Το παραμύθι της ανεξάρτητης δικαιοσύνης αλλά ελληνικά!!!

Κατηγορία: Απόψεις Γνώμες


Προκλητικές δικαστικές αποφάσεις για επώνυμους με ναρκωτικά και μίζες!

Ενας δήμαρχος είναι κατηγορούμενος για μίζα. Πιάστηκε με τα χρήματα στο χέρι ή στον λογαριασμό. Το ίδιο η σύζυγος ενός πολιτικού. Οδηγούνται στο εδώλιο. Ενας που έχει ισχύ και πρόσβαση στον δικαστή του ζητά να πέσουν στα μαλακά ή να αθωωθούν αυτοί οι κατηγορούμενοι. Ο δικαστής τους βάζει κάτι λίγα χρόνια ώστε να βγουν γρήγορα ή τους αθωώνει.

Είναι αυτός ο δικαστής ανεξέλεγκτος γιατί η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη η πρέπει να φύγει πυξ λαξ απο τη Δικαιοσύνη;

Τα γράφουμε με αφορμή προκλητικές συγκαλύψεις τέτοιων περιπτώσεων από την πολιτική και φυσική ιεραρχία της Δικαιοσύνης με την αόριστη διατύπωση στις αντίστοιχες καταγγελίες ότι " το Σύνταγμα κατοχυρώνει την ανεξαρτησία των δικαστών και ουδείς μπορεί να παρέμβει στο έργο τους".

Αρα κάποιοι δικαστές αγνοούν τους λογαριασμούς, τη μίζα με τα χρήματα στο χέρι, ενώ είναι όχι πειθαρχικό, αλλά και ποινικό αδίκημα αυτό.

Στην πραγματικότητα ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης θα ήταν ο δικαστής να πει "άντε χάσου" σε αυτόν που παρενέβη, να μην ξεχάσει τη δικογραφία στο συρτάρι και να βάλει την ποινή που αντιστοιχεί στις αποδείξεις αυτές.

Γιατί τα θυμηθήκαμε; Πλείστες η αφρομές. Η πιο πρόσφατη:

Ανακαλέστε στη μνήμη την πομπώδη ανακοίνωση στα ΜΜΕ ότι εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε χρόνια ναρκωτικά και στην "παρτίδα" που πιάστηκε ήταν 1,5 τόνους κάνναβη αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Μας έλεγαν πόσο κινδύνευσαν να σκοτωθούν οι λιμενικοί όταν καταδίωκαν τα μέλη της σπείρας ανοιχτά στα κύματα στο θαλασσοταραγμένο ακρωτήριο Ταίναρο. Μας περιέγραφαν την φοβερή οργάνωση που είχαν με τα σκάφη να τα κρύβουν στη στεριά, να τα μεταφέρουν με φορτηγά κρυμμένα και να τα ρίχνουν στη θάλασσα ξαφνικά και με αλλαγές χωμάτων, ονομάτων ή εταιρειών, ώστε να ξεφεύγουν από την παρακολούθηση στα πήγαινε -ελα μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας, Ιταλίας-Αφρικής κλπ.

Ανάμεσά τους γόνοι εφοπλιστικής οικογένειας, μεγαλοδικηγόρος του Πειραιά, Αλβανοί απλωμένοι ως μόνιμοι τσιλιαδόροι και διακινητές σε όλη την ακτογραμμή από την Αλβανία, ως το Ταίναρο και τις ιταλικές ακτές.

Έγινε η  δίκη και τελείωσε. Ποινές χάδια. Μέχρι 14 χρόνια  και μάλιστα για να αποφευχθούν τα ισόβια αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά (!!!) αν και η πρόεδρος του δικαστηρίου διαφώνησε...Αν πέσουν και λίγο στο Εφετείο θα μείνουν φυλακή 2-4 χρόνια. Με εκατομμύρια κέρδη γιατί να μην ρισκάρουν;


Ενας Δήμαρχος της Χαλκιδικής πήγε κατηγορούμενος για σοβαρότατο αδίκημα που δεν γλίτωνε την ποινή και την καταδίκη. Η δίκη έγινε επτά ημέρες  μετά την συμπλήρωση της παραγραφής και δεν τιμωρήθηκε καθόλου.

Ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου πιάστηκε να διακινεί με ιδιωτικό ....αεροσκάφος Ιρακινούς λαθρομετανάστες μα κέρδος σε εκείνη την παρτίδα 30 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή 300 φορές μικρότερο από τα κέρδη της σπείρας με εκείνη την παρτίδα ναρκωτικών. Έφαγε ποινή διπλάσια αυτών με τα ναρκωτικά, αλλά κι αυτός και πάλι θα βγει σε λίγα χρόνια, αν ποτέ εκτίσει την ποινή γιατί ήταν και πρώην ανώτατος αξιωματικός!!!

Μια κυρία του σκοινιού και του παλουκιού σε παιχνίδια με σκάφη καταγγέλλει έναν εφοριακό σε συνεννόηση με επίορκους συναδέλφους του εφοριακού και απο την καταγγελία έχει κέρδος τεράστιο οικονομικά. Στα χέρια ή στο λογαριασμό εφοριακού δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ. Ο εφοριακός καταδικάστηκε από Εφετείο της Αθήνας σε 10 χρόνια κάθειρξη και τον έδιωξαν από το σώμα πριν καταδικαστεί τελεσίδικα!


Μια καθαρίστρια σε νηπιαγωγείο πιάστηκε να έχει καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και έτσι είχα τα "προσόντα" να προσληφθεί. Καταδικάστηκε σε ...18 χρόνια κάθειρξη στο πρωτοβάθμιο της Λάρισας.

Τρεις υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών καταδικάστηκαν σε 15 -20 χρόνια κάθειρξη γιατί κατέθεσαν πλαστά πτυχία και πήραν καλύτερες θέσεις στο Δημόσιο.

Μια σύμβουλος πρωθυπουργού καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλακή γιατί γέμισε τα δικαστήρια με βεβαιώσεις και πλαστά αντίγραφα πτυχίων, διαφημίζοντας παράλληλα τα τεράστια κέρδη της απο την επιστήμη της. Ταυτόχρονα κοσμεί λίστες εκατομμυριούχων!!!

Ο Ακης με τον Σμπώκο "πλακώθηκαν", όπως προέκυψε απο το ημερολόγιο του Ακη γιατί ο Ακης θεωρούσε οτι ο Σμπώκος, πρώην δεξί του χέρι στο Υπουργείο Αμυνας του χρωστούσε  80 εκατομμύρια ευρώ. Τον Ακη και τη Βίκυ μπορείτε να τους βρείτε στο σαλόνι κάποιου πολυτελούς ξενοδοχείου...


Ο Γιάννος και η ...Γιάννενα είχαν ένα τεράστιο ποσό στη λίστα Λαγκάρντ. Η δίκη δεν έχει γίνει ακόμα...

Τα παραδείγματα για σύγκριση δεν έχουν τελειωμό και θα επανερχόμαστε συχνά-πυκνά για μπορείτε να κρίνετε την ...ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Πάλι καλά που μόλις πριν ένα μήνα ο Υπουργός Δικαιοσύνης έγραψε στη Βουλή ότι οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται. Αλλά αν κρίνονται χωρίς να έχουν συνέπειες οι δικαστές που εξέδωσαν αποφάσεις, όπως οι προαναφερόμενες κάποιος μας δουλεύει....

Στο φαγοπότι της Ολυμπιακής Αεροπορίας και στα οικονομικά κακουργήματα που διαπιστώθηκαν εκεί τιμωρήθηκε κανείς;

  • Ο Μαρινόπουλος κατέρρευσε λέει οικονομικά και τον έσωσε με την στήριξη του κράτους ο Σκλαβενίτης.
  • Ο Μαρινόπουλος βρέθηκε ζάμπλουτος όχι μόνο σε βίλες στις ΗΠΑ, αλλά και στη λίστα Λανγκάρντ. Ποιός τον ενόχλησε;
  • Πόσες δεκαετίες κάθειρξης έριξαν δικαστήρια των ΗΠΑ σε  ιδιοκτήτες τύπου Μαρινόπουλου στις ΗΠΑ;
  • Πόσες φορές διαπιστώθηκαν παραδικαστικά κυκλώματα και σαπίλα στη Δικαιοσύνη;
  • Πόσες φορές υποσχέθηκαν πάταξη;
  • Πόσες φορές τηρήθηκαν οι υποσχέσεις;
  • Κρίμα γιατί υπάρχει τεράστιος αριθμός δικαστών που πεθαίνουν έντιμα κάθε μέρα...

Γιάννης Ντάσκας

Πηγή: ntokoumenta.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "