Η... αλληλεγγύη της χοντρής κονόμας

Κατηγορία: Απόψεις Οικονομικά


του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Ελεημοσύνη, ζητιανιά, μιζέρια, πρόσφυγες και μετανάστες, προπαντός περιβάλλον, τα καινούρια δυναμικά, μακράν πιο προσοδοφόρα εμπορεύματα, που με κάθε μέσο προωθεί, κυρίως με φτηνιάρικο συναισθηματισμό του όχλου, ο άθλιος καπιταλισμός, κερδίζοντας καθημερινά τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η εν λόγω πολυεπίπεδη αγορά συναγωνίζεται με απόλυτη επιτυχία αυτές των ναρκωτικών και των όπλων. Τα πάντα, κυρίως οι πάλαι ποτέ αξίες της ανθρωπότητας γίνονται (υπο)προϊόντα και... χρυσές δουλειές. 

Ζωάκι είναι σε τελική ανάλυση κι ο άνθρωπος. Πολύ περισσότερο, που ανέπτυξε το λογικό του, έχει ανάγκη μεγίστη να εκτονώνει την ζωτική δύναμη για να μην τον πνίγει. Ως το τέλος του 20ού αιώνα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με νίκες ή ήττες, επένδυε αυτήν την πρωτόγονη και διαχρονική ορμή στους προσωπικούς και ταξικούς αγώνες και, στις χρυσές για όλη την ανθρωπότητα στιγμές, στις μεγάλες επαναστάσεις, στην κοινωνία και στην τέχνη. Έτσι προχωρούσε σαν κάβουρας η ανθρωπότητα στην ελευθερία και στην προκοπή.

ΟΧΙ, ο καπιταλισμός δεν θα μας πουλήσει και το σκοινί να τον κρεμάσουμε! Ας πούμε ότι είναι λιγάκι γραμμική αυτή η πάλαι ποτέ δημοφιλής λενινιστική ρήση. Τα πράγματα είναι χειρότερα. Προκειμένου να επιβιώσει έστω μια μέρα παραπάνω το απάνθρωπο σύστημα του Κεφαλαίου παρεμβαίνει καταστροφικά στην ίδια την δομή του ανθρώπου.

Του κάνει λοβοτομή με την αχαλίνωτη τεχνολογία. Του διοχετεύει, αδρανοποιεί την ζωική του δύναμη στον απέραντο και παγκοσμιοποιημένο ψηφιακό βόθρο. Προτιμά να τον μεταλλάξει πάλι σε κτήνος, από το να χάσει την εξουσία ο Ιμπεριαλισμός. Έλα, όμως, που θα την χάσει, μαζί με την ηλίθια την ανθρωπότητα, κυρίως τον δολοφονικό δυτικό πολιτισμό (κατ’ ευφημισμόν)!


Όσο αργεί ο Πατέρας Πόλεμος να βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, τόσο πλησιάζει ο άνθρωπος στην πυρηνική καταστροφή. Αν μάλιστα συνδυαστούν αυτά με την διάλυση του περιβαλλοντολογικού ιστού, κολυμπιθρόξυλο δεν θα μείνει!

Το έχουμε διατυπώσει σε ποιήματά μας: Το ανώτατο στάδιο του Ιμπεριαλισμού θα φέρει Κομμουνισμό(πρωτόγονο)! Η τραγική δικαίωση ημών των Λενινιστών, έστω και αν βλέπουμε τότε ραδίκια ανάποδα!

Δεν μιλάμε για τρεις χιλιάδες χρόνια, αλλά το πολύ - πολύ για τους επόμενους δυο αιώνες, με την τρελή επιτάχυνση, που έχει δώσει στον κόσμο ο Ιμπεριαλισμό και το Παγκόσμιο Κεφάλαιο για να τον εκμεταλλευτεί μέχρι να τον σβήσει! Να πάνε μαζί στον διάβολο!

Στην αποικία Γκραικυλία τ’ αρνητικά έρχονται καθυστερημένα και κακέκτυπα. Αφότου άρχισε νέο θανατηφόρο πείραμα του Δ’ Γερμανικού Ράιχ, κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση, είπαμε ΟΧΙ σε κάθε ελεημοσύνη, μιζέρια, ζητιανιά. ΟΧΙ στην αγοραία αλληλεγγύη! 

Δεν σας δίνουμε ένα «ψάρι», ν’ ανακυκλώνεται η μιζέρια και να κοιμάστε μισοχορτάτοι! Θέλουμε να σας μάθουμε να ψαρεύετε. Η ζητιανιά, η ελεημοσύνη, η φιλευσπλαχνία είναι χυδαίες και αντεπαναστατικές πράξεις.

Κρατούν τον όχλο δεμένο με τα σκοινιά της μιζέριας. Δεν βλέπει προκοπή, μένει αγέλη και ο φασισμός αυγατίζει τα κεκτημένα του.


 

Ο τόπος έχει ανάγκη από επανάσταση, λαϊκή εξέγερση για την απελευθέρωση από τους ξένους κατακτητές. Αρέσει ή όχι, απειλεί να ταράξει την ηλίθια μακαριότητά σας, λέμε τί πρέπει να γίνει! Πού δεν θα γίνει, γιατί προτιμάτε, σε ποσοστό 95% ν’ απολαμβάνετε τον λήθαργο υπό τα δεσμά των Δυτικών σκουληκιών, που καταστρέφουν τον πλανήτη.

Θα γίνει, όμως, μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο και τότε αν δεν ξυπνήσεις, θα χάσεις τρίτη επανάσταση, θα παραμείνεις ραγιάς. Και θα την χάσεις γιατί προδίδεις με την καθημερινή δράση την ίδια την ανθρώπινή σου υπόσταση! 

ΔΕΝ δίνουμε ποτέ ελεημοσύνη! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ αλληλεγγύη, που δεν έχει καμιά σχέση με τις πενταροδεκάρες στον διπλανό διακονιάρη, να μην τον έχω στο κεφάλι μου, να μην χάνω τα προνόμιά μου! Ταΐζουμε με συσσίτια και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες όλους τους πολίτες, που είναι πεινασμένοι, άνεργοι και εξαθλιωμένοι.

Ταυτόχρονα μέσα από αυτό τον δρόμο αναπτύξουμε καθημερινά την ταξική του συνείδηση. Τον στρέφουμε κατά των αιτιών της κατάντιας όλων. Του μαθαίνουμε να «ψαρεύει». Συγκροτούμε, αν κι όπως μπορούμε, τις ταξικές δυνάμεις για την απελευθέρωση της αποικίας από τους ξένους δυνάστες.

Όλοι μαζί μπορούμε χοντρά να τα οικονομούμε! Εις βάρος των ηλίθιων χαχόλων, που δίνουν το υστέρημά τους να πάει σε τσέπες επιτήδειων. Μια ακόμα έμμεση και ύπουλη φορολογία.

Νέες μεγάλες περιουσίες έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια της υποτιθέμενης κρίσης των Μνημονίων και μέτρων για φέρετρο, οι ίδιοι κολαούζοι του ξενόφερτου συστήματος, που όλως... συμπτωματικώς διαθέτουν Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.) και Μέσα Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media). 

Έπιασε ο πόνος τους προαγωγούς του γερμανοτσολιαδισμού, της προδοσίας, της υποτέλειας, τα βαποράκια του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και του Δ΄ Ράιχ, αν εσύ εύπιστε, ηλίθιε ραγιά, δεν έχεις λεφτά να πάρεις γάλα στα παιδιά σου! Καλά σου κάνουν αφού τους ανέχεσαι!

Από την μια προπαγανδίζουν τα μέτρα για φέρετρο και τα Μνημόνια, που εξουθενώνουν τον όχλο, και από την άλλη, δώστε, βλάκες, να τα οικονομούν στο όνομα των εξαθλιωμένων! Ελεήστε τυφλοί τον ανοιχτομάτη! Ποιος ελέγχει πού πάει όλο αυτό το χρήμα, είτε άμεσο (λεφτά) είτε έμμεσο (προϊόντα), που σας «ψειρίζουν» ταλιράκι - ταλιράκι;


Συναυλίες, γιορτές, παραστάσεις, ποικιλώνυμοι μαραθώνιοι, εξορμήσεις για ψύλλου πήδημα, τρεχάματα, δυναμικά βαδίσματα, αναδασώσεις, καθαρισμοί, ποτίσματα και άλλες καταναλωτικές μαλακίες, συναντήσεις με αναξιοπαθούντες.

Αυτά και άλλα, αυτονόητη λειτουργία οργανωμένου κράτους, γίνονται μέσα πλουτισμού εφοπλιστών, βιομηχάνων, καναλαρχών, πολιτικών, κάθε λογής λαμόγιων. Όλα έχουν αντίτιμο. 

Τρία, πέντε ευρώ το κεφάλι συν προϊόντα, που αγοράζεις. Τσάμπα πράμα στα χέρια επιτήδειων εμπορευματοποιημένης μιζέριας και ζητιανιάς. Αλήθεια, φιλέσπλαχνοι ακτιβιστές του γλυκού νερού και της κονόμας, τα λεφτά, σκασμός χιλιάρικακάθε φορά, που σκορπίζετε για τηλεοπτική, ραδιοφωνική, έντυπη, διαδικτυακή διαφήμιση των... θεάρεστων πρωτοβουλιών, πού τα βρίσκετε, ποιοι τα δίνουν;

Οι διοργανωτές προφανώς. Έχουμε και έξοδα... παράστασης στον Καπιταλισμό! Από τα ποσά των διαφημίσεων καταλαβαίνει κανείς πόσα δισεκατομμύρια βγαίνουν από την παγκόσμια μόδα της χρυσοφόρας αλληλεγγύης!

Εντάξει, στην Αποικία είναι μερικές δεκάδες εκατομμύρια μηνιαίως! Καπιταλισμό έχουμε, πάει να πει, μικρός και μεγάλος κύκλος εργασιών! Άλλωστε στην Γκραικυλία υπάρχει άλλη μεγαλύτερη, επικερδέστατη επιχείρηση με εμπλοκή μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Δεν το έχετε καταλάβει ότι το σύγχρονο δουλεμπόριο λέγεται στις μέρες μας μη κυβερνητικές οργανώσεις, που λυμαίνονται την Λέσβο, την Χίο κι άλλα μέρη, που συνορεύουν με εστίες πολέμου, με φωτιές, που βάζει ο Ιμπεριαλισμός διαλύοντας χώρες να ληστεύει τον πλούτο τους;

Πόσες αναξιοπαθούσες οικογένειες θα τρέφονταν για μήνες μόνο με τα αμέτρητα εκατομμύρια, που ξοδεύονται για την προβολή των «δράσεων» της εμπορευματοποιημένης μιζέριας και ταξικής αποχαύνωσης του όχλου;

Άλλη, σχετική πλην θηριώδης μπίζνα τα Σούπερ Μάρκετ! Πηγαίνετε, ηλίθιοι, να ψωνίζετε και να αφήνετε στα καλάθια τρόφιμα για τον άγνωστο πεινασμένο φτωχό! Αν τελικά τα παίρνουν (και περί αυτού σφόδρα αμφιβάλλουμε!) πάλι λειτουργεί το όλο κόλπο ως ταξική μαστούρα και αφιόνι. 

Διπλό το κέρδος των Καπιταλιστών. Και δουλεύουν τα μαγαζιά τους, εφόσον πρόσθετες ποσότητες τροφίμων αγοράζονται από τα συνήθη φορολογικά (έμμεσα ή άμεσα) υποζύγια και συγχρόνως διαφημίζονται από τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης ότι μετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία και οι ενδιάμεσοι παίρνουν σε χρήμα είτε σε είδος το κάτι τι τους. Καπιταλισμό έχουμε!

Οι μεμψιμοιρούντες ότι πληρώνει πάλι ο καταναλωτής και ότι είναι μια ακόμα έμμεση φορολογία με πρόσχημα την εμπορευματοποιημένη μιζέρια και την ανακύκλωσή της ... έχουν μεσάνυχτα μαύρα πώς δουλεύει το σύστημα! Όλα μια πετυχημένη ατάκα: Όλοι μαζί μπορούμε χοντρά να τα οικονομούμε! Δανειστές, κατακτητές και τα ντόπια τους τσιράκια. Όσο κοιμάσαι όχλε...

08 Ιουνίου 2018

Πηγή: mousapolytropos.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "