρωπο μπορείς αν θες να τον εξοντώσεις, αλλά δεν μπορείς να τον νικήσεις...»

" Είναι σαφές ότι η «Κλήση  Παροχής Εξηγήσεων» στον Παναγιώτη Λαφαζάνη από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος»!!!! για παραβάσεις 16 άρθρων του Ποινικού Κώδικα, δεν στοχεύει να τον φοβίσει. Στοχεύει να φοβίσει  όλους τους πολίτες που αντιστέκονται. Θέλουν να φοβηθεί ο απλός πολίτης. Όταν ένας επικεφαλής κόμματος έχει τέτοια τύχη, πόσο μάλλον ένας απλός πολίτης; "

Σεπ
27
Περισσότερα »
Πάνος Καμμένος, ο «μεγαλοπρεπής» - Θέλει να μας πει κάτι;

" Πριν από δύο χρόνια ο Πάνος Καμμένος απείλησε τον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Ο εκδότης της εφημερίδας έγραψε ένα σημείωμα με τον οποίο τον καλούσε, αφού το επιθυμεί, να αναζητήσει το δίκιο του στην αμερικανική Δικαιοσύνη. Ο Πάνος ούτε που το σκέφτηκε. Εδώ όμως τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Σε κυνηγάει η οικογένεια Καμμένου. Καλύτερα η οικογένεια Ανταμς. "

Σεπ
24
Περισσότερα »
«Μια γέφυρα για δύο Ελλάδες, Μητσοτάκης – Τσίπρας» και «Οι αντιΠολάκηδες φίλοι μου»

" Δύο έγκριτοι αρθρογράφοι, ο Αλέκος Παπαναστασίου και η Ρέα Βιτάλη, προβληματίζονται και σχολιάζουν στο Protagon.gr, την πολιτική επικαιρότητα των προηγούμενων ημερών, θέτοντας ερωτήματα για την ύπαρξη πλέον «δύο Ελλάδων», όπως εκφράζονται από τους Μητσοτάκη & Τσίπρα, αλλά και το φαινόμενο του παλιού κνίτη Πολάκη που σπάει κάθε κώδικα και νόμο… "

Σεπ
20
Περισσότερα »
Το Πινγκ-πονγκ ψεύτικων και στημένων δημοσκοπήσεων…

" Το μόνο κοινό σημείο όλων αυτών των «ψευτο-δημοσκοπήσεων» είναι απολύτως αναμενόμενο και αυτονόητο: «θάβουν» τα μη συστημικά κόμματα. Όλοι, πλέον, έχουν πάρει χαμπάρι ότι οι δημοσκοπήσεις στην μεγάλη πλειονότητά τους παίζουν βρώμικα πολιτικά παιχνίδια σκοπιμότητας και κατεστημένων κέντρων. Και αυτό είναι το μεγάλο όφελος, γιατί έχουν αυτοεξευτελιστεί και αυτοδιασυρθεί. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. "

Σεπ
20
Περισσότερα »
Η «Ασώματος Κεφαλή» - Ένα δικό μας Ράσμορ;

" Στα όσα απίθανα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή, αναμφίβολα, ξεχωριστή θέση κατέχει ένα πραγματικό «μετέωρο», που όμοιό του δύσκολα μπορεί να εντοπίσει κανείς, όσο κι αν το αναζητήσει στο βάθος των δεκαετιών της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας. άκαμπτο. Ακούνητο. Αμίλητο. Μια ασώματος κεφαλή. ένα δικό μας Ράσμορ*. "

Σεπ
17
Περισσότερα »
Έδωσε, έταξε και περιμένει να εισπράξει…

" Ο βασικός στόχος του κ. Τσίπρα και του επιτελείου του είναι η μείωση της διαφοράς από τη ΝΔ. Αν αυτή είναι σημαντική, η απόφαση για εκλογές τον Μάιο θα γίνει μονόδρομος. Διότι αν δεν μπορούν να νικήσουν θέλουν να παραμείνουν το μοναδικό μεγάλο κόμμα στην αντιπολίτευση, αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ σε χαμηλά (μονοψήφια)  ποσοστά. "

Σεπ
12
Περισσότερα »
Ο πορφυρογέννητος του ΠΑΣΟΚ και οι Προσήλυτοι…

" Προσήλυτοι είναι, φανατικότεροι των ΣΥΡΙΖΑίων και των ΑΝΕΛιτών θα καταλήξουν. Αλλά δεν πειράζει. Όλοι τους, ένας-ένας τους, είναι ο καθρέφτης για να δουν τις πλάνες τους. Αυτοί έτσι κι αλλιώς πολιτικά αθύρματα είναι. Η πολιτική τους ζωή ως τις εκλογές θα βαστήξει, μετά θα ξαναπάνε στο σπιτάκι τους. Ούτε ένας απ’ αυτούς δεν θα εκλεγεί και φυσικά, εντός της ΣΥΡΙΖΑικής «σοσιαλδημοκρατίας» η ομάδα του Τσίπρα θα τους κάνει μια χαψιά και θα φτύσει τα κοκαλάκια τους. Νέμεσις. "

Σεπ
08
Περισσότερα »
Ν.Ζ.-iskra.gr: Ο “ιστορικός” ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει. Τα “ρετάλια” Σημίτη, Καραμανλή, ΓΑΠ ακολουθούν

" Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα έχει πάρει οριστικά διαζύγιο όχι μόνο από κάθε ίχνος αλλά και από οποιοδήποτε τεχνητό πρόσχημα αριστερής, προοδευτικής και πατριωτικής κατεύθυνσης. Ο μεταλλαγμένος και παραδομένος ΣΥΡΙΖΑ αφού ξεπουλήσει τα πάντα, θα καταστεί ένα άθυρμα στην “ανακαινισμένη” αναπαραγωγή της παλιάς διεφθαρμένης και νοσηρής πολιτικής τάξης, η οποία θα δώσει και την χαριστική βολή στη χώρα. "

Σεπ
02
Περισσότερα »
Ανασχηματισμός ενός εν πανικώ αδύναμου Πρωθυπουργού ή «τρικυμία εν συριζαιικό κρανίο»;

" Ο ανασχηματισμός είναι ανάξιος συνολικής κριτικής και αντάξιος ενός πρωθυπουργού εν πανικώ και υποβασταζόμενου από τον κ. Καμμένο. Είναι πέραν πάσης λογικής να βάζει υφυπουργό Εσωτερικών την αποτυχούσα κοινοβουλευτικά, Μαρία Χρυσοβελώνη, αφήνοντας εκτός εν ενεργεία βουλευτές του, που έστω σε ένα χρόνο θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών και θα βρίσκονται απολογούμενοι για όσα ψήφισαν στη βουλή. "

Αυγ
31
Περισσότερα »
Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

" «Τ’ ΑΗΔΟΝΙΑ δεν σ αφήνουνε να κοιμηθείς στις Πλάτρες», έχει πει ο ποιητής. Στις Σπέτσες διατελώ φιλοξενούμενος. Αυτό που συντάραξε την ηρεμία κατοίκων και περιηγητών ήταν η άφιξης επιφανών προσωπικοτήτων. Του λαβωμένου από τα βέλη του έρωτα, Αλεξάνδρου Λυκουρέζου και του ανυπέρβλητου Παναγιώτη Κουρουμπλή, συνοδευόμενου, από τιμητικού αγήματος. "

Αυγ
20
Περισσότερα »
Το Documento, το antinews, ο «πολύς» Βαξεβάνης, ο Θανάσης Καρτερός και η διαμάχη για τα πρωτοσέλιδα…

" Είναι απλά τα πράγματα. Ο εκδότης Βαξεβάνης παραδέχεται εμμέσως ότι χρειάζεται κάποιος πιο… ειδικός να του κλείνει το πρωτοσέλιδο. Και μιας και είναι ο Καρτερός ένας από τους καλύτερους γραφιάδες, βάζει ένα χεράκι. Μα είναι Πέμπτη, μα Παρασκευή λίγη σημασία έχει. Το «καυτό» ρεπορτάζ από το υπόγειο του Μαξίμου να τυπώνεται κι όλα τα άλλα… περάστε την πρώτη του μηνού, που λέει και ο σοφός λαός. "

Αυγ
20
Περισσότερα »
Όταν η ζωή κάνει κραχ… Η ΖΩΗ, σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και οι μισθοφόροι της δημοσιογραφίας

" Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Όπως λέει και ο θρυλικός τραγουδοποιός «για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες». Το Φονικό Μάτι, «κράχ» της πραγματικής ζωής, φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πνευματικό και πολιτικό βέρντιγκο στους «σωματοφύλακες» της ηθικής του Αλέξη και γι’ αυτό επιτίθονται σε όλους που έχουν διαφορετική άποψη μ’ αυτούς, με κάθε τρόπο και έκφραση. "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Ξέφυγαν: Η ελληνική φυλή των στρουθοκαμήλων και ο καιροσκοπισμός της εξουσίας…

" Ακόμη ψάχνουμε αγνοούμενους και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας ψάχνουν την... ασύμμετρη απειλή. Ψεκασμένοι, απόκληροι του πληκτρολογίου αναζητούν συνωμοσίες κατά της λαοπρόβλητης κυβέρνησης. Καθεστωτικά σκουπίδια απαιτούν να μην μιλάμε, να μην ασκούμε κριτική, να γίνουμε όλοι μία μεγάλη ΕΡΤ. Να μας συγχωρείτε. Ο Αλέξης και η παρέα του θα τα ακούσουν! Επειδή ακριβώς έχουν μεγάλη ευθύνη για όσα έχουν συμβεί. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Κραυγές και ψίθυροι… «Τιμή» στον Νίκο Μαρατζίδη, όψιμο «Συριζαίο» αναθεωρητή…

" Η «σήψη» αντηχεί πια στις κραυγές και τους ψιθύρους που ακούγονται μέσα στην κοινωνία. Από τους ίδιους τους «κεκράκτες» του – δηλαδή από τους εντεταλμένους προπαγανδιστές. Αλλά και από άλλους «παραπλανημένους»… Όταν ένα καθεστώς χάνει έδαφος, το βλέπετε να μηχανεύεται καινούργιες «διεξόδους», καινούργια «αφηγήματα» ή καινούργιες συμμαχίες. "

Ιουλ
12
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "