Ζητάω πολλά…; Μόνο τα αυτονόητα και δεδομένα σε όλες τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες

Κατηγορία: Απόψεις Γνώμες


To όραμα του Πέτρου

Επειδή χορτάσαμε οράματα τις τελευταίες ημέρες, άντε να αποκαλύψω κι εγώ το δικό μου.
1. Να δω όλους τους πολιτικούς μας να στέλνουν τα βλαστάρια τους σε δημόσια σχολεία. Γιατί τότε θα ξέρω, ότι μορφώνονται σωστά τα παιδιά μας.

2. Να δω όλους τους πολιτικούς μας να νοσηλεύονται - όποτε χρειαστεί - σε δημόσια νοσοκομεία και.. κανονικούς θαλάμους και όχι σε VIP πτέρυγες ή σε νοσοκομεία του εξωτερικού. Γιατί τότε θα ξέρω, ότι έχουμε καλό σύστημα υγείας.

3. Να δω κάποιους επώνυμους δημοσιογράφους να κυκλοφορούν κανονικά στον δρόμο, χωρίς σωματοφύλακες. Γιατί τότε θα ξέρω, ότι ασχολούνται με την ενημέρωση και όχι με την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών και κομματικών συμφερόντων.

4. Να δω στο τέλος του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου να έχουν αδικηθεί ή ευνοηθεί λίγο - πολύ το ίδιο η Λαμία με τον Ολυμπιακό, η Ξάνθη με την ΑΕΚ, ο ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό και ο Αστέρας Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ. Γιατί τότε θα ξέρω, ότι το παιχνίδι παίζεται πραγματικά στα ίσια και μόνο στα γήπεδα.

5. Να δω να κυκλοφορούν στους δρόμους μας λιγότερα από τα μισά αυτοκίνητα απ΄ ό,τι τώρα. Γιατί τότε θα ξέρω, ότι εφαρμόζεται ο Κ.Ο.Κ. πραγματικά και δεν κινδυνεύω από την εγκληματική συμπεριφορά κάθε αντικοινωνικού «οδηγάρα».

Κλπ, κλπ, η λίστα θα μπορούσε να είναι ατέλειωτη...

Ζητάω πολλά; Όλα αυτά - και πολύ περισσότερα -θεωρούνται πάντως αυτονόητα και δεδομένα σε όλες τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Ελλάδα θα ισοδυναμούσαν βέβαια με πραγματική επανάσταση. Την οποία χρειαζόμαστε όμως κατεπειγόντως...

Πέτρος Πιτσίνης (από το fb)

Πηγή: zoornalistas.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "